Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkaa pollka

czy są tu mamy z krakowa

Polecane posty

Gość matkaa pollka

Witam. Czy są tu mamy z Krakowa? Możecie polecić jakieś fajne miejsca dla dzieci? Planuję wypad na kilka dni i tak się zastanawiam co robić z 5 latkiem i 1,5 dzieckiem :)

Gość Betty Q
Ja jestem z Krakowa i mam 3-letniego chłopca. Mój syn ostatnio zakochał sie w Wawelu, smoku wawelskim który zionie ogniem ale czasem ma mało "gaziu" i słabo zionie. Podobało mu sie na statku, w katedrze, gdzie widział króla w koronie, a potem w domu robiliśmy korone dla niego. Poza tym park Jordana, fantastyczne miejsce dla dzieciaków, zwłaszcza latem. Oczywiście Rynek główny, na Placu Szczepańskim jest duża, śliczna fontanna. Lubi biegac po Plantach.

Gość gość
Małego raczej średnio zainteresują jakieś atrakcje turystyczne, mój w tym wieku place zabaw zwiedzał, biegał po Plantach albo karmił kaczki nad Wisłą czy gonił gołębie na Rynku. Starszemu już powinno się więcej spodobać- smocza jama, sam smok Wawelski, muzeum podziemne pod Rynkiem- myślę że już w tym wieku jest dość duży żeby mieć jakąś atrakcję z tego, jest po części interaktywne, rejs po Wiśle, a dla mojego przebojem ostatnio była Fabryka Cukierków w okolicach Rynku. No i ZOO oczywiście, z tego oboje skorzystają. Jak jedziesz na weekend, sprawdź jakie będą wydarzenia, przeważnie coś dla dzieci się znajdzie. Opcjonalnie wypad do Wieliczki, ale to też dla starszego raczej, Park Wodny...

Gość cztery z plusem
w razie gdyby pogoda nie dopisala to moze teatr groteska. starszemu powinno sie spodobac. przejrzyj tez strone miasto dzieci tam sa propozycje roznych imprez na dany okres czasu. noedaleko krakowa jest dinozatorland w zatorze park miniatur w inwaldzie rabkpland w rabce i zamek plus atrakcje w ogrodziencu. jakby w samym krk zrobilo sie nudno to tam na 100 atrakcji nie braknie. a no i jeszcze ogladanie miasta z balonu widokowego.