Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ania 1983

Szczepicie swoje dzieci na ospę wietrzną zapytajnik

Polecane posty

Gość mama ania 1983

Mam czteroletnią córkę i rozważam szczepienie na ospę.Jedni są za,inni przeciw.A wy szczepicie,czy nie?

Gość gość
no właśnie jak to jest z tym szczepieniem? ostatnio czytałam artykuł gdzie bardzo zachwalali, wiadomo reklama, ale ponoć powikłania moga byc groźne, a tych niestety nikt nie przewidzi... niby w dzieciństwie przechodzilismy ta chorobę, ale może warto uchronić dziecko przed nią jak jest taka mozliwośc? mam córeczke w żłobku podobno dla dzieci do lat 3 jest ta szczepionka za darmo.

Gość gość
coś chyba w złym dziale ten temat.....

Gość mama ania 1983
Pytanie na temat szczepienia w dziale Zdrowie,chyba prawidlowo

Gość gość
ja tam nie szczepie swojego synka wogole, po co mi jakies powiklania albo autyzm?

Gość gość
Ja zaszczepiłam swoje dzieci tylko na to co "jest konieczne". Żadnych szczepionek zintegrowanych, poza planem itd. Zaszczepienie dziecka przeciwko zwykłej ospie nie gwarantuje, że dziecko nie zachoruje. Jeśli można mieć w życiu dwa razy ospę, to równie dobrze można ją mieć w życiu dorosłym bez szczepionki. Ja miałam w wieku 12 lat i byłam cała obsypana, a potem w wieku 32 lat i też cała obsypana. Zrobisz jak chcesz, ja nie szczepiłam, nikt w rodzinie nie szczepił, wszystkie dzieci ospę przeszły i mają się dobrze.

Gość Bashmi
Znajdź dalej identyczny temat i go sobie przeczytaj. Mój syn po szczepionce przestał chodzić.