Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chodzicie do kościoła

Polecane posty

Gość gość
Ja do kosciola nie chodze, poniewaz jestem niewierzaca, jednak nie przeszkadza mi, ze ktos chodzi do kosciola, meczetu czy cerkwi. Oby tylko nie ciagneli mnie tam ze soba, ani nie starali sie mnie nawrocic. kazda przesada jest szkodliwa, zarowno w wierze jak i w wyzywaniu wierzacych, tak jak to robi ta kretynka powyzej.

Gość gość
Napisz ile powyzej-bo ponad toba chyba nie ;)

Gość bejmata
przeszkadza wam kosciol katolicki to za jakies 40 lat beda juz tylko meczety, wezma wam muslimy wory na lby zaloza i bedziecie bily glowami na dywanikach na chwale allaha...

Gość gość
to mamy chodzić do kościoła na złość muzułmanom???

Gość gość
do wyzej-nie,ale nie krytykowac tych co do kosciola chodza...

Gość emwenita
Ja tez nie rozumiem, dlaczego komus to tak przeszkadza, ze ktos sobie chodzi do kosciola. Ja uczeszczam do bardzo fajnego kosciola, gdzie jest mily ksiadz i sympatyczni parafianie.

Gość gość
Oczywiście, że chodze do Kościoła.

Gość gość
Ja chodze co niedziele, do katolickiego angielskiego kosciola. Bardzo to lubie podobnie jak moje dzieci I maz.

Gość gość
do wyzej-nie,ale nie krytykowac tych co do kosciola chodza...>>> ci co chodza to kosciola, czasami nie roznia sie menatlnoscia i zachowaniem od ortodoksyjnych muzulmanow, tylko dac im pochodnie i pozwolenie od gory i sami zaczna palic tych co do kosciola nie chodza. Pamietam moja babcie, mnie wlasna wnuczke by zabila, za to, ze powiedzialam jej, ze nie chce isc do kosciola... Wiec daruj sobie te wpisy, ze katolicy sa niby lepsi od muzulmanow... 1000 lat chrzescijanstwa, krucjaty, krycie pedolfilow w kosciolach temu przecza...

Gość gość
właśnie! w czym niby katoliccy hipokryci są lepsi od muzułmanów?

Gość gość
Zeby to wiedziec,to trzeba sie wiecej nauczyc o wspolczesnym swiecie,a nie wyciagac swoja babcie jako przyklad...

Gość gość
aleś błysnął! czego nauczyć, imbecylu?

Gość gość
niczym się nie różnią! jedni i drudzy uważają się za lepszych, dręczą tych, którzy chcą być wolni, narzucają wszystkim dookoła ich sposób myślenia, zasady, postrzeganie świata, straszą piekłem i tak w jednej jak i drugiej religii mają kobiety za nic!

Gość gość
Ty to juz sie nie nauczysz :O A na schodzenie na twoj poziom po prostu nie mam ochoty.

Gość gość
to jak nie masz ochoty to wypad stąd!

Gość gość
Ja tez z idiotami nie gadam-ona racje ma !Poziom ponizej morza.I oceanu :D

Gość gość
tylko po to tu wchodzisz, żeby pisać o swoim wysokim poziomie?

Gość gość
jestem wierzaca i staram sie chodzic do kosciola. nie chodzilam, bo czesto bylam zajeta w ndz, albo bylo mi za daleko (jako studentka oszczedzalam na biletach), ale teraz staram sie chodzic. chodze tez medytowac do centrum buddystycznego. uwazam, ze to bardzo niekulturalne tak wyrazac sie o katolikach, mimo, ze jestescie anonimowi. o pieniadzach, polityce i religii nie wchodzi sie w dyskusje i nie obraza

Gość gość
Tylko ciebie i tobie podobnych widac boli.

Gość gość
Mieszkam w Sheffield i nie chodzimy do kościoła. Nie mam takiej potrzeby, ale jak inni mają taką chęć to mnie to rybka. Nawet w Sheffield jest jakaś szkoła katolicka dla rodzin z Polski. Jednak mieszkając w UK zauważyłem kto chodzi, kto nie. W dużej części to prawda czyli ci co chodzą do kościoła w główniej mierze trzymają się z Polakami, dzieci ich głównie bawią z dziećmi koleżanek z Polski, z którymi są wspólne ploty itp.

Gość gość
Dodam, ze na chwilę obecną nie mamy nawet dobrych znajomych z Polski, bo zwyczajnie ludzie których znaliśmy to własnie katolicy interesujący się ile zarabiasz, co masz, skąd masz itp itd więc na ch*j mi tacy znajomi?

Gość gość
Chodze do miejscowego kosciola.Polski jest daleko i nie chodzi mi o spotkania z rodakami,tylko o msze.

Gość gość
nie zgodze sie z wypowiedzia powyzej. jestem od 1,5 roku w uk, nie mam ani jednego znajomego z polski.nie poznalam z polski nikogo na studiach i trzymam sie glownie z francuzami, hiszpanami i anglikami.

Gość gość
do wyzej znajomej Francuzow,Hiszpanow i Anglikow-ja tez takowych zreszta mam-a co ma piernik do wiatraka ...?

Gość assffff
Kościół nie jest żadnym korzeniem w naszej kulturze. To jest właśnie myślenie katoli czyli każdy Polak to katolik. Otóż nie i tak nigdy nie będzie. Jeśli ktoś chodzi to jego sprawa. Dla mnie to żadna część kultury.