Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMUSIAa

LUTY 2014 BIELSK PODLASKI I OKOLICE

Polecane posty

Gość gość
Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził i tyle:) Jednemu Kaśka drugiemu Maryśka tylko nie rozumiem po co takie głupie komentarze, jeśli ktoś chce to niech sobie prowadzi ciążę na NFZ a jak chce to prywatnie. Każdy ma prawo do wolnego wyboru, a tego typu uszczypliwości nie są na miejscu i tyle w tym temacie!

Gość MAMUSIAa
Hej dziewczyny :) jak tam samopoczucia bo coraz blizej termin ? Chodzicie już na ktg? Ja właśnie zaczęłam chodzić :)

Gość Isabell83
Cześć dziewczyny, co słychać, jak samopoczucie w ostatnich tygodniach? ja już tylko odliczam dni do rozwiązania, będę miała cc, ale nie mogę się doczekać. Mam problem z wybraniem wózka, chcę kupić 3 w 1, ale do dziś nic nie wybrałam, zastanawiałam się nad modelem taco, co Wy na to, może coś doradzicie?

Gość MAMUSIAa
Hej Isabell83 ja tez będę miała cc :) a samopoczucie to u mnie jak na razie dobrze chociaż już ciężko chodzić :( i strasznie mi w krzyżu czasem boli po nocy, a co do wózka to ja nie patrzę tak na prawdę na markę tylko przede wszystkim żeby składał się do małych gabarytów, żeby lekko się prowadził ,spacerówka miała długi daszek tak prawie do barierki jak ma np. graco albo x-lander xa, i koła skrętne najlepiej piankowe czy co s takiego wózek dzięki temu jest lżejszy :) nie wiem czy pomogłam ale ja będę na to zwracać uwagę przy kupnie wózka :) Natomiast ja mam pytanie, co sądzicie o aspiratorach do noska ale tych elektrycznych na baterię? Bo ja nie dam rady tą nos fridą czyścić noska bo ciężko mi na płuca i zaraz duszę się więc myślałam właśnie o elektrycznym tylko nie wiem jak to się sprawdza w rzeczywistości :o

Gość Isabell83
Witaj MAMUSIAa, dzięki za podpowiedź, mnie co prawda nie zależy na marce tylko na funkcjonalności, ale tak jak napisałaś to tym właśnie się kieruję:) jeśli chodzi o aspirator to niestety nie pomogę Ci w tej kwestii (: ja ostatnie dni to ledwo chodzę, strasznie boli mnie kręgosłup a co najgorsze to mam dyskopatię, teraz zastanawiam się jakie dadzą dla mnie znieczulenie przy cc, bo słyszałam,że zewnątrzoponowego nie można przy zwyrodnieniu kręgosłupa, wcześniej pisałaś, że chodzisz na ktg, ja także, ale póki co cisza i spokój, pozdrawiam:)

Gość MAMUSIAa
Isabell83 a na kiedy masz termin? Czy jeszcze konkretnego terminu nie masz? Bo jak rozumiem to masz mieć cc, a co do znieczulenia to nie pomogę bo ja miałam zewnątrzoponowe przy pierwszej ciąży i teraz też pewnie :) Co do ktg u mnie też spokój ,a kiedy chodzisz na ktg? W jakieś konkretne dni? Bo ja to we wtorki i piątki

Gość Isabell83
Cześć MAMUSIAa, mam się zgłosić do szpitala 20 lutego a cc będzie następnego dnia, jeśli chodzi o ktg to chodzę w pn, śr i pt. Madejski zlecił mi 3 razy w tygodniu, bo w 34 tyg. byłam na podtrzymaniu, ale na szczęście wszystko szczęśliwie się skończyło i po tygodniu wyszłam a jak tam u Ciebie?

Gość MAMUSIAa
A ja mam na 25 lutego wiec też pewnie dzień wcześniej mi powie Brzostek się położyć do szpitala, też czasem chodzę w poniedziałki albo we wtorki to zależy jak lekarz mi wyznacza na ktg, to pewnie gdzieś się mijamy albo się widzimy na ktg :) ,ja zazwyczaj chodzę tak 9 po 9 :) a ty o której jeśli mogę wiedzieć? Torbę już spakowałaś? Bo ja jakoś nie mogę się zmobilizować ale może dziś w końcu zbiorę się i spakuję :P

Gość Isabell83
to być może Ty przyjdziesz a ja wyjdę, na ktg chodzę zazwyczaj około 12, wtedy praktycznie nie ma kobiet i od razu można wejść, jutro tylko pojadę wcześniej, bo później nie będę miała transportu a mam spory kawałek do szpitala (od Brańskiej), co do torby to niby już spakowana,ale jeszcze parę rzeczy muszę dołożyć, tak jak mówisz ciężko się zmobilizować i tak odkładam na później

Gość MAMUSIAa
Penie tak mijamy się :) Ja to swoim autem jeżdżę więc dla mnie to nie ma różnicy czy pojadę na 7 czy 12 bo wsiadam w auto i jadę :P A jak samopoczucie? Masz stracha przed cc czy raczej nie? Bo ja to tak średnio bo wiem co mnie czeka już ,raczej się boję jak moje dziecko przyjmie dzidzie w domku :o

Gość Isabell83
najbardziej to boję się tego znieczulenia, dziś pytałam się lekarza to powiedział, że ostatecznie zadecyduje anestezjolog, bardzo bym nie chciała ogólnego, bo zasnę i obudzę się cała obolała a tak od razu przytuliłabym swoje maleństwo, poza tym już nie mogę się doczekać tego dnia :)

Gość MAMUSIAa
Jedno ma wady i drugie ma wady :( znieczulenie zewnątrzopopnowe ma taką wadę że niektóre kobiety po tym znieczuleniu mają potem problemy z kręgosłupem, tak słyszałam, natomiast znieczulenie ogólne też ma wadę, fakt jesteś w śpiączce i nic nie czujesz ale strasznie to znieczulenie idzie na wzrok to znaczy po tym znieczuleniu strasznie psuje się wzrok i to wiem akurat sama po sobie i po znajomych :o

Gość Isabell83
Witaj MAMUSIAa, jak samopoczucie? bo ja mam coraz silniejsze bóle w podbrzuszu i kłucie z prawej strony, mój mały momentami tak szaleje,że ciężko mi funkcjonować no i brzuszek twardy i obniżony. W piątek byłam na ktg i usg, więc już wiem, że mój synek odwrócony jest główką do dołu a ja odliczam godziny :)

Gość MAMUSIAa
Hej Isabell83 u mnie dobrze z samopoczuciem, jutro kładę się do szpitala więc może się spotkamy skoro mówiłaś że masz cc na 21-go :) Życzę szybkiego i lekkiego rozwiązania :) do usłyszenia już po porodzie bo mam nadzieję że zajrzysz raz na jakiś czas tutaj :)

Gość MAMUSIAa
WITAJ Isabell83 JAK TAM SOBIE RADZISZ W DOMKU?

Gość Isabell83
Czesc MAMUSIAa, u nas wszystko dobrze, z dnia na dzien uczymy sie coraz wiecej, nabywam doswiadczen i mam nadzieje, ze sie sprawdzam w nowej roli :) a co tam u Ciebie? Pozdrawiam

Gość MAMUSIAa
A u nas wszystko też ok, radzimy sobie :) To dobrze że sobie radzisz ,i z dnia na dzień na pewno będzie lepiej :) Pozdrawiam

Gość gość
witam nowe mamusie mam do sprzedania ubranka od noworodka po rozmiar 74cm. zarówno dla chłopczyka jak i dziewczynki.kontakt na mampytanko@interia.eu