Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilkaz    zielonej wyspy

ktora z was przyjechala na porod do pl prywatny

Polecane posty

Gość gość
rafaella ty dostalas ale chyba przepustke z psychiatryka :)

Gość gość
Moja droga ja mówiłam o paszporcie swojego dziecka nie swoim nie zrozumialysmy sie. Ja mam paszport polski nie staram sie nawet o brytyjski

Gość gość
dziecko ma zawsze obywatelstwo polskie i poslskie prawa. w uk nie ma prawa ziemi jak w usa.

Gość do autorki i nie tylko
obywatelstwo dziecko ma po matce wiec to, ze urodzicie w UK nie czyni z waszych dzieci Anglikow:D co za smieszne istoty tak mysla?:D Autorko w Uk mozesz wybrac czy chcesz rodzic sn czy poprzez cc. Moja kolezanka jest w ciazy i rozmawiala juz o rodzaju porodu, a jest w 4 miesiacu ciazy. Fakt, ze tu usg nie ma za wiele i badan, ale wybor co do rodzaju porodu masz:)

Gość gość
takie sa kafeterianki :) mysla ze kazdy lyka ich kity

Gość gość
jada do polski, bo ani slowa po angielsku nie znaja:)

Gość gość
o to tez prawda. sluszny argument. :) fizyczni mowia tylko po polsku.

Gość gość
Nie jesteście doinformowane dziewczyny. Dziecko którego rodzice przebywali 5 lat przed jego narodzeniem w Uk będzie miało obywatelstwo brytyjskie jesli tylko rodzice tego chcą i udokumentują te 5 lat wstecz. Moje dziecko ma brytyjskie to sie baby śmieją na lotnisku ze dwa obywatelstwa matka inne dziecko inne

Gość gość
nie ma takiego prawa :D znajdz mi prosze taki zapis na gov.uk! :D nie znajdziesz, bo istnieje tylko w twojej glowie

w UK nie ma prawa ziemi wiec zapomnij, ze dziecko bedzie mialo obywatelstwo brytyjskie skoro jestes polka. Po co wymyslacie takie bzdury? Dziecko dziedziczy obywatelstwo po matce automatycznie badz po ojcu po wczesniejszym wskazaniu. Ale nikt rodzac sie w UK majac matke polke z polskim obywatelstwem nie stje sie anglikiem:O Takie bzdury to mozecie opowiadac rodzinie przyjezdzajac na wakacje.

Gość gość
Nie ma sie z wami co kłócić wyżej podałeś link w którym dokładnie pisze to co powiedziałam Znacie angielski? Jesli nie to po co te angielskie linki jesli czytać ze zrozumieniem ich nie potraficie

aha i rodzac w Uk dostaje sie tlumacza wiec nie ma czego sie bac, ale wiekszosc sie boi bo maz umie tylko ja sie nazywam ona sama za wiele nie zna procz ile ma lat i boi sie taka ze nie zrozumie co do niej mowia wiec wraca do PL. Znam taka jedna, wrocila na porod, a raczej juz na zwolnieniu byla w PL, urodzila w kraju i wrocila i dostala wypowiedzenie:D pracowala jako sprzataczka w firmie sprzatajacej i stwierdzili ze jezyka nie zna, ale co sie dziwic jak do lekarza ciagala polakow by jej tlumaczyli i mieli jej dosc bo wyszlo, ze procz woda i mop nic powiedziec nie potrafi:O

Gość gość
znamy, ale ty nie :D zacytuj ktory fragment masz na mysli, bo prawdopodobnie nie rozumiesz jezyka :)

Gość gość
w paszporcie irlandzkim dziecko ma nationality: POLISH i obowiazuja go prawa polskiego obywatela. nie nabywa obywatelstwa wraz z wydaniem paszportu. ty jakas uposledzona jestes :)

Gość gość
A jak moje dziecko ma paszport brytyjski i wpisane british citizen to znaczy ze ma polskie? Ty jesteś. Dziwna nie mogę wkleić fragmentu z tych waszych linków bo uznaje za spam

Gość gość
Ja urodzilam corke po 6 latach(minimum5musi byc)ciaglej pracy na wyspach ,nie mozna pobierac dodatkow na dom plus angielskiej kuroniowki jedynie child benefit i tax credit jest dopuszczalny. Corka ma obywatelstwo angielskie a nie tylko okladke. Starsze dzieci po 5 latach pobytu tez moga miec obywatelstwo ale nie chca. Prawda jest ze rodzice po 5. Latach ciaglej pracy i zarobkow powyzej 16.000 funtow na rok moga starac sie o obywatelstwo dla maluszka.

Gość gość
Proszę. Zrozumcie juz jak chcecie;) British citizenship - born on or after 1 January 1983 Being born in the UK doesn’t automatically give you British citizenship. If you were born on or after 1 January 1983, you will be a British citizen if your mother or father was either: a British citizen when you were born ‘settled’ in the UK when you were born Idę spać nie chce mi sie wam tłumaczyć macie czarno na białym jak zrozumiecie to wasza sprawa a jak kłopot z językiem poproście tłumacza

Gość gość
kretynko, naucz się angielskiegox bo coś Ci ch... google translate tlumaczy. Jak można miec paszport jednego kraju i miec w nim wpisane obywatelstwo innego. żal wam d... sciska, że się sprulyscie zaraz po przyjezdzie i rodzilyscie w pl, więc Was to nie dotyczy. ;) bye... :)

Gość gość
To tez przecież im napisałam ale niedoinformowane bez języka z kiepskim slownikiem nie mogą pojąć. Ale ja wcześniej po olsku napisałam to juz nie wiem cos nie halo...

Gość gość
taki kit to wklejaj kolezankom na podworku :) nie ma, bo nie moze miec. nikt mu go nie przyznal.

Gość gość
To prawda ja tez mam dziecko z brytyjskim paszportem ale robiłam tez polskie bo chciałam zeby miało dwa chyba w wieku 18 lat będzie musiało sie zrzec jednego

Gość gość
jasne :D a moze masz 3? :P