Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbieram znaczki bo lubię

Głupia jestem wiem jest mi bardzo przykro

Polecane posty

Jest mi przykro, bo moi tesciowie mają w nosie moją córkę. Nie odwiedzają jej mimo, że mieszkamy w tym samym mieście. Nie obchodzi czy zdrowa, jak rośnie, no nic :(. Jak my ich odwiedzamy to nawet na ręce jej nie biorą, opowiadają tylko o starszych wnukach: że ten już.chodzi, a ten mówi. 2 tygodnie temu ich córka urodziła. Oni 4 miesiące nie byli odwiedzić mojego dziecka a wczoraj nagle przyszli, żebym.Agnieszce ubranka po mojej córce dala. Jest mi tym bardziej przykro, bo moi rodzice nie żyją, a drugich dziadków.moje dziecko nie obchodzi. Wczoraj cały wieczór przeplakalam.

Nie dałabym im tych ciuchów, choćbym miała je nawet wyrzucić. I jeszcze bym im nagadała, zamiast płakać w kącie. Co za okropni ludzie. Co na to Twoj mąż/partner?

Mąż.jest w delegacji i wraca.jutro wieczorem. Myślałam nad tymi i ubraniami że lepiej będzie jeśli oddam je do domu samotnej matki.

Gość gość
No właśnie, co na to twój partner. To on powinien poważnie porozmawiać z rodzicami. Ale ty tez możesz. Zapytaj ich prosto z mostu dlaczego tak traktują wnuczkę. Powiedz, że ci przykro i że nie powinni się tak zachowywać. Jak to powiesz głośno, może zrozumieją i zmienią postępowanie.

I tak trzeba bylo zrobić. Powiedz mężowi o wszystkim,niech zrobi z tym porządek, jeśli Ty nie masz na to siły.

Nie chcę ich zmuszać. Wiecie : przymusowy pacierz Bogu niemily. Myślałam, że moim dzieckiem też się zainteresują a tu nic.

Niby tak, ale w takim razie, skoro nie chcesz z tym nic zrobić, to nie licz na to, że coś się zmieni.

Ale jak im to powiedzieć? Prosto z mostu, że czemu.moje dziecko traktują gorzej?

Gość gość
A tamte dzieci to wszystko dzie i corek? Nie badz smutna,dziecko twoje moze miec za babcie np rodzenstwo twoich rodzicow albo jakas sympatyczna starsza sasiadke. A moze dziadkowie z czasem sie przekonaja. Olej to,a ubran bron boze nie dawaj,niech wypieprzaja

Gość gość
A jak chcesz z nkmi gadac,to nie kow,ze TOBIE jest przykro,bo im to moze kolo d**y latac. Powiedz,ze dla dzieci zwykle dziadkowie odgrywaja wazna role w zyciu i TEJ wnuczce chyba tonie bedzie dane,bo w jej strone nie jest skierowane absolutnie zadne zainteresowanie ze strong jedynych dziadkow.

lepsi żadni dziadkowie, niż tacy beznadziejni :), trudno pocierpi trochę dziecko, nie wszyscy mogą mieć dziadków, poszukałabym jakiegoś genialnego zastępstwa, ja np. miałam genialnego dziadka, babcie - ok., ale moja mama ma starszą przyjaciółkę, którą kocham bardzo, lepsza od babć, nie więzy krwi są potrzebne, ale ktoś kto przytuli malucha, opowie bajkę, przecież to ciepło i spędzane razem chwile się pamięta, na pewno nie ma sensu zmuszać, a z tymi ubrankami, to sobie daruj na przyszłość - bezczelni ludzie :)

Gość gość
I co autorko oddalas ciuchy?