Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O KOLORZE OCZÓW DZIECKA ZAPRASZAM

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest z tym kolorem. Ja mam zielone, mąż brązowe, a nasza córka niebieskie. Myślicie, że zmienią się jej z niebieskich na brąz? Jak to bylo u was?

Gość gość
ja mam zielone, maz niebieskie, syn 13 lat szare moj tata brązowe, mama niebieskie teściowie zielone i niebieskie

Gość gość
ja mam piwne mąż też a córka niebieskie mój teść ma niebieskie

Gość gość
Córka ma 3 miesiące i niebieskie. Mąż brązowe, teściowa niebieskie, teść brązowe, ja zielone, tata szare, mama niebieskie. Jestem ciekawa czy moga jej zciemnieć na brązowe.

Gość moja córcia miała
niebieskie, później zrobiły Jej się zielone po swoim tacie. Ja mam niebieskie. Natomiast mój brat ma oczy ciemno brązowe, Jego żona zielone, a ich syn niebieskie.

Gość gość
z dwoch piwnych nie ma bata zeby wyszly niebieskie, doucz sie... To nie jest dziecko twojego meza.

Gość gość
Ja mam zielone a mąż niebieskiego Córka ma niebieskie jak dwie żaróweczki.

Gość gość
To Ty sie doucz młotku. Z dwóch brązowych par oczu jeśli maja geny recesywne mogą wyjść oczy niebieskie, za to z dwóch niebieskich nigdy nie wyjdą brązowe.

Gość gość
Z dwoch piwnych mogą być niebieskie, doucz sie ty :P wystarczy ze każde z rodziców ma jeden gen oczu jasnych i drugi oczu ciemnych, u rodziców wygrywa ten od oczu ciemnych (dominujący), ale mogą przekazać dziecku gen oczu jasnych i jesli zrobią to oboje na raz, dziecko będzie miało oczy jasne (gen recesywny)

Gość gość
U nas układ taki sam jak u autorki, mały ma oczy szaro-niebieskie... szczerze mówiąc, nigdy za niebieskimi oczami nie szalałam, ale jego są cudne, ma śliczne tęczówki, chociaż i tak jakiś czas liczyłam po ciuchu na to że zmienią kolor. Ma prawie trzy lata, więc raczej już nie. Nie ma takich oczu ani po dziadkach, ani po rodzicach, u pradziadków chyba były jedne niebieskie ale to taki intensywny niebieski

Gość gość
Ja szare, maz brazowe, jego rodzice tez braz, moi tata szare mama zielone. Nasza starsza corka zielone, mlodsza brazowe. Kolory oczu maja po obu babciach :)

Gość gość
Nie po babciach:P po was. W odpowiedniej kombinacji polaczyly sie wasze geny i daly taki kolor.

Gość gość
U nas podobnie, ja mam brązowe, mąż zielone a córka niebieskie tak jak moja mama i teściowa.

Gość gość
Daly takie kolory a nie kolor ;) poza tym za bardzo kombinujesz ;) po babciach I juz, zadna tam genetyka : D babcie by sie zalamaly jak by uslyszaly I kombinowaniu przy oczach wnuczek ;)

Gość gość
A ja jestem przepojona dumą bo moje dziecko ma oczy brązowe po mnie :D,no ewentualnie po dziadkach, bo obaj mają brązowe ;)

Gość gość
ja zielone maz piwne, syn ma niebieskie

Gość gość
mąż brązowe, ja zielone i synek oczka ma moje:)

Gość gość
Ja mam bardzo ciemne brazowe, prawie ze czarne teczowki, maz ma zielone i synek ma po mnie prawie czarne, no i po babci bo ona tez taki kolor nietypowy :)

Gość gość
Ja mam zielone mąż niebieskie a córka oczy po tacie czyli niebieskie:)

Gość gość
ja mam bardzo ciemne, brązowe oczy, mąż bardzo jasne niebieskie, a dzieci (cała trójka) mają niebieskie

Gość gość
Przecież prawie każde małe dziecko ma oczy niebieskie a niekiedy wręcz granatowe. I mogą się zmieniać do roku. Mój młodszy syn tak miał. Przeszedł chyba przez wszystkie barwy a na koniec zostały mu takie jak mam ja i mąż czyli piwno-brązowe.

Gość gość
u mnie większość w rodzinie ma niebieskie, a ja i tak mam zielone. :D