Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chodzicie do kościoła

Polecane posty

Gość milk praline
wierze ale czesto pracuje w niedziele i nie mam czasu isc do kosciola

Gość gość
wierzę ale z kościołem różnie, więcej nie niż tak (chodzi o chodzenie)

Gość gość
Religia to zabobony.

Gość gość
Nie i radzę od Polaków chodzących do kościoła w UK TRZYMAĆ SIĘ Z DALEKA

Gość gość
gość Nie i radzę od Polaków chodzących do kościoła w UK TRZYMAĆ SIĘ Z DALEKA xxxxxxxxxxxxxx bo to najgorsze mendy! zakłamani hipokryci, którzy próbują zrobić z UK "drugą, kalolską Polskę" - czyli - herbatki i ciasto na plebanii dla tych "lepszych" i obrabianie tyłka wszystkim dookoła

Gość gość
bo nawet w Anglii ci co chodzą do tego pseudokościółka uważają się za lepszych!

Gość gość
widzę Kobayashi, że ty też do tych mend należysz

Gość gość
wy katole dajcie LUDZIOM robić to co lubią!!! wszędzie się wpieprzacie z tym swoim kościółkiem, parafiami, diecezjami!!! ciągle podjudzacie ludzi, żeby gardzili niewierzącymi!!! żeby ich na każdym kroku piętnowali!!! zajmijcie się porządkiem na własnym pedalsko - pedofilskim śmietniku!!!

Gość gość
jeszcze to katolickie g***o przyciągnęli do Anglii! jak jesteście takimi PRAWDZIWYMI POLAKAMI KATOLIKAMI to siedźcie w swojej JEDYNIE PRAWDZIWEJ KATOLICKIEJ POLSCE! po co mieszkacie w bezbożnych, grzesznych, ohydnych krajach i robicie wstyd, tym którzy z tej WASZEJ Polski wyjechali, bo mieli was i waszych kapłanów już szczerze dosyć???

prawo wyboru matole:) ostatnio bylem w kosciele rok temu -moze-ale ty nie bedziesz mi nigdy mowil kiedy moge tam pojsc ponownie:) ogarnij sie:)

Gość gość
Mr Kobayashi czemu Ci kosciol przeszkadza?? xxxxxxxxxxx a przeszkadza! przeszkadza mi ta ciągła indoktrynacja, hipokryzja, wymaganie od wszystkich, tylko nie od siebie, wyciąganie pieniędzy, oszukiwanie ludzi przeszkadza mi historia kościoła, palenie ludzi na stosach, nienawiść do kobiet, która trwa do dzisiaj i nigdy nie minie, krzywdzenie dzieci, brak szacunku do ludzi a tobie nie przeszkadza?

Gość gość
Kościół Katolicki jest wpisany w tożsamość Polaka, zawsze gdy jestem za granicą pracując w wakacje i tak niedziele mam wolną więc chodzę na msze w pobliskich kościołach, co z tego że nic po holendersku,hiszpańsku,francusku,włosku czy też niemiecku nie rozumiem ważne są gesty i obrzędy tak samo jest gdy pracuje w Anglii z tym wyjątkiem że anglika znam, gorzej było w Norwegii bo tam same zbory,ale w Polsce księża rozumieją w konfesjonale że jak się pracuję za granicą to nie zawsze jest czas na modlitwę więc nigdy nie robili mi problemów

Gość gość
następny ze zj*******m przez czarnych mózgiem!

Gość gość
po co chodzic do kosciola, ja sie ciesze, ze sie uwolnilam od tego przymuszania mnie przez wszystkich do tych swiat koscielnych, chrzcin, komunii, wesel i popijaw z tym zwiazanych. Jak slysze od Polakow "dziecko nie opite, dziecko chorowite", to dostaje gesiej skorki... I te koledy, jak ksiedza nie przyjmiesz na koledzie, to rodzina i sasiedzi nie beda z toba rozmawiac, malo tego twoje dziecko tez jest traktowane jak tredowate.. I koniecznie rosolek w niedziele... I wpierdalanie sie we wszystko, jak zyjesz, co jesz, czy sprzatasz, jak wychowujesz dziecko itd. Nareszcie jestem wolna od tego i nigdy zadnej Polki za prog nie wpuszcze. A kosciol mi do nieczeog nie ejst potrzebny, te zboczency niech sobie ida pracowac jak normalni ludzie.

Gość gość
z glebokiej wsi pochodzisz panna ze masz takie wspomnienia z PL

Gość gigi gigi
dokładnie!!! ja też się uwolniłam i świetnie się czuję od tamtego momentu! nawet nie macie pojęcia jak cudownie jest zrzucić tego garba z pleców!

Gość gigi gigi
gość z glebokiej wsi pochodzisz panna ze masz takie wspomnienia z PL xxxxxxxxxxxx ja pochodzę z dużego miasta, a wspomnienia z Polski mam identyczne!!!

Gość gość
gość Kościół Katolicki jest wpisany w tożsamość Polaka xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx w moją nie jest!!! i w tożsamość mojej rodziny również nie był wpisany - czy wg ciebie nie jestem Polakiem?

Gość gość
Do kościoła w UK to chodzą same wąsate Mietki i Mariole, bo trzeba się pokazać przed księdzem i potem jest czas żeby obrobić d**ę znajomym, podyskutować o kolorze kupki trzeciego bachora i ponarzekać na kapitalizm, wyzysk i ból pleców od stania przy taśmie. Przed księdzem udaja świętych, stoją grzecznie w kolejce do spowiedzi a na co dzień pijaństwo i jazda autem po piwku bo ''tutaj wolno'', bluzgi i bójki w miejscach publicznych takie, że uszy więdną, oszustwa z benefitami, kradzieże ze sklepów i z zakładów pracy...

Gość gość
Chodze-w sobote,albo niedziele.Do katolickiego,ale nie polskiego kosciola.