Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewnosc

Co ja mam teraz zrobić

Polecane posty

Gość niepewnosc

Witajcie. Na początku przedstawię Wam siebie, a następnie moją przerażającą sytuację.. Mam 17 lat i uczę się w Liceum Ogólnokształcącym na profilu biologiczno-chemicznym. Nie mam problemów z nauką, jeśli miałabym być szczera to jestem najlepsza w klasie jeśli chodzi o oceny, moim marzeniem jest ukończyć moje liceum, dobrze napisać maturę, dostać się na Medycynę na Uniwersytecie Jagiellońskim, a następnie ukończyć specjalizację z onkologii.. Marzenie, które wydaje się do spełnienia, które zależy tylko od moich chęci i zaangażowania.. Niestety ostatnio na mojej drodze pojawiło się coś zdecydowanie popsuło moje plany dotyczące przyszłości.. Moja przyjaciółka ma brata, który od początku, gdy go poznałam mi się podobał. Niestety ja jak to ja. Przyjaciółka siostry nie byłaby dobrą partią dla niego, a więc oswoiłam się z tym i po czasie dałam sobie spokój. Na zakończenie wakacji była u mojej przyjaciółki domówka na którą również był zaproszony ten brat. Na początku w ogóle nie zwracaliśmy na siebie uwagi, jednak po czasie alkohol zrobił swoje.. Podeszłam do niego i powiedziałam mu, że od zawsze mi się podobał. On nic na to nie odpowiedział tylko podszedł do mnie i namiętnie pocałował.. Potem sytuacja potoczyła się jak się potoczyła.. Oboje byliśmy po alkoholu, ja do niego czułam od zawsze jakiś pociąg, a więc.. Na drugi dzień sobie nic z tego nie robiliśmy. To znaczy się ja myślałam, że coś to dla Niego znaczyło, bo dla mnie bardzo wiele jednak on.. Nie był mi nawet w stanie spojrzeć w oczy. Po 6 dniach od tego zdarzenia dostałam miesiączkę, która trwała pięć dni. Dziękowałam Bogu, że mi się udało. W końcu po alkoholu jak i on jak i ja zapomnieliśmy o czymś takim jak zabezpieczenie.. A ciąża w moich planach byłaby czymś.. Nawet nie chcę o tym myśleć. Jednak nadszedł ten miesiąc i okres spóźnia mi się już tydzień i jeden dzień. Nie wiem co robić.. Nigdy nie miałam regularnych cykli, ale wiadomo.. Skoro wiem, że takie zdarzenie miało miejsce, to coraz bardziej obawiam się tego, że może być to co może byc.. Chociaż ten miesiąc miałam pełen przeżyć: miałam operację i zmieniło się dużo rzeczy w moim stylu życia, stresów też parę złapałam. Zrobiłam sobie wczoraj test ciążowy i wyszedł negatywny. Jednak naczytałam się tyle opinii w internecie, że test nawet w 11 tygodniu nie jest w stanie wykryć ciąży.. Nie mam żadnych takich objawów, które mogłyby świadczyć o ciąży - oczywiście poza brakiem miesiączki.. Apetyt mam normalny, jakiśch niewiadomo jakich zachcianek nie mam, gorączki nie mam, nudności i wymioty również, w nocy dobrze się wysypiam.. Test zamierzam powtórzyć w czwartek jeśli miesiączka nie nadejdzie.. Jednak co wtedy jeśli też test wyjdzie negatywnie, a miesiączka nie nadejdzie? Nie chcę iść do ginekologa, bo boję się, że od razu moze mnie postawić przed faktem dokonanym.. W domu nie mam zbyt dobrej sytuacji finansowej, nawet nie mamy zrobionej łazienki, ledwo łapiemy koniec z końcem.. I co najważniejsze moje marzenia.. Nie mogę tego zaprzepaścić.. Pomóżcie mi jeśli możecie, bardzo Was proszę..

Gość gość
a jak my ci niby mamy pomóc? czego ty oczekujesz od tych okropnych kafeteryjnych bab? tutaj to jedynie mogą cię zlinczować a nie pomóc, przykre ale prawdziwe... a tak ode mnie, skoro wyszedł negatywny test to nie martwiła bym się tym, przez stres też opóźnia się miesiączka

Gość gość
na 99% nie jesteś w ciąży. miałaś miesiączkę a poza tym po tak długim okresie od stosunku testy sie nie mylą. Zrób jeszcze jeden dla pewności. wyciągnij wnioski z tej syt, raz się udało, drugi raz może sie nie udać. Ale dziwię sie że tak łatwo poszłaś do łóżka z facetem, nie dziwne że ta znajomość skończyła sie z chwilą kiedy sie zaczęła. Odpuść sobie jego a na przyszłość nie zaczynaj związku od seksu.... jeśli chcesz te studia skończyć.

Gość gość
Moim zdaniem też nie jestes w ciązy. Zrób ten test i bez wzgledu an to, jaki wynik - idz do gina, bo inaczej nawet po kolejnym egatywnym bedziesz sie stresowac. No i faktycznie pomysl - gosc jest na imprezie.. podchodzi do niego laska, mówi mu ze na niego leci, ona caluje bez słowa - ona nie protestuje.. potem idzie z nim do łóżka... czy ty na jego miejscu brałabys taką laskę na poważnie? Panowie myślą trochę wolniej ... no i muszą sie trochę pouganiac za króliczkiem zeby do nich dotarło ze im zależy.

Gość gość
w ciąży nie jesteś ale GŁUPIO zrobiłaś.

No, cóż. Zaliczył Cię. Nawet w moim wieku jestem rozczarowany. Ale... życie polega na zajmowaniu własnego zdania. ;) Bądź sobą i zapomnij o nim. A jeśli chcesz urodzić to,... urodź dziecko, a nie owoc rozczarowania.

Gość będzie dobrze 2013
Dajcie dziewczynie spokój.ona już.napewno wyciągnęła wnioski. A ty autorko dla 100 % pewności idź i zrób test bhcg z krwi.kosztuje on ok.30 zł Ale warto wydać tą kasę dla pewności.Te testy z krwi się nie mylą. A ja życzę ci abyś skończyła te swoje studia bez.dziecka nieplanowantego na pokładzie!!!Napisz proszę co ci wyszło.

Gość patrycja12
ku​rwa za duzo czytania :o

Gość niepewnosc
Głupio to nawet chyba zbyt mało powiedziane.. Oczywiście, że dam znać. Dziękuję za słowa otuchy.. Mam nadzieję, że nie jestem, obiecuję sobie, że nigdy więcej takich przygód.. Test zrobię to napewno, ale do lekarza boję się iść.. Bo tak, to mogę mieć jeszcze jakąś nadzieję, że nie jestem do tego czasu aż mi brzuszek nie urośnie, a tak.. Jednak mam nadzieję, że będzie dobrze, w końcu miesiączkę w tamtym miesiącu po tym wszystkim miałam.. W każdym razie bardzo dziękuję! :*

Gość niepewnosc
A ukończyć studia muszę.. Jest to moje marzenie odkąd zaczęłam uczęszczać do szkoły podstawowej.. I przeraża mnie to, że przez jedną noc miałabym to wszystko zaprzepaścić.. Jednak błędy każdy popełnia, najważniejsze jest to, aby się na nich uczyć.. Wiem, że już czegoś takiego nigdy po raz drugi bym nie zrobiła.. Za taką cenę, za ten stres, który teraz przechodzę.. Ogólnie.. O szacunek do samej siebie nawet.. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Dziękuję Wam Wszystkim bardzo..