Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergia powieki dziecko uczulenie na proszek e czy coś innego

Polecane posty

Gość gość

Witam, mój 4letni synek od 1,5 miesiąca codziennie rano ma spuchnięte, czerwone i swędzące dolne powieki. Byłam u alergologa, stwierdził, że to uczulenie -dostałam Cortineff i Neomecynę, ale niestety nie pomogło. Nie mam pojęcia co może go uczulac, pościel mamy antyalergiczną. Ale może to wina proszku, słyszałyście, żeby proszek E wywołał uczulenia w okolicach powiek? Prosze o odp.

Gość gość
hmm dziwna sprawa, uczulenie na proszek? ale to wtedy by miał chyba nie tylko powieki spuchnięte? zapalenie spojówek? nużeniec? a łzawi czy ma suche oczy? opuchlizna schodzi w ciągu dnia?

Gość gość
dziękuję za odp. nie łzawi, tylko ma spuchnięte, czerwone dolne powieki, nie plamki, grudki, tylko jednlicie czerwone, już nie mam pomysłów co to może być i zawsze jak rano wstanie

Gość gość
ale nagle, 1 raz uzylasz tego proszku? Spróbuj zmienić na jakiś super delikatny, nawet dziecięcy te Dzidziuś , Jelp, Lovela, i zobaczysz... Ale mysle ze moze cos z przedszkola przyniosl ?

Gość gość
Na pewno nic z przedszkola, bo oczy ma zapuchnięte rano jak wstanie, a jak wróci z przedszkola to nic nie ma. Czyli coś w domu chyba go uczula, myślałam, że może proszek E?

Gość Mama Alergika
Alergia objawia się w różny sposób. Proszek pełen chemii może uczulać i pani podejrzenia są właściwe. Czasami wystarczy zmienić proszek na odpowiedni dla alergików, małych dzieci. Producent mógł zmienić skład, albo jakiś komponent proszku. Dziecko może się uczulić nawet jeśli wcześniej nie wykazywało tego typu problemów. Proszę tylko nie przemywać oczu tak popularnym rumiankiem. W przypadku alergika może uczulić, podrażnić.

Gość gość
Zakupiłam właśnie proszek E, moje blizniaczki maja 3 latka więc uprałam ich ubrania w ty, ze proszku. Jedna z blizniaczek dostała wysypki na raczkach, oraz brzuchu, drugiej natomiast koszmarnie zaczeły łzawic oczy, oraz zrobiły się czerwone. Po zmianie proszku objawy ustapiły. Ten proszek to jakis koszmar. Nastepnie jeszcze raz uprałam ciuchy dziewczynek w proszku E celem potwierdzenia mojej hipotezy. Wystapiły takie same objawy u dziewczynek jw. Ja też nie moge go uzywac, moja skóra robi się szorstka jak papier scierny jak założe tylko ciuchy, które uprałam w tym proszku.