Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Utrzymujący się stan podgoraczkowy

Polecane posty

Gość gość

Od niedzieli syn miał naloty na migdałach(jest już po 2 anginach i 2 antybiotykach na przełomie miesiąca) Mimo nalotów , nie miał gorączki, ani innych objawów. W czwartek pojechałam do pediatry, powiedziała,że skoro nie ma gorączki, to tylko psikać tantum verde i robić inhalacje. Wczoraj wieczorem mały dostał kararu, temp. skoczyła do 37. Przez noc spał spokojnie, temp.obniżyłam do 36. Dziś ma temp. 37,5 i tak się utrzymuje od ponad 3 godzin. Dałam nurofen, bo mały był strasznie rozpalony, po godzinie temp. wahała się w granicy 37,3-37,8. Pół godziny temu dałam jeszcze paracetamol i robię okłady ale temp. cały czas stoi. Mały śpi, jak się obudzi to pojadę z nim do lekarza bo nie wiem już co robić. Poradźcie coś

Gość gość
a nie wolałabyś żeby poradził Ci coś lekarz na dyżurze pediatrycznym?

Gość gość
Jezu kobieto nie faszeruj go tak niepotrzebnie lekami.Po co podajesz leki przeciwgorączkowe jak dziecko właściwie jej nie ma!!! Temperaturę się zbija jak dojdzie do 38,5. Poczekaj do poniedziałku.Dziecko nie jest strasznie chore ew. przeziębione.

Gość gość
Dziewczyno co ty robisz! Stan podgoraczkowy oznacza raz -ze organizm walczy a dwa -pod wieczor to stan fizjologiczny! I zbija sie goraczke od 38,5 a jak sie dziecko zle czuje to jak troche powyzej 38 a nie od 37. Daj mu w spokoju polezec i niech sam zwalczy. Jak sie temp.utrzymuje powyzej 38 przez 3 dni to sie idzie do lekarza.