Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamara55

alkoholizm

Polecane posty

Pomocy ! Mój syn pije. Ostatnio nie trzeźwieje. Ma dopiero 22 lata. Nie skończył żadnej szkoły.Uznał że nie musi jej mieć, bo i bez szkoły zarobi. Ale cóż z tego ? jak co zarobi to przepije. Nie jest złym dzieckiem, ale ma kolegów którzy mu stawiają. Ode mnie nie dostaje ani grosza. Nie pomaga krzyk, rozmowa , groźby. Przez picie zaczyna mieć problemy z żołądkiem. Wczoraj powiedział, żebym mu załatwiła jakiś ośrodek. Ale nie wiem czy to dobry pomysł. Bo wczoraj jeszcze był na kacu. Pomóżcie , podpowiedzcie co mogę zrobić. Szkoda go jest jeszcze młody i głupi.

Gość gość
Skoro sam poprosił, żebyś znalazła mu ośrodek to na co czekasz? Myślisz, że w domu, sam, bez pomocy, wyjdzie z uzależnienia?

Nie masz wyjśćia.Musisz pójść z synem do Przychodni alkoholowej.Tam przyjmują lekarze powiedz jaki syn ma problem i otrzymasz pomoc.Nie wierzę w żadne esperale tzw wszywki.Podobno pijak sobie wydłubie i znów pije.Wykonają synowi kompleksowe badania i zaczną leczyć, Prawdopodobnie będzie dostawał lek na miejscu rozpuszczony w wodzie i przy pielęgniarce musi go wypić! Taki pacjent musi pojawiać się w przychodni co drugi dzień.Musisz z nim chodzić i pilnować jak małe dziecko - niestety.Odizoluj koleżków od syna.Niech zacznie pracować.Może da sie go uratować?

Gość gość
w poradni leczenia uzaleznien jak juz coś nie ma zadnych lekarzy i nie dają tam zadnych leków do wypicia. Kto Ci takich głupot naopowiadał???:o

Gość gość
Ja też pierwsze słyszę. :o

Gość MartaHardy
Jestem niepijącą alkoholiczką i chciałabym obalić mit, że ktoś w przychodni podaje jakieś leki do wypicia. To absurd. Mam 28 lat, pierwszą 3 letnią abstynencję zaczęłąm mniej więcej w wieku Twojego syna. Wtedy jednak nie chodziłam na terapię i po wspomnianych 3latach zapiłam. Teraz mam ponad 2 lata niepicia i jestem po kilku bardzo dobrych terapiach. Alkoholizm to choroba ale nie leczy się jej lekami. Dlaczego? Bo to nie jest choroba ciała tylko umysłu. Trzeba naprawić myślenie i wyłapać mechanizmy które pchają do picia. Kac, zmaltretowana wątroba czy szara cera to tylko skutki uboczne. Choroba siedzi w umyśle. Twój syn ewidentnie potrzebuje pomocy. Pomóż mu, inaczej może umrzeć. To choroba śmiertelna - umiera się albo od skrajnego wyczerpania organizmu alkoholem albo od wypadków po pijaku (wejście pod koła tramwaju czy wjechanie autem do rowu) Polecam albo terapię zamkniętą albo terapię w ośrodku- gdzie zajęcia odbywają się 2,3 razy w tygodniu. Ja niestety z racji pracy i studiów nie mogłam pójść za leczenie zamknięte a szkoda- to przynosi rewelacyjne efekty! Twój syn przechodzi koszmar i sam z tego nie wyjdzie. W razie pytań skontaktuj się ze mną : burakreatura.blogspot.com/ Wysyłam Wam dużo pozytywnej energii:)

Gość gość
Ale to juz było pieprzy głupoty... Syn jak sam nie zechce to pic nie przestanie. ja dzis wywaliłam męża z domu przez alkohol. Żal d**e ściska co sie dzieje na tym świecie przez wóde