Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrupki kukurydziane dla 4 miesięcznika

Polecane posty

Gość gość

Właśnie dowiedziałam sie od koleżanki ze swojemu synowi (4 miesiące) podaje chrupki kukurydziane. Co o tym sądzicie? Czy wy tez tak robiliście?

Gość gość
nie dostał dużo później niż w 4 mies .

Gość gość
Rozszerzanie diety zazwyczaj zaczyna sie od ryżowego kleiku i tartych owoców lub warzyw (jabłko, marchew, dynia). Kukurydza nie ma glutenu więc jest uczuleniowo bezpieczna. Pytanie czy tam nie ma soli - w niektórych chrupkach jest. Maluch 4 misięczny może mieć problem z "kleistością chrubków" - co może (nie musi) grozić zakrztuszeniem

Gość gość
Chrupki oczywiście - sorki za literówkę

dziwne:) maluchowi to się nie przykleja?, raczej od tego typu produktów nie zaczyna się poszerzania diety.

Gość gość
Nie podaje, nawet mi to do głowy nie przyszło. Najpierw warzywa, owoce, kaszki. Chrupki będą potem.

Gość gość
Każda mama wychowuje jak uważa, ja podałam po 8 mcu. Mam wcześniaka, więc gdy zbiegła się wizyta szczepienna, wydrukowałam schemat z którego chciałam korzystać, podałam pediatrze a ta powykreślała niektóre rzeczy (jest też alergikiem) i powiedziała co i jak. Pomimo tego, że wykreśliła zaczęłam podawać troszkę później np. pomidora, czy kasze manną. Okazało się, że ma alergię na wołowinę i groszek :D

Gość gość
jakoś w drugim półroczu dostała chrupki choć w sumie to to samo co kleik kukurydziany jest więc szkody raczej nie zrobi

Gość gość
Dzięki za odzew;) tez tak myślałam ze to trochę za wcześnie ale sie nie odzwyalam każdy postępuje jak uważa.

Gość gość
ja dawałam chrupki kukurydziane kilka dni przed skończeniem 4miesiecy ;) dziecko zyje , ma sie dobrze ! dawałam takie wąskie podłużne "snaki" tak sobie ciumciała po dwa po trzy na dzień ;) te chrupki fajnie sie rozpuszczały. tak czytam te tematy odnośnie diety i rozszerzania ... i stwierdzam , ze 99% matek to tak sie trzyma kurczowo tabelek , że aż się rzygać chce :D wyluzujcie troche mamuśki :D