Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice dzieci z rocznika 2009

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko jest z końca 2009 i teoretycznie idziemy za rok do zerówki. Ale co z 1 klasą? Z tego co przeczytałam w pierwszej klasie dzieci z rocznika 2009, mogą być także dzieci z drugiej połowy 2008 (Lipiec - grudzień). Jeżeli to prawda to moje dziecko może uczyć się z dzieciakami starszymi od siebie nawet o 15 miesięcy!!! To dla mnie duża różnica. Co o tym myślicie?

Gość gość
moja jest z marca 2009

Gość gość
My jesteśmy z listopada

Gość gość
Ja mam dziecko z listopada 2009 wiec roznica miedzy dzieckiem powiedzmy z lipca 2008 jest naprawde spora :o troche mnie to martwi bo moj niespelna 4latek jest bardzo niski jak na swoj wiek, a dzieci rok starsze bylyby jeszcze wyzsze od jego i tak wyzszych rowiesnikow :( nie podoba mi sie to

Gość gość
Moja córka jest z lutego ale my mieszkamy w Uk i już chodzi do szkoły.

Gość gość
Też się tym niepokoję. Ostatecznie tak jak dziecko rozpocznie szkołę - od sukcesu czy porażki - tak potem będzie z chęcią lub niesmakiem chodzić dalej do szkoły. My mamy tez problemy z motoryką (słabe napięcie mięśniowe i kłopoty z integracja sensoryczną). Psycholog wydała opinię, że intelektualnie jest wszystko dobrze (nawet ponadprzeciętnie) ale reszta mnie martwi. Już teraz słabo "pisze" i jest "taka ruchowo niezgrabna". A co będzie jak przyjdzie jej uczyć sie z "dojrzalszymi" kolegami?

Gość gość
Moja też z końca roku i bardzo drobniutka. Liczę, że znowu przesuną czas kiedy dziecko musi iść do 1 klasy tak jak to udało się przy starszej. Moja chodzi do przedszkola w tej samej szkole i wolałabym, by poszła rok później do zerówki. Wystarczy, że muszę z dziećmi przejść do szatni między gimnazjalistami i ciśnienie mi się podnosi bo nikt nie zwraca uwagi na dzieci plączące się pod nogami i już było parę niebezpiecznych sytuacji. Wystarczy, że takich 2 się przepycha, 1 poleci na dziecko i nieszczęście gotowe. :O

Gość gość
mój syn jest ze stycznia więc praktycznie o cały rok starszy od twojego dziecka, choć to ten sam rocznik, mimo wszystko, uważam że to niedobrze aby była taka rozpiętość wiekowa dzieci w jednej klasie i też myslę o tym wszystkim z pewną dozą przerażenia

Gość gość
Moje dziecko jest dodatkowo...wcześniakiem :-)

Gość gość
Zapraszam do dyskusji:-)