Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

slub cywilny a urlop

Polecane posty

Gość gość

czy nalezy sie urlop pracownikowi z tytulu slubu cywilnego? ile dni ?czy jak slub w sobote to urlop mozna wziac po niedzieli np?

Gość gość
należy ci się dwa dni nie ważne jaki są to dwa dni urlopu okolicznościowego na ślub, pogrzeb rodziców, na dziadków jeden dzień itd.

Gość gość
ale mozna je wybrac keidy sie chce?

Gość gość
bo kolezanka nie informowala szefa o slubie wiec niewiem czy ma to zglosic i w jaki sposob

Gość gość
tak możesz wybrać w ciągu danego miesiąca w którym zaistniał dany fakt, jak ktoś umiera to daje się do dokumentów akt zgony lub akt ślubu lub oświadczenie z jakiego tytuły potrzebujesz urlopu okolicznościowego

Gość gość
czyli tego miesiaca ktorego brala slub?akt malzenstwa jest tez potrzebny ksero?

Gość gość
może być oświadczenie na co te dwa dni urlopu okolicznościowego, albo podanie, zależy co wymagają kadry, albo ktoś kto się zajmuje sprawami kadrowymi w pracy, musi być jakiś ślad w dokumentach, że te dwa dni zostały wykorzystane w danym roku i z jakiego powodu, to jest przecież poza normalnym urlopem więc musi być jakoś udokumentowane na co i po co dał to pracodawca. No chyba, że pracuje gdzieś gdzie szefostwo robi co chce i jak che, ale to co napisałam to kodeks pracy i powinien obowiązywać wszędzie jak psu micha, ale wiemy jacy obecnie są szefowie w różnych firmach. Mam nadzieję, że pomogłam, to chyba już wszystko