Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMUSIAa

LUTY 2014 BIELSK PODLASKI I OKOLICE

Polecane posty

Gość gość
Hej dziewczyny. Ja mam termin na koniec grudnia, z uzg początek stycznia. Chodze prywatnie do Śliwka. Ogólnie jest ok. ale więcej jezdze do mastermedu do Białego. Tam do dr Kurzatkowskiego -polecam.Ostatnio byłam drugi raz na echo serca(Przyjezdza specjalista z Warszawy). Dziewczyny czy wiecie czy do porodu trzeba mieć swoja koszule, czy daja szpitalna? I co ogólnie jeszcze trzeba zabrać do szpitala?

Gość MAMUSIAa
Hej tak trzeba mieć swoją koszulę chociaż do porodu dają ale po porodzie możesz zmienić na swoją bo tą co dają szpitalną to jest taka że jak pociągniesz do przodu to tyłek na wierzchu a jak pociągniesz do tyłu to broszka na wierzchu :( a co jeszcze to na pewno tak: Dokumenty - Dowód osobisty - Aktualna książeczka zdrowia - Karta przebiegu ciąży - Książeczka ubezpieczeniowa z datą aktualizacji nie późniejszą niż sprzed miesiąca lub druk RMUA z poprzedniego miesiąca Rzeczy dla mamy - Koszule najlepiej rozpinane z przodu – wygodne przy karmieniu - Szlafrok - 2 ręczniki kąpielowe, ręczniki papierowe, papier toaletowy i chusteczki higieniczne - 2 biustonosze do karmienia - Kapcie - Jednorazowe majtki poporodowe (kilka sztuk) - Przybory toaletowe (gumka do włosów, mydło, szampon, krem do twarzy, szczoteczka i pasta do mycia zębów, szczotka do włosów, żel do higieny intymnej, przeciwzapalny płyn do podmywania krocza, i jeszcze jakiem tam uzywasz) - Wkładki laktacyjne – 2 paczki - Wkłady poporodowe - Woda niegazowana - Pomadka ochronna do ust - Jednorazowa maszynka do golenia (zalecane golenie w domu, przed porodem) - Telefon komórkowy - Drobne pieniądze - Kubek i sztućce - Maść na sutki np. maltan ,możesz już jej używać bo po karmieniu strasznie sutki bolą a maść dobrze wcześniej już stosować Nie wiem co jeszcze jak sobie przypomnę to dopiszę No i musisz mieć ubranko na wyjście dziecku Mam nadzieję że pomogłam

Gość gość
Bardzo:)) Dzieki Pozdrawiam:)

Gość MAMUSIAa
Nie ma za co :) Służę pomocą :)

Gość KasiaN1984
Hej dziewczyny. Zastanawiam się nad wyborem: poradnia "K" albo 3go Maja. Slyszalam ze jak będę chodzic do poradni "K" - wtedy większe prawdopodobieństwo ze spotkam przy porodzie lekarza prowadzącego, niestety nie maja tam dobrego sprzętu ani USG (czy to prawda)? ale za to daja skierowania na badania. Czyli masz za free. Natomiast 3go Maja wg mnie sa milsi lekarze, chociaż może mniej doświadczeni, młodsi, no i dobry sprzet ale za to nie daja skierowan na badania. Niestety trzeba bulic. Czy cos się w tej sprawie zmienilo? Slyszalam tez ze chodząc do tej przychodni, a później lezac w bielskim szpitalu, krzywo na ciebie patrza, ze akurat nie chodzilas do poradni "K" i wcale cie nie znaja i olewają, a w pierwszej kolejności "obsluguja" swoje pacjentki (opinie mojej koleżanki która chodzila na 3go Maja). Co wybralybyscie? Poradnie K czy 3go Maja?

Gość lilka 9
Skierowania na badania dostaniesz u swojej rodzinnej i będziesz miała za darmo. Ja chodze prywatnie do lekarza. Jak potrzbne mi było skierowanie to sam lekarz mi mówił żebym zaszała do por K wtedy kiedy on przyjmuje i mi wypisze. Oczywiście dawali bez łaski. Gorzej było jak przyszło się odbierać wyniki (bo zawsze przychodzą do PK) nie zawsze te pielęgniareczki były takie miłe bo jak to prywatnie chodzę a po badania tu. Jeżeli siedzi w rejestracji młoda dziewczyna jest ok. Jest naprawdę miła, nawet sama skseruje.A jak patrza na to gdzie się chodzi przy porodzie to nie wiem bo rodze za miesiąc:)

Gość assiiaa
lilka a do kogo chodzisz prywatnie?dobry to lekarz? niby nie powinno tak być że krzywo patrzą lekarze ,bo oni są dla ludzi,ale faktycznie mogą odczuwać jako konkurencje tą przychodnię z 3maja. a jak chodzi sie na 3maja ,nie w ciąży ,to też nie dadzą żadnego skierowania za darmo?przezcież jest na nfz ta przychodnia

Gość lilka 9
Ja chodze do Śliwka. Jak dla mnie jest ok. Konkretny, umawiasz się na godzinę i nie musisz czekać nie wiadomo ile. Jedyny minus to to że jest chyba najdroższy w Bielsku:( Chciałbym żeby on też był przy porodzie ale jak będzie to nie wiem jeszcze. Ja pierwszy raz poszłam do innego ale nie dostałam zadnego skierowania na badania, kompletnie nic. Nawet mi cytologii nie zrobił, chociaż nie miałam robionej przez 6 lat. Także od drugiego miesiąca zaczęłam chodzić do Śliwka i jestem zadowolona. A co do skierowania , to jak się chodzi na NFZ to jasne że się nie płaci

Gość assiiaa
wiem że jak na nfz to skierowanie na badania masz za darmo ,ale wyżej kaśka 1984 napisała że na 3maja nie dają skierowań. więc nie rozumiem w końcu ,na 3maja jest na nfz czy prywatne gabinety? że nie dają skierowań

Gość lilka 9
Wydaje mi się że na 3 maja przyjmują prywatnie. Na pewno przyjmuje tam Prystupa który przyjezdza z Białegostoku Na NFZ to chyba tylko w Poradni K

Gość gość
Na 3 maja przyjmuja na NFZ- przyjmuje tam przystupa i lesniewicz

Gość Isabell83
Witam dziewczyny, mam termin na 22 lutego,także na pewno z którąś się spotkam w bielskim szpitalu:) ja akurat chodzę prywatnie do dr Madejskiego i póki co jestem zadowolona z jego opieki

Gość MAMUSIAa
Hej dziewczyny, jak tam po świętach? :) Jak tam idzie pakowanie torby? Już rzeczy skompletowane? Ja to dopiero sobie listę zrobiłam i będę kompletować torbę do szpitala. ;P Kupiliście już wózek bo zastanawiam się jaki wybrać wózek żeby był funkcjonalny i nie za drogi :(

Gość gość
czesc dziewczyny.jestem tu nowa. chciałabym zapytac która z was chodziła do Poradni K w bielsku podlaskim. co myslicie o dr Kowalczyk bo nie wiem którego lekarza wybrac. pomóżcie.

Gość joanna6950
Witaj mamusia:) Długo tu nie zaglądałam ale ciągle coś a to przeprowadzka, potem komputer się zepsuł, jedne święta drugie i jakoś czasu nie było:) U mnie już praktycznie wszystko gotowe, wózek stoi odświeżony, fotelik także, łóżeczko skręcone, rzeczy uprane poprasowane torba kupiona ale nie spakowana:) Jakoś nie mogę weny lapnąć:) Lada dzień listonosz ma jeszcze przynieść paczkę z zamówionymi koszulami i biustonoszami więc wtedy na bank spakuje się a czasu zostało już nie wiele:) Jeśli chodzi o wózek kupiliśmy xlander używany, jest duży solidny i mam nadzieję że okaże się wygodny dla naszej córeczki:) U mnie już prawie na 100% pewne że cesarka, mała leży miednicowo i ani myśli fiknąć cóż psychicznie sie na to nastawiam ale chyba wolałabym poród naturalny... byłam wczoraj na pierwszym ktg na razie wszystko w porządku następne mam we wtorek. Mam za sobą już 37 tygodni, coraz ciężej mi się ruszać, choć paradoksalnie brzuch mam malutki można powiedzieć że jak w 5 miesiącu:) 8 miesiąc wspominam najgorzej teraz jest zdecydowanie lepiej. No i od 7 miesiąca jestem na diecie cukrzycowej ale takiej dość delikatnej bo nawet jak zjem coś słodkiego to cukry nie lecą mocno do góry:)A co u Ciebie?

Gość joanna6950
Ja chodzę do poradni K, do doktora Brzostka. Miałam przyjemność kontaktu ze dr Śliwko-według mnie gbur totalny, i dr Andrejuk- bardzo miła. Do swojego tez nie mam zastrzeżeń choć powiem tak jest dość powściągliwy i nie pożartujesz sobie z nim, na początku ciąży chodziłam na usg do szpitala bo mają tam dobry sprzęt. To twój wybór:)

Gość gość
a znacie moze dr Madejskiego?podobno bardzo dobry ginekolog. przyjmuje moze gdzies na NFZ?

Gość gość
Madejski na NFZ przyjmuje chyba w Boćkach albo Brańsku nie jestem pewna. W bielsku przyjmuje prywatnie i wizyty nie są drogie bo 50zł kosztują plus 50 usg więc jak jesteś w stanie uzbierać tyle w miesiącu to na pewno lepsze rozwiązanie:)

Gość gość
sama nie wiem. opinie są tak rózne ze nie wiadomo na którego lekarza się zdecydowac. a dr Andrejuk?

Gość MAMUSIAa
Witaj joanna6950, u mnie dobrze ,też czeka mnie cc ale to ze względu tego że miałam pierwsze cc , czuję się dobrze :) a co do torby to też jeszcze nie spakowana i nawet nie skompletowana bo jakoś nie mam natchnienia :( i jeszcze parę rzeczy mi brakuje, ubranka to już też poprane i naszykowane sobie leżą:) Wózek muszę jeszcze kupić ale jakoś brak pieniążków wiec odkładam to na następny miesiąc ,może będzie lżejszy z wydatkami :P Co do lekarza to z czystym sumieniem mogę polecić Dr. Madejskiego ale niestety tylko prywatnie przyjmuje w Bielsku ,a na NFZ z Brańsku, co do lekarzy na NFZ to osobiście chodzę do Dr. Brzostka ale nie polecam gdyż jest mało mówny, za dużo nie informuje jak nie zapytasz i nie pociągniesz za język ale informacje też są powierzchowne - podstawowe, bardzo rzadko robi usg i tętno płodu :( więc już lepsza jest Dr. Kowalczyk od Brzostka :) a co Dr. Andrejuk to nie miałam z nią za wiele styczności ale jest miłą ,uprzejma , udzieli odpowiedzi na zadane pytanie ,wyjaśni ale jak prowadzi ciążę to nie mam pojęcia :0

Gość joanna6950
A mi usg robi na każdej wizycie, nie wiem od czego to zależy.....może przez to ułożenie mojego dzieciątka:( Małomówny jest to fakt ale od jakichś 2 miesięcy stał się troszeczkę bardziej otwarty. Lecę sprzątać w domu,miłego dnia:)

Gość gość
jak można chodzić do poradni k w Bielsku? Tam same stare baby chodzą i chyba takie skąpiradła jak wy. Przestarzały sprzęt, nawet zdjęcia na pamiątkę jednego po ciąży nie ma. W Bielsku to tylko prywatnie u Madejskiego i Śliwko. Po co zachodzić w ciążę jak nie macie nawet tysiąca, żeby porządnie ciążę prowadzić? I co dzieciak się urodzi i na tetrówkach będziecie jechać albo podróbach pampersów bo na normalne nie stać? To jest żałosne.

Gość MAMUSIAa
Co fakt to fakt zdjęć z usg nie dają ale nie obrażaj ludzi, sama jesteś żałosna ,nie każdego stać na orginalne pampersy to raz a drugi raz nawet jak stać to niektóre dzieci mają uczulenia na orginalne pampersy ale skąd ty możesz wiedzieć jak jesteś zadufana w sobie to jest dopiero żałosne :( Co do ciąży nie rozumiem z tym wydawaniem tysiącem ,można prowadzić dobrze ciąże nie wydając tego tysiaca,a jak jesteś milionerką to możesz i wydawać sobie nawet i dwa i trzy tysiace na prowadzenie ciąży :P

Gość gość
Gdzie można DOBRZE prowadzić ciążę w poradni K? :)

Gość gość
Nie będę Was więcej denerwować bo nerwy w ciąży nie wskazane :) Jeszcze tylko się pośmieję z używanego x landera, w którym córeczce będzie wygodnie. Jak można kupić zaszczany obesrany wózek po innym dziecku? Jak nowy można mieć za 700 zł? A uwierzcie, że wiem co mówię. Moje koleżanki sprzedawały używane wózki. Jedna wyciągnęła z piwnicy zagrzybiały umyła domestosem i poszedł. Drugi po jednym dziecku już był taki, że koła odpadały, ale na poxipol i w ludzi.

Gość gość
Wózek można kupić ale mózgu już nie!!! Widać nie musiałaś nigdy na wszystko sama zapracować, tylko tatuś i mamusia albo nadziany maż Ci wszystko pod nos wpychali o ile w ogóle takiego posiadasz bo z takim poziomem ignorancji i braku szacunku dla innych sądzę że jesteś samotną niezaspokojoną egoistką-idiotką:) Miłego wieczorku:)

Gość gość
Wnioskując z twojego opisu to twoje koleżanki muszą być brudaskami skoro mają grzyb w domu i to jeszcze na wózku dziecięcym.Fujjj co za fleje:! Odnośnie lekarzy Madejski jest ok ale śliwko to wyłudzacz pieniędzy który bierze nawet za wizytę gdy się idzie zwolnienie przedłużyć albo leki powtórzyć, ale co ty o tym możesz wiedzieć jak kłapiesz tą swoją jadaczką co ślina na język przyniesie. Żałosna jesteś i tyle:)

Gość gość
Śliwko jest świetnym lekarzem, ceni się to prawda, ale zawsze można na nim polegać. Jest pod telefonem 24 godz na dobę. Wiem bo prowadziłam pierwszą ciążę u niego. Drugą ciążę prowadziłam u Madejskiego też jest ok, bardzo miły. Ale widać różnicę w cenie i w jakości. Z bielskich lekarzy Śliwko najlepszy.

Gość gość
Niedawno koleżanka opowiadała mi, że Dr Brzostek ordynator przyjmuje PRYWATNIE w państwowym szpitalu na państwowym sprzęcie i bierze za to pieniądze. Uczciwy. Nie to co Śliwko, ha ha :)