Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY WASI MĘŻOWIE DAJĄ WAM CAŁĄ WYPŁATĘ CZY ZOSTAWIAJA COS DLA SIEBIE

Polecane posty

Gość gość
My mamy wspólne miejsce na pieniądze i zarówno ja jak i mąż tam je wkładamy. ja zajmuje się rachunkami więc ja zarządzam pieniędzmi :P Ale mąż na swoje wydatki też bierze pieniądze jak mu są potrzebne. Właściwie to nie po to zarabia żeby nie mieć dostępu do gotówki :)

Gość gość
Mamy wspolna kase. Ale z mojej wyplaty kasa idzie na oplaty. a meza na inne rzeczy. zwykle kasa jest w pudeleczku za szybka. i jak potrzeba to ja bierzemy.

Gość gosc swiadek
u nas jest tak,,, za mam swoja wypłate maz zarabia duzo, ma wyplate na konto, ale nigdy kasy w portfelu:D kartę tez ja mam, jak chce kase to bierze kartę albo mowi ze bedzie potrzebowal kwote x i wyplacam w sumie w portfelu to ja nosze kase:D i wszystkie oplaty ogarniam

Gość gość
U nas w domu pieniadze sa wspolne, kazdy ma taki sam dostep. Natomiast w moim domu rodzinnym mama trzymala kase. Zabierala swoja wyplate i wyplate ojca, on nawet zlotowki z wyplaty nie widzial. Na szczescie ojciec po pracy dorabial zakladajac ludziom centralne ogrzewanie w domach, wiec z tego byla conajmiej druga wyplata, ktorej moja matka nie mogla tknac.

Gość gość
moj zawsze sobie 1500 bierze na paliwo, cos zjesc, na fajki

Gość gość
u nas zawsze lezy 4 tys w domu w szafce, reszta na koncie, każdy bierze kto chce, nawet syn:)

Gość dla mnie nic do kupienia w Pol
u nas ja zarzadzam kasa wiec daje mi a raczej kladzie do sejfu:D(serio mamy sejf) i jak chce to wyjmuje ile trzeba tylko odpisuje zeby nie liczyc ciagle a wiedziec ile kasiorki jest:)

Gość gość
A u mnie jest że to ja zarabiam niecałe 10 tys na miesiąc, a mąż siedzi w domu i nie lgnie do pracy! komputer, gry już mnie dowalają. Żeby chociaż posprzątał, ugotował, zakupy zrobil to nieee!!!! Wszystko na mojej głowie! I po co on mi?

Gość gość
moj gra non stop w szachy on line,ale kase chociaz przynosi i to nie małą wiec sie nie czepiam:D

Gość gość
Mój mąz nic mi nie daje, bo od 2.5 roku jest bez pracy. Ja zarządzam całym budżetem.

Gość mamaiżona
u nas tez kazdy bierze ile potrzebuje, oboje zarabiamy

Gość moj daje mi wszystko
bo ja robie oplaty, zakupy itp, tankuje auto, bo prawie zawsze jest pusty bak:D jak na cos chce to bierze sobie, ale w sumie to nie ma na co:D fajki mu kupie, browar tez, po ubrania chodzimy razem, on twierdzi ze nie potrzebuje miec kasy w portfelu:D, ale czasem cos sobie przemysli ja tez pracuję:) ale mam kilkakrotnie mniej

Gość gość
ujących kur domowych haha, przecież teraz kobiety mają swoją kasę i nie muszą od mężusia brać.

Gość gość
pytanie chyba do niepracujących kur domowych haha, przecież teraz kobiety mają swoją kasę i nie muszą od mężusia brać.

wyplata idzie na nasze konta do których mamy bezpośredni dostęp Co to znaczy dają? to samo można się zapytać, czy ja daje mezowi cala wyplate :D :D Kasa na koncie lezy i mamy do niego dostep

Gość gość
A MOJ ZARABIA TYLKO NA SIEBIE ;TWIERZI ZE TO co zarobi jemu wystarczy .Ja pracuje wiecej od niego aby wszystko ogarnac,na remonty tez musze sama .wygodny i tyle. .

Gość gość
Kochane jak czytam ile co niektóre zarabiacie to szczerze Wam zazdroszczę :(

Gość gość
Mąż daje 1500 zł i ja daje 1500 zł. Te pieniądze są w domu. Ja nimi zarządzam, bo się zajmuje rachunkami i zakupami. Te pieniądze są na żywnoścć, chemię, kosmetyki, rachunki, przedszkole, zajęcia dodatkowe dla córki, i małe zakupy ubraniowe. Większe zakupy ubrań i wyjścia wspólne sponsoruje mąż, bo więcej zarabia. Ja mam 2500 zł, więc mi tylko 1000 zl zostaje po dolozeniu kasy do budżetu, a też chce mieć jakieś oszczędności, bo na paliwo i naprawy samochodu nie biorę ze wspólnego budżetu.

Gość gość
i gdzie tu ta bieda? co tak wszyscy piszczą ze nie daja rady zyc od pierwszego do pierwszego?

Gość gość
przeciez teraz wiekszosc ma wyplate na konto:) wiec nic mi nie daje, ale ja mam kartę oplacam r-ki przez net i biorę na zakupy(tam gdzie nie mozna placic kartą), raczej nie obracamy gotowką

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość i gdzie tu ta bieda? co tak wszyscy piszczą ze nie daja rady zyc od pierwszego do pierwszego? x x hehe, przeciez tu tylko kilkanascie osob napisalo :D to nie jest obraz w skali calego kraju, pomysl troszkę:)

Gość gość
My z chlopakiem mamy wspolne konto, na ktore wplywaja nasze wyplaty i dwie imienne karty do niego. No i kazdy sie posluguje nimi wg potrzeb.

Gość gość
u nas jest tak... ja mam wyplatę, ktora odkladam na swoje konto(tylko moje) zas meża wyplata jest wspolna, to wspolna decyjza, zwlaszcza,ze maz ma nawet 10x wiecej;) mamy 2 karty, kazdy korzysta z kasy, dzieci jak cis chcą biora kartę na zakupy

Gość gość
moj maz na wyplatę w gotowce, platne co tydzień, daje mi kase a jak chce to mowi ile potrzebuje(ja narazie na macierzyńskim) jak pracowalam, z mojej wyplaty oplacam r-ki z jego jedzenie, co zostawało na koncie zostawalo

Gość gość
ja mam 1200 zł, mąż 1500 zł, ja biorę te pieniądze, opłaty, życie i co dziennie mąz dostaje odemnie po 20 zł na bilet 10 zł i kupienie sobie w godzinach pracy jedzenia, muszę dobrze gospodarować, bo brakuje, ciuchy kupuję w lumpeksie. Zastanawiam się gdzie wy takie pieniądze zarabiacie, dajcie namiary na tak dobrze płatną pracę, bo mnie mało szlag nie trafi z tego liczenia każdej złotówki. Z jednej strony cieszę się, że mam pracę, ale z drugiej za takie pieniądze. I to ja pracuję w pieprzonej budżetówce (sanepid).

Gość gość
ale chciałabym brać ile się chce, to zgroza aby jedni zarabiali najniższą krajową a inni opływali w luksusach, przecież jedni i drudzy pracują, owszem niech będzie różnica a nie, że jedni 1 tys. a drudzy 20-50 tys. P********y kraj, do czego te pieprzone solidaruchy z lat 80 doprowadziły, a mieliśmy my na tym dole zyc jak ludzie, precz z bolkiem, precz z polską, precz z wyzyskiem

Gość gość
dajcie namiary na tak dobrze płatne prace

Gość annnnkaaa
a u mnie jest tak: muszę oddawać mojemu mężowi z wypłaty 1200 zł a zarabiam 1800 zł. zostają mi grosze na moje dziecko i tak żyje. Do tego pranie, sprzątanie itp. Nie jest łatwo. Do tego mąż cały czas mi wypomina że za mało się dokładam do opłat i na nic mu nie starcza. Zbliża się OC do zapłacenia oczywiście muszę ja zapłacić z tego co mi zostaje. Nie ma lekko. I co ja mam zrobić? Rozmowy kończą się awanturą ze strony męża.