Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMUSIAa

LUTY 2014 BIELSK PODLASKI I OKOLICE

Polecane posty

Gość MAMUSIAa

Witam, może popiszemy tutaj? Wiem że już jest temat dla kobiet mających urodzić w lutym i marcu. Tylko ciężko tam się odnaleźć, bo wszystkie się już znają i tworzą zgraną paczkę. Może ktoś zechce tutaj popisać? Fajnie by było stworzyć forum które dotyczy naszego środowiska .zawsze będzie można wymienić się poglądami i opiniami na temat lekarzy z naszego miasta.zapraszam serdecznie

Gość MAMUSIAa
Hej czy na prawdę nie ma tu nikogo z Bielska i okolic w ciąży? :(

Gość gość
Hej .Ja pochodze z woj. Podlaskiego całkiem inny kierunek niż Bielsk Podlaski.Mieszkam w okolicach Suwałk.

Gość MAMUSIAa
Witaj :) Jak samopoczucie?? :) Bo u mnie to już jest ok

Mam termin na22 luty ale mam nadzieje ze urodze wczesniej.Jestem troche po przejsciach , bo 11 lat temu poronilam a rok temu urodzilam martwa corke w 36 t.c a teraz tez mam trudnosci lekkie ale dajemy rade.Jestem w 22 t.c.A u Ciebie jak ktora ciaza? Ten gosc to ja

Gość MAMUSIAa
Witaj mamaAnusi , ja mam termin na koniec lutego ,też kiedyś poroniłam :( ale staram się o tym nie myśleć i na początku ciąży też musiałam uważać by się nie to nie powtórzyło , jest to moja 2 ciąża a właściwie 3 bo mam już syna 3 letniego. A już znasz płeć dzidziusia :)

Dziewczynka bedzie.Maż bardziej chyba chciał syna ale i tak szalenie sie cieszy.No niestety sa kobiety ktore ciaze przychodza łatwo i sa takie ktore o ciaże musza" walczyć"Mam pytanko moze bylas na badaniach w Mastermedzie w Bialymstoku

Gość MAMUSIAa
Tak byłam w białym, a co dokładnie chciałabyś wiedzieć?

Gość joanna6950
Hej. Też się do was dołączę. Znamy się z kafeterii luty marzec 2014:) Mamusia będziesz rodzic w bielsku? jakoś przeraża mnie poród właśnie tam bo odbywa się na "żywca"...ale kobiety tyle lat rodziły i przeżyły wiec i ja dam radę

Gość MAMUSIAa
Hej joanna6950 tak bedę rodzić w Bielsku ale już miałam cc i powiem że nie jest najgorzej a szwu prawie nic nie widać więc już wiem co mnie czeka :)

Gość MAMUSIAa
joanna6950 a ty gdzie będziesz rodzić?

Hej dziewczyny.Troche mnie nie było ale jak maż był w domu to musiałam sie nim nacieszyć bo tak rzadko jest w domciu.Co do Mastermedu.Nie wiecie przypadkiem czy w soboty przyjmuja tam lekarze?Bo zapisali mnie na 16 listopada.Potem zauwazylam ze to sobota.Maja zrobic echo serduszka małej.Nie wiem czy sie nie pomylili co do terminu.

Gość gość
Dla wszystkich przyszłych mamuś, mam trochę ubranek do sprzedania allegro.pl/markowa-paczka-ciazowa-hm-ca-36-38-i3613372108.html allegro.pl/modna-urocza-ciazowa-jeansowa-sukienka-indiska-40-i3620510826.html allegro.pl/cudna-slodka-tunika-sukienka-kolnierzyk-george-40-i3620937567.html allegro.pl/39-par-recznie-robionych-home-made-modne-kolczyki-i3635008930.html

Gość MAMUSIAa
Hej mamaAnusi nie nie pomylili się bo tam przyjmują w sobotę od 9-12.30

Gość joanna6950
Do Bielska mam najbliżej więc myślę że tak...tyle że opinie nie są zbyt dobre...

Gość MAMUSIAa
joanna6950 a skąd jesteś jeśli mogę wiedzieć? Ja wiem ja rodziłam już raz i uważam ze nie jest najgorzej u nas w Bielsku, będziesz rodzić naturalnie czy cc?

Gość joanna6950
Do niedawna mieszkałam w Bielsku ale kupiliśmy dom i przeprowadziliśmy się. Miejscowośc 12 km od Bielska. Nie mam żadnych wskazań do cesarki i szczerze mówiąc wolałabym naturalnie rodzic, ale obawiam się że moja córeczka może byc duża bo jej tatuś urodził się ponad 5kg:) I na każdym usg potwierdza się to że jest "dobrze zbudowana":)

Ja mialam cesarke i teraz pewnie tez bedzie cesarka.Jeszcze za wczesnie sie pytać.Prawde mowiąc to sie boje porodu naturalnego.Moze dlatego że nie wiem co i jak.Ale jak niedawno lezalam w szpitalu tydzien czasu a co noc przyjezdzały kobiety , ktore rodzily naturalnie i kazda prawie taaaak krzyczaly i plakalły, ze szok.Myslalam jak one musza cierpiec.Ale dla dzidziusia zrobiłybyśmy wszystko.

Gość MAMUSIAa
mamaAnusi ja byłam w Mastermedzie w Bialymstoku ,a co chcesz wiedzieć? Lekarz tam był bardzo fajny ,wszystko tłumaczył odpowiadał na każde moje zadane pytanie nie zbywając ale nie wiem ile tam lekarzy jest ja trafiłam na bardzo miłego. Co do cc u mnie też będzie cc drugi raz bo pytałam swojego lekarza, a do jakiego lekarza chodzicie dziewczyny? Ja chodzę do dr. Brzostka i jakoś on mi ostatnio nie bardzo ale może miał gorszy dzień :( joanna6950 jak mąż urodził się duży to duże prawdopodobieństwo moze być że mała też będzie duża jak już widać na usg że ''dobrze zbudowana'' to może być tak że będziesz miała cc, a co na to twój lekarz prowadzący ciąże?

Gość joanna6950
No właśnie nic na temat porodu nie mówi... też chodzę do dr. Brzostka...a wybieracie się do szkoły rodzenia? Ja to chyba tak, pytałam pielęgniarki to mówiła że nie trzeba sie zapisywac tylko idziesz i tam zawsze jest położna i czeka że ktoś przyjdzie. Teraz zajęcia odbywają się przy szpitalu. Pójdę raz zobaczę co i jak, jak mi się spodoba będę chodziła jak nie odpuszczę sobie...A dziś w telewizji pokazywali babkę która urodziła w pociągu, poczuła dyskomfort i zauważyła główkę dziecka..cały poród trwał 20 minut:) też bym tak chciała:)

Ja w Mastermedzie trafiałam na p.doktor Zdrodowska.Ty o ile sie orientuje do doktora Kurzatkowskiego.On przyjmuje w innym gabinecie i ma kolorowe usg.a pani doktor nie.I wogole ona mi jakos nie przypadła do gustu.Ale nie mam wyboru.Gdybym placila za wizyty to moglabym marudzic a mam refundowane wiec siedze cicho.Ale tak to wszystko bada jak nalezy tylko mowi mało, wiec ok.Do szkoly rodzenia nie zamierzam isc bo mam dosc daleko 30 km.a ze sama musze wszedzie jezdzic wiec odpada.A jak bede miala cesarke to i tak mi sie nie przyda

Gość MAMUSIAa
joanna6950 ja to pytałam się dr. Brzostka jak to wygląda bo miałam 1 cc to czy drugą mogę też mieć cc czy nie koniecznie to mi powiedział że gdybym koniecznie chciałam na upartego to mogę rodzić naturalnie ale jak powiedziałam że ja wolę cc to mi powiedział że nie ma problemu :) A co do szkoły to ja się nie wybieram bo mi się to nie przyda skoro mam mieć cc :) Tak słyszałam o tej kobiecie co urodziła w pociągu , tak jak ona to można rodzić i naturalnie jak tylko 20 minut rodziła :)

Hej, hej 🖐️ Weszłam na ten topik i zobaczyłam znajome "buzie". Dziewczyny, mnie szkoła rodzenia nie wiele pomogła przy porodzie, za to mnóstwo wiadomości zdobyłam o tym, jak pielęgnować noworodka ;-)

Witam Cie Goplano.No wiec ta szkola rodzenia to jak widac nie uczy tylko rodzenia ale mozna tam poznac" świat maluszka“ po urodzeniu.Jjak ktos ma juz odchowane dzieci to wiadomo co i jak ale jak ktos jest " zielony" to szkola rodzenia sie przyda

Gość joanna6950
No właśnie ja jestem kompletnie zielona w tej kwestii:)

Gość MAMUSIAa
Hej hej Tak w szkole rodzenia z tego co słyszałam to można czegoś się nauczyć jak pielęgnować maluszka, chociaż sama nie byłam w szkole rodzenia bo nie widziałam takiej potrzeby a po porodzie jakoś samo poszło chociaż też byłam ''zielona'' :P

Moim zdaniem jak bedziemy mialy dziecko przy sobie to bedzie wiadomo co i jak.Intuicja nam podpowie.Ale co sie nauczysz na plecach nie bedziesz nosić

Gość gośśśććć
dziewczyny któa chodzi do dr Madejskiego? możecie powiedziec ile on bierze teraz za wizytę ,ile za usg i ile za cytologię ? jak długo od momentu zapisania się ,czeka sie na wizytę?

Gość Ona 24 już po
usg 50zł wizyta 50 a cytologia chyba 30 zl, madejski przyjmuje w srody i poniedziałki i jak np zadzwonie do niego w pon z rana to w ten sam dzien mnie przyjmuje bo on do ostatniej pacjentki przyjmuje chyba ze ma tak dużo to juz mowi ze dzis nie da rady i np w środe. ja co prawda rodziłam kilka miesięcy temu ale moją ciąże włąśnie dr madejski prowadził rodziłam naturalnie i on także odbierał mój poród

Gość ollaaa22
a trafiłąś na dyżur do dr Madejskiego czy przyjechał jak rodziłaś specjalnie do ciebie?