Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze 2 lub 3 latki uczą się już języka obcego

Polecane posty

Gość gość
nie znam nikogo kto studiuje w Anglii medycynę ale za to znam tuziny matołów po studiach co nawet jednego języka obcego nie umieją :o

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość nie znam nikogo kto studiuje w Anglii medycynę ale za to znam tuziny matołów po studiach co nawet jednego języka obcego nie umieją A to moja wina ,ze obracasz sie w takich kregach ?

Ja mam niespelna 5 letniego syna (zaznaczam ze mieszkam w Anglii) Odkad skonczyl 2 latka zaczal chodzic do przedszkola (jedyny Polak w calej grupie) Nie znal jeszcze dobrze polskiego jezyka,za to angielski zalapal bardzo szybko,teraz chodzi juz do skzoly i rowniez jest jedynym polskim dzieckiem w klasie(w calej szkole jest moze z3) W domu mowimy tylko po polsku,ale maly woli angielski na to wychodzi,ze jest latwiejszy,miesza slowka myli mu sie wszystko,oczywiscie go poprawiam i mowie zeby w domu mowil po polsku,nie chce by za pare lat nie znal ojczystego jezyka.A do czego zmierzam,no do tego,ze uwazam ze najpierw dziecko powinno dobrze nauczyc sie mowic w swoim ojczystym jezyku,a jak juz go pozna to dopiero wtedy zapisac malucha na nauke j.obcego.2-latek jest zdecydowanie za maly po co mu w glowie mieszac?

Gość gość
gość nie znam nikogo kto studiuje w Anglii medycynę ale za to znam tuziny matołów po studiach co nawet jednego języka obcego nie umieją A to moja wina ,ze obracasz sie w takich kregach ? x chodziło mi o to że wyzywacie mamuśki które uczą języków od małego a prawda jest taka że za granicą to nikogo nie dziwi, opisany brat jest jednym na może 100 może 1000 resztę trzeba uczyć jak najszybciej, a zresztą czemu ta osoba napisała o bracie a nie o sobie? pewnie sama mało co osiągnęła