Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedronecczzka

tabletki anty kiedy pewnosc

Polecane posty

Gość biedronecczzka

Witam, mam 25lat, wczoraj zaczęłam 4opakowanie tabletek antykoncepcyjnych, jestem w 3dniu okresu, i mam pytanie, czy już jest ta pewność że tabletki działają jak mają działac?? (wiem,ze nic nie da 100%pewności)ale ja tak się strasznie boje ciąży, mamy z mężem córkę, i więcej dzieci już nie chcemy, Wiem, moje pytanie jest bezsensu, ale moze się ktoś znajdzie i mi coś doradzi.

Gość Haneczkaaaa
tabletki antykoncepcyjne działają od zażycia pierwszej tabletki (ponieważ hormony w nich zawarte rozprzestrzeniane są przez krew i docierają do każdej komórki w organizmie!) możesz poprosić lekarza rodzinnego o zapisanie plastrów hormonalnych Evra one mają taki sam % skuteczności jaki mają tabletki antykoncepcyjne pod warunkiem że się nie odkleją od ciała . Tabletki mają ten skutek uboczny że są rozkładane przez wątrobe i śledzione , natomiast plastry są przyklejane bezpośrednio do ciała a hormony w nich zawarte trafiają bezpośrednio do krwiobiegu bez udziału rozkładu przez wewnętrzne organy

Gość gość
Moja rada to wizyta u psychiatry.

Gość biedronecczzka
wolę tabletki, bardzo dobrze się po nich czuję, tylko nadal się boje, mąż mówi ze jak biorę tabletki to po co prezerwatywy, a mnie strach paraliżuje przed zajściem w 2ciążę,

Gość gość
ja peirdyle co za tepa dzida....ale jak sie r.uchać to wie

Gość gość
tabletki zażywane regularnie dają bardzo dużą ochronę przed ciążą (prawie 100%) , tą ochronę masz od samego początku, jest tylko taki warunek ,żeby przyjmować je o tej samej porze codziennie.

Gość gość
gość ja peirdyle co za tepa dzida....ale jak sie r.uchać to wie ----- GENIALNE

Gość Haneczkaaaa
Istnieją tabl. anty. np Qlaira ktore na jednym blistrze zawierają 2 rodzaje tabletek : - są tam tabletki aktywne ( wypełnione hormonami) - i tabletki pacebo czyli takie które nie mają hormonów Nie zaufałabym firmie farmaceutycznej która produkuje tabletki Pacebo i wkłada je w opakowania do tabletek antykocep

Gość gość
ale tabletki placebo maja inny kolor, ja sama je pomijam

Gość gość
"Nie zaufałabym firmie farmaceutycznej która produkuje tabletki Pacebo i wkłada je w opakowania do tabletek antykocep" Jesteś głupia. 🖐️

Gość biedronecczzka
ja biorę naraya plus, są tam białe, tzw placeo, ale dzieki nim przynajmniej wiem ze żadnej nie pominę,

Gość gość
na pewno już działają już przy pierwszym opakowaniu działały

Gość gość
Po siedmiu dniach, brałam trzy różne i w każdej ulotce było to samo. Podobnie jak się pomyli w pierwszym tygodniu brania tabletek, opuści więcej niż jedną czy zażyje później niż ileś tam godzin (wszystko w ulotce rozpisane)- przez tydzień trzeba się dodatkowo zabezpieczać albo zrezygnować z seksu.