Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilkaz    zielonej wyspy

ktora z was przyjechala na porod do pl prywatny

Polecane posty

Gość brytyjski paszport
jak to magicznie brzmi. Niemal jak wiza do USA w latach 80 tych:D A prawda taka, ze malo ktore plskie dziecie ma brytyjskie pochodzenie i obywatelstwo. Wiekszosc tych co ma to od mam bedacych z anglikami, ale te kobiety nie dosc, ze znaja angielski to nawet z akcentem dobrym mowia. Ale reszta to sprzataczki, siedzace na benefitach i myslace, ze jak dziecko urodza to ono dostanie paszport brytyjski zwany przepustka do swiata:D:D:D No nic mnioe tak nie ubawilo:D

Gość hahahahahahahahahah
! :)

Gość gość
Właśnie jesteście w błędzie bo kto wie ze jest taka możliwość to robi teb paszport a to czy matka jest sprzątaczka czy tez doktorem na wyspach nie ma najmniejszego znaczenia. A obrażanie kogoś tutaj nie ma sensu i wypadałoby sie przyzna. Do błędu i przeprosić rozumiem ze tutaj nie mozna sie tego spodziewac

Gość gość
w niemczech tak samo:)nie znaja jezyka i wybieraja sie rodzic do polski,mimo ze maja tu tak super opieke!wybieraja tylko polskich lekarzy bo ni w zab po niemiecku a ci lekarze ciagna laski z kasy jak idzie.Normalnie czesc badan jest na kase chorych,ale idiotki nie wiedza i placa gruba kase polskim lekarzom. nie cierpie polskich lekarzy! i tu jest tak samo:z jakiej okazji ma dostac dziecko obywatelstwo niemieckie jak oby dwoje rodzicow jest polakami? moja corka ma niemieckie,bo maz jest niemcem ale automatycznie po mnie ma tez polskie.

Gość monilka z szwecjii
ktos chce wmowic komus ze nadaniej obywatelstwa jest nie mozliwe , mozliwe jak najbardziej ja dostalam po 6 latach pobytu i pracy w szwecji brytyjskie maja wszystkie moje kolezanki co sa na wyspach.

Gość godciowka z pod 3
co daje brytyjski paszport hmmm np* -argument czarnowidzacego: UE sie rozpada i ograniczaja prawa nie-obywatelom -argument podroznika: do US bez wizy -argument politycznie aktywnego: prawo do glosowania -argument bogoojczyzniany: UK to moja druga ojczyzna i niemal Elzbieta II to moja ojcowizna -argument kolekcjonera: im wiecej paszportow tym lepiej -argument medyczny: rodzice obywateli (nie-obywatele)i maja pelne prawa do opieki NHS -argument zawodowy: praca jako civil servant albo tajniak z security clearance najwyzszej masci. -argument urzedowy: zawsze z UK paszportem latwiej wszystko zalatwic zaraz podadza wiecej wiecej argumentow...

Gość gość
dziewczyny, po co tlumaczycie tym ciemnotom, kiedy dziecko nabywa obywatelstwo brytyjskie, im mniej wiedza tym lepiej. W 2015 roku w UK wygra partia UKIP to sie dowiedza po co komu paszport brtyjski. Im mniej wiedza niemoty, co jezyka nie znaja I nie chca sie uczyc, tym szybciej im potem kupia darmowy bilet powrotny do PL... Durnoty sie nie znaja, w zyciu nie czytaly brtyjskich stron rzadowych, a madre to takie, jakby samym Cameronem byly... Ja teraz jestem w ciazy, rodze w UK, Polsce juz od dawna nie daje zarobic na niczym, bo nie zasluzyla. Uwazam, ze swoim zarobkiem, podatkami, za to, ze daje mi prace, godne zycie dla mnie i moich dzieci, powinnam wspierac ten kraj, a nie matke-ojczycne, ktora mnie skazala na poniewierke. Jak my emigranci w koncu przestaniemy wspierac ten oboz smierci, to wreszcie padnie i bardzo dobrze, bo rzadzacy PL beda tj ci z Argentyny w koncu beda musieli s*******ac z niej helikopterami, a liczni uprzywilejowani na wczesniejszych emeryturkach i rentach, w koncu beda musieli zabrac sie do prawdziwej pracy... Owszem w UK nie jest taka opieka jak w PL, ze moge chodzic do lekarza co 2 tygodnie i robic wszystkie badania jakie chce, ale wy tez nie moglybyscie jakbyscie nie mialy kaski. W PL tyle do ginekologow chodzicie, bo jeszcze za duzo kaski macie i chodzicie prywatnie. Ja w UK chodze normalnie do GP i szpitala na badania co 4 tygodnie, nic nie musze placic. Jak mialam jakies problem to sie nimi zajeli, a jak nie mam problemow to mi sie nie wtracaja i pod spodnice mi paluchow bez potrzeby nie wkladaja. W PL gdyby nie gabinety prywatne to byscie wogole ginekologa nie widzialy, bo standard opieki panstwowej to jest masakra, to samo opieka szpitalna, nei posmarujesz "cegielki" nic nie masz, tylko niewygodne lozko...

Gość gość
jak to magicznie brzmi. Niemal jak wiza do USA w latach 80 tychsmiech.gif A prawda taka, ze malo ktore plskie dziecie ma brytyjskie pochodzenie i obywatelstwo. Wiekszosc tych co ma to od mam bedacych z anglikami, ale te kobiety nie dosc, ze znaja angielski to nawet z akcentem dobrym mowia. Ale reszta to sprzataczki, siedzace na benefitach i myslace, ze jak dziecko urodza to ono dostanie paszport brytyjski zwany przepustka do swiatasmiech.gifsmiech.gifsmiech.gif No nic mnioe tak nie ubawilosmiech>>> losei to wy w PL sprzataczek nie macie, to jaki tam teraz u was w PL musi byc syf... Skoro same prezesy, to kto te wasze gowna i smieci wkolo was sprzata?...

Gość gość
Faktycznie nie ma co tlumaczyc niemotom. Niech myślą co chcą chciałam wytłumaczyć ale sie nie dało im mniej wiedza tym lepiej masz racje;)

Gość gość
Jezu czemu wy takie ciemne i zlosliwe. Dzieci urodzone w Angli maja obywatelstwo dlatego ze jego ridzice pracowali minimum 5 lat ,placili podatki i zarabiali wiecej niz najnizsza krajowa, i z tej racji maja;zreszta dorosly tez po tym czasie moze zaczac starania o obywatelstwo. Dzieci ktore przebywaja w Angli dluzej niz 5 tez moga dostac obywatelstwo ale to kosztuje 500f i 100f na kazde kolejne dziecko. I nic w tym nie ma skomplikowanego i po co ta zawisc. Nam bylo latwiej o brytyjski paszport niz angielski wiec ma angielski. Proste