Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślciie o ateistach

Polecane posty

Gość gość

bo ja myśle że trzeba być tępakiem żeby w nic nie wierzyć :o czy jehowy czy inne religie w coś wierzą, a nie tak jak ateiści w nic kompletnie :o inteligentny człowiek wie że świat nie powstał sam z siebie i stoi za tym inteligentny stwórca :o

Gość gość
Widziales kiedys ludzkie mieso? Jak zobaczysz to zostaniesz ateista. Ja nie wierze w boga bo bog nie moglby stworzyc takiego potwora jak czlowiek

Gość gość
a po co mam widzieć ludzkie mięso? :o nie jestem idiotką by nie wiedzieć że człowiek sie z mięsa składa i jakoś dalej wierze w Boga :D jakikolwiek by on był

Gość gość
Po co mam widziec , co za glupie pytanie? A po co mam wierzyc? Wierze ze kiedys wygram w totolotka

Gość gość
Zobaczysz ludzkie mieso, poczujesz ta pustke, cierpienie, poczucie nicosci i marnosci to pogadamy.

Gość meow meow
Ja myślę, że to zależy. Jeżeli ateista jest ateistą prawdziwym to wielki szacunek :D Ale jeżeli z lenistwa i hejtu do księży to coś jest nie tak ;) Natomiast uważam, że tylko głupi ludzie wierzą w boga stwórcę i inne brednie. Bóstwa były wymyślone żeby radzić sobie z niezrozumiałym. Dziś jakoś nie mamy wszystkich tych bożków od wszystkiego ;) Ludzie głupi potrzebują wiary żeby sobie radzić z tym, że nie rozumieją wszystkiego ;) No ale jak im to pomaga to niech sobie wierzą ;)

Gość gość
meow meow-świeta prawda!

Gość gość
Zobaczysz ludzkie mieso, poczujesz ta pustke, cierpienie, poczucie nicosci i marnosci to pogadamy. xx nie p*****l farmazonów bo sie żygać chce :o

Gość gość
a może rzygać a nie "żygac"

Gość gość
meow meow Ja myślę, że to zależy. Jeżeli ateista jest ateistą prawdziwym to wielki szacunek smiech.gif Ale jeżeli z lenistwa i hejtu do księży to coś jest nie tak oczko.gif Natomiast uważam, że tylko głupi ludzie wierzą w boga stwórcę i inne brednie. Bóstwa były wymyślone żeby radzić sobie z niezrozumiałym. Dziś jakoś nie mamy wszystkich tych bożków od wszystkiego oczko.gif Ludzie głupi potrzebują wiary żeby sobie radzić z tym, że nie rozumieją wszystkiego oczko.gif No ale jak im to pomaga to niech sobie wierzą oczko.gif xx nie obrażaj ludzi którzy wierzą, to jest tylko twoje zdanie ograniczony łbie. ja moge tak samo o tobie szmato powiedzieć że jesteś głupią ograniczoną ciemnotą bo nawet naukowcy wiedzą że nawet pojedyńcza komórka nie mogła powstać z niczego :o

Gość gość
ateiści to dojrzali psychicznie ludzie mądrzy ludzie którzy nie dają się zmanipulować kretynom

Gość gość
polski katolik 2013-10-19 23:20:39 i jego miłosc do wszystkiego teraz mi sie chce rzygać....

Gość meow meow
Ale to, że naukowcy jeszcze nie wiedzą z czego powstała nie znaczy, że się kiedyś tam nie dowiedzą. Kogo ja obrażam? Odpowiedziałam w tym samym tonie co autor tematu. On zaczął ateistów nazywać głupimi ;) Zresztą to moje zdanie i go nie zmienię. Poczytaj sobie o mitologiach, o tym skąd się wzięły bóstwa, dlaczego tak a nie inaczej rozproszyli się ludzie po świecie, zauważ, że wiele historii z biblii już miało swoje pierwowzory. Potop, choćby, był wydarzeniem historycznym ale nie wydarzyło się to bo ludzie byli źli, tylko z powodów całkowicie wyjaśnionych naukowo :) To, że czegoś JESZCZE nie rozumiemy, nie znaczy, że musiał być sobie bóg, który to stworzył. Ale skoro Wam tak wmówiono od małego, wmówiono, że jest bóg. Bóg jest też świetnym sposobem na trzymanie głupich ludzi w ryzach. Bo morlaność musi się wizązać z jakimś strachem przed sądem ostatecznym. A moralność powinna wynikać z inteligencji a nie ze strachu.

Gość gość
właśnie że naukowcy już są za tym że komórka nie powstała z niczego że musi istnieć inteligentny stwórca ;) nie jesteś na bierząco dziewczynko żebyś po śmierci żałowała swojej glupoty :D

Gość gość
też uważam że moralność powinna wynikać z inteligencji a nie ze strachu przed bogiem ! to że ktoś nie jest dz i w k ą lub "zaliczaczem panienek " powinno wynikać z jego poglądów, z rozumnego mózgu , a nie ze strachem przed grzechem jak w średniowieczu

Gość gość
Autorze pytania skad takie stwierdzenie ze ateisci w nic nie wierza? Moze poznaj jakiegos ateiste i porozmawiaj z nim na ten temat, mysle ze szybko skonczysz rozmowe. Czy ktos kto przez cale zycie zaglebia sie w to do jakiej silnej ewolucji doszlo w znanym nam przedziale lat i probuje poznac najskrytsze niewyjasnione sytuacje jest tepakiem? Ateista nie ma tak plytkiego pogladu i nie wierzy w cos tylko po to by ktos na tym zarabial.

Gość gość
Bedziesz po smierci żałowała ze za zycia tak wyzywałas katoliczko!

Gość gość
ja po śmierci będe żyć wiecznie przy Bogu a wy będziecie płakać i smażyć sie w czeluściach piekielnych w najgorszym wypadku :D

Gość gość
skoro ateiści twierdzicie że nie ma nic, tzn że uczucia, miłość i emocje też są niczym mimo że do materii nie należą :D i sami też jesteście niczym, górą mięsa czyli uważacie sie za G***O

Gość gość
G....O to sie z tobą równo.....

Gość gość
ja zwykłą górą mięsa bez ducha nie jestem ;) zamykam temat i życze wam dobranoc drogie G***o i kupo mięcha

Gość gość
moherek miłuje i atakuje!

Gość gość
Nie masz zadnego ducha tylko cos co nazywamy świadomością. My Ci nie wrog, jesli masz swoje poglady to sie ich trzymaj a nie wtracaj sie w czyjes kogos obrazajac, tego Cie nauczyla Twoja wiara?

Gość meow meow
"skoro ateiści twierdzicie że nie ma nic, tzn że uczucia, miłość i emocje też są niczym mimo że do materii nie należą i sami też jesteście niczym, górą mięsa czyli uważacie sie za G***O" __________ Interesująca, ale jakże błędna implikacja! :) Miłość, emocje, uczucia istnieją :) Ludzki mózg jest niesamowity. Nie wierzę w nieśmiertelną duszę ale wiem, że jest świadomość. To, że nie uważam, że będę latać z aniołkami i skakać z chmurki na chmurkę (oczywiście wiem, że nie tak wygląda Wasze niebo ale whatever) nie znaczy, że uważam, że póki jestem na ziemi jestem niczym :) I - o ile będę mogła mieć dzieci - to wierzę, że jakaś cząstka mnie na ziemi pozostanie. Moje geny, wspomnienia o mnie, moje decyzje będą rzutować na życie moich dzieci, wnunków ;)

Gość gość
skakać z chmurki na chmurkę to trzeba miec ciało o duchy zmarłych nie maja ciała nic ich nie ogranicza ani materia ani prędkość jedynie to sie boga musza słuchac

Gość meow meow
przecież napisałam, że nie tak to wygłada - to zwykła przenośnia ;/

Gość gość
Chciałbym zauważyć, że ty też jesteś ateistką/ateistą. Nie wierzysz w Zeusa, Allacha, Baala, Shivę, Apolla. Ateiści po prostu poszli o boga dalej.