Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje 14 miesieczne dziecko nie wskazuje nic palcem

Polecane posty

Gość gość

Czy to powod do zmartwien? Czytam, ze dzieci zaczynaja w 10-12 miesiacu, a moj nic...

Gość gość
szczerze mówiąc to ja bym się martwiła, ale zależy czy jest komunikatywne i cos tam zaczyna mówić, czy da się z nim/nia dogadać, czy rozumie mowe, bo jeśli tak to martwiłabym się mniej.

Gość gość
A inne rzeczy?reaguje jak do niego mowisz?

Gość gość
Reaguje na imie. Reaguje na nie wolno, rozumie proste polecenia typu daj mamie am. Mowi ale raczej po swojemu, no ale jak zapala swiatlo to powie tik, jak chce cos, to powie da. Ze zrozumieniem niewiele. Probuje mowic papa, ale raczej wychodzi mu baba. Pytany gdzie jest.... np swiatlo wskaze czasem cala dlonia, czasem wzrokiem. Wie gdzie mis, kot, pies, dom, auto, hustawka czy okno. Lubi sie przytulac, nie mamy problemu z ubieraniem. I nie wiem czy isc do neurologa czy co .... Oczywiscie naczytalam sie o autyzmie.

Gość gość
Jak cos chce to wyciaga cala reke zeby mu podac.

Gość gość
Nie jest zle na moje oko.autyzm bym wykluczala

Gość gość
Dla świętego spokoju możesz się skonsultować z lekarzem rodzinnym on Ci powie czy to powód do niepokoju i w razie czego skieruje dalej. Choć wydaje mi się z tego co piszesz, że to raczej taki bardziej nieśmiały typ ale moja córka jest w tym samym wieku i jak coś chce to podchodzi i palcem pokazuje do tego krzyczy, że chce na "już". Więc może dla świętego spokoju idż do rodzinnego.

Gość gość
jezu z jakimi wy pierd.olami latacie po lekarzach.wcale sie nie dziwie,ze was na serio nie biora,a przed pediatra kolejki i cierpia tylko te dzieci,ktore s a na prawde chore,bo mamuski innych dzieci wymyslaja sobie problemy,ktorych nie ma