Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klauttete

Impreza na 12 osób POMOCY

Polecane posty

Urządzam imprezę na ok. 12 osób. Będą przekąski na zimno i słodkości, plus zupa. Nie mam jak posadzić takiej ilości osób przy jednym stole. Impreza będzie trochę halloweenowa. Jednak mam problem z menu, musiałam go uprościć ze względów finansowych i wyrzuć z niego np. deskę serów. Powiedzcie co sądzicie o takim menu? Na ciepło zupa krem dyniowy z krewetkami i pesto z kolendry. Na zimno: tatar, trzy pasty do smarowania(z łososia, guacamole i z wątróbek), skrzydełka z dipami, parówki w cieście, jajka faszerowane, kuleczki serowe. Na słodko: sernik, babeczki-szarlotki, muffinki, ciasteczka, panna cotta. Wydaje mi się, że te przekąski na zimno są dość ubogie. Jak wam się wydaje?

Gość gość
Za duzo na slodko, jesli to impreza z alkoholem. Zrezygnuj z tylu slodkosci na kozysc kotletow mielonych czy czegos konkretniejszego.

Gość gość
nie masz co robić że robisz takie imprezy

Gość gość
dorzuć koreczki (u nas na każdej imprezie znikają tonami) najprostrze z fety, oliwki i kabanosa najlepsze :)

Gość gość
darowałabym sobie sernik, za ciężki na taką luźną imprezę. Zastąpiłabym np. chipsami z kurczaka (choć masz już skrzydełka to moze średni pomysł), a może na ciepło jeszcze pieczone ziemniaczki w skorupkach z gzikiem z czosnkiem? pycha :D

Gość gość
jak będzie wódeczka to jakiś śledzik by sie przydał

Słodkości dużo bo robię też dla dzieciaków paczki za jednym zamachem. Poza tym w halloween powinno być chyba dużo słodyczy. Ale może coś wyrzucę. Kotlety na zimno raczej nie są dobre więc odpada. Koreczki spoko, dzięki. :) Tylko muszę jakieś nieoklepane znaleźć. Ludzie na pewno nie przyjdą na raz, zupę mogę podgrzewać i podawać a ziemniaki musiałabym na raz upiec, poza tym czosnek na imprezę choć trzymałby się konwencji(w końcu odstrasza wampiry ;) ) to jednak nie wiem czy byłby fajny. A sama lubię pieczone ziemniaczki. :) A co to jest gzik? Wiem, że to jakiś regionalizm Wielkopolski chyba.

Gość gość
gzik to twarożek ze szczypiorkiem i śmietaną, fajnie się komponuje z ziemniakami. nie wiem jak ma wyglądać ta impreza, ale u nas często robi się tak, ze takie ziemniaczki czekają grzecznie na swoją kolej a wstawia się je np o 21, taki ciepły dodatek na wieczór jak już wszyscy trochę posiedzą, popiją itp

Gość gość
a może niech sami goście pomogą Ci zdecydować? Na http://organizu.je/start/ możesz zrobić małą anketkę, dzięki której zobaczysz na co mają ochotę :)