Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eleonora32

Wasze doświadczenia w walce z żółtym blondem

Polecane posty

Gość Eleonora32

od razu mówię, że chodzi mi o koloryzację, a nie jakieś fioletowe szampony i płukanki. Krótko mówiąc: jaką farbę nałożyć, żeby pozbyć się żółtego blondu? Docelowo chciałabym mieć jakiś beżowy, chłodny odcień. Dodam że włosy są nieco zniszczone.

Gość gość
a czemu nie szampon. ja farbuje ufryzjera wiec kolor wychodzi ladny ale po czasie wiadomo zmienia sie nieco a a fioletowy szampon ladnie odswieza kolor.

Gość gość
Od tego jest profesjonalny salon fryzjerski, gdzie Ci doradzą, a nie domowe sposoby

Gość gość
Śmieszą mnie kobiety które próbują robić z siebie blondynki, a wychodzi zawsze tak samo czyli tak jak autorka.:D Nie dość, że na głowie szczota to jeszcze ta żałosna żółć :D:D🖐️

Gość efqbbhnhynn
Nałóż palett c10 lub inna farbe która jest chłodnym blondem z oxydantem 9% lub 12% wszystko w zalezności od tego jak bardzo żółte sa Twoje włosy.

Gość Eleonora32
wobec tego cieszę się ze cię rozbawiłam ... jestem naturalną blondynką, farbuję włosy, po kilka lat temu chciałam mieć jaśniejszy blond i zaczęłam farbować...a ponieważ odrosty ie wyglądają ładnie to systematycznie farbuję jak miliony kobiet na świecie... generalnie nie mam problemu z osiągnięciem pożądanego koloru, ale jestem po keratynowym prostowaniu włosów. kto miał, ten wie, jak płyn z keratyną zmienia kolor - mi wyszedł paskudnie żółty. nigdy takiego odcienia nie miałam i stąd moje pytanie jaką farbę polecacie do domowej koloryzacji, aby nadać włosom chłodniejszy odcień dodam że po tym zabiegu nie powinnam także uzywać zwykłych szamponów z sls więc te fioletowe odpadają

Gość efqbbhnhynn
możesz też pomieszać pół na pół lorela exellence 9.1 z 10.21

Gość efqbbhnhynn
Ja bym odradzała ten gołebi popiel bo wyjda ci włosy siwe jak u staruszki do tego moga wpadać w zielonkawe odcienie. Możesz sobie przjrzeć te watek, moze znajdziesz coś wiecej dla sobie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3442912

Gość Eleonora32
efqbbhnhynn >>a to sprawdzony sposób?? tzn sprawdziłaś empirycznie że działa, czy tylko tak się domyślasz?? ;) bo obawiam się że wyjdzie żółty w wersji light...

Gość efqbbhnhynn
2 sposoby które podałam są sprawdzone, jednak polecam ten z palett c10. Farbuję włosy od lat, sobie, siostrze i koleżankom więc troszkę doświdczeń w tym kierunku już mam za sobą :)

Gość gość
ja majac juz rozjasnione i odrosty ciemny blond - uzylam rozjasniacza do wlosow Palette. W warunkach domowych trzymalam 15 minut, choc zalecaja min. 20 - 25. Jesli masz jasny odcien wlosow z natury, polecam potrzymac tylko 10 minut. Wyszedl mi platynowy, chlodny blond bez zolci. :)

Gość gość
Dokladnie, to chyba ten odcien Palette, ktory poleca efqbbhnhynn. :) To ja, gosc z 15.37.

Gość Eleonora32
dzięki za rady, farbami palette już nie raz farbowałam, ale zazwyczaj odcieniem C9 - pani na opakowaniu ma takie krótsze włosy, platynowy blond... mam nadzieję że nie wyjdą jakieś ultarbiałe albo ultażółte....albo że w ogóle nie wyjdą haha;)

Gość gość
ja ci polecam zrobic bardzo cieniutkie pasemka czekoladowe ale taka czekolada brazowo siwa, one na blondzie wygladaja bardzo ladnie, przy umyciu ta zolc ci sie troche wywabi i bedzie bardziej naturalnie, poza tym czekolada sie zmyje za jakis czas a ty bedziesz mogla pomalowac w jakim salonie porzadnym rozjasniaczem