Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile wynosi was miesiecznie zakup mleka i pampersow dla dziecka od 0 do 6miesiecy

Polecane posty

Gość gość

jakie kupujecie mleko? ile kosztuje paczka na ile wam starcza?? jakie pampersy uzywacie i na ile starcza wam paczka?

Gość gość
srednio ok.500zł same melko i pieluchy.

Gość gość
mleko Gerber 13zl pieluchy toujours z lidla 28zl

Gość gość
pieluchy miesięcznie 200 zł, karmię piersią.

Gość gość
Pieluch paczka 30zł plus mleko ok 35zł (duża puszka) - ok 300zł

Gość gość
Mleko nutramigen niecałe 10 zł za opakowanie. Powiedzmy, że na miesiąc pójdzie jakieś 11 puszek co daje ok.110 zł. Lada moment przechodzimy na mleko następne tu opakowanie 3,2 zł kosztuje bodajże.Pieluchy Pampers myślę ok. 200 (?) zł.

Gość gość
Na miesiac idzie nam ok 130-150 pampersow kupowanych w promocji- to koszt ok 75-78 zl (ostatnio kupilismy sleep&play za 25 zl za 50 sztuk a dzis za 78za 132 activebaby) Mleko ostatnio nan-duza puszka na ok tydzien- to ok 160 zl na miesiac a teraz przeszlismy na bebilon pepti -mala puszka 450g za.23 zl a ida nam 2 na tydzien czyli na miesiac wyjdzie 172 zl.

Gość gość
nie umiecie normalnie odpisac tylko kwote a rozpisujecie sie jak glupie jakie mleko itp???

Gość gość
jedno z pytań było także o to jakie mleko- umiesz czytać?????

Gość gość
karmie piersią - o zł. pieluchy dada lub babyderm- około 240szt to daje około 130zł

Gość gość
Napiszcie konkretnie a nie ci ile kosztuje

Gość gość
Idz do sklepu i se sprawdz ksiezniczko. A skad mamy wiedziec ile twoje dziecko bedzie pic i srac?

Gość gość
Moje dziecko robi kupę.

Gość gość
Mleko - 0zl karmie piersia Pampers premium care/active baby ok. 240 zl

Gość gość
6-7 pudełek mleka za 16zł i 2 paczki pieluch dada (zużywamy nawet chyba niespełna 2 paczki). Czyli 200zł juz z kaszkami i z jakąś pierdółką. Mleko używamy Babydream- to to samo co humana i jest produkowane w Niemczech a nie w zapyzialej Polsce jak Bebilon czy inne g***a gdzie non stop jak nie robaki to inne cyrki.

Gość gość
Boże teraz tak czytam :D Wam naprawdę tyle pieluch idzie? Mi 2 paczki starczają w zupełności! I to nie czekam az pielucha będzie przeszczana równo tylko wcale nie jest tak pełna jak zmieniam.

Gość gość
Mleko następne i pampersy. 300zł.

Gość gość
Ty od boga;) Jeśli używasz na miesiąc tylko 2 op pieluch, nie wiem jaki rozmiar, ale np rozm 4 z rossmana to 58szt. 2x58=116. 116:30dni to 3.9 szuk pieluch dziennie. Twoje dziecko chyba nie sika... albo oświeć mnie jaki rozmiar.

Gość gość
No wlasnie ile sztuk a nie paczek? Bo ja zmieniam jedna po wstaniu,druga z godzine-poltorej po bo jakos duzo sika z rana, trzecia idzie na drzemke nr.1, czwarta po wstaniu i zjedzeniu, piata na drzemke nr.2,szosta po wstaniu,zjedzeniu, 7 czasami jeszcze przed spaniem a jak nie to na noc dopiero i to jest 7 pieluch na dobe. Jakos nie moge patrzec ze dziecko siedzi w zasikanym napuchnietym pampersie. W rezultacie to jest 50 pampersow na tydzien ale wychodzi nam mniej,wiec czasem rzadziej zmienie,bo jakos na 8-9 dni starcza paczka 50sztuk. Czyli min.150 na miech.

Gość gość
Mleko nan 4x40zł miesięcznie Pieluchy kupuje aktualnie już od dłuższego czasu w biedronce huggiesy po 32.99 za bodajże 78szt. Idzie ponad dwie paczki na miesiąc

Gość gość
O zł Używam zwykłych tetrowych, karmię piersią, dokarmiam zwykłym mlekiem w proszku + grysik. Dziecko chowa się jak na drożdżach.

Gość szprotka na wakacjacch
mleko ok 150 zl, pieluchy ok 120 zł

Gość gość
pieluchy Pampers ok.100, mleko Nutramigen na receptę więc tanie bo za malą puszkę 10 zł,a starcza na ok.3 dni.

Gość gość 1911
Tak, moje dziecko duzo sika, rodzinna przypadlosc. Idzie nam 12-15 pieluch dziennie. Dziecko ma 6m

Gość gość
Mleko bebilon ok. 140zł/miesiąc (3 puszki) pieluchy pampers ok. 180zł/miesiąc (3paczki)

Gość gość
gość Ty od bogaoczko.gif Jeśli używasz na miesiąc tylko 2 op pieluch, nie wiem jaki rozmiar, ale np rozm 4 z rossmana to 58szt. 2x58=116. 116:30dni to 3.9 szuk pieluch dziennie. Twoje dziecko chyba nie sika... albo oświeć mnie jaki rozmiar. X rozmiar 3- córka ma 4 m-ce. Sika wg mnie normalnie. Kupa jest raz dziennie lub raz na 2 dni. Zużywam 4-5 pieluch na dobę. Pampersów szło gdzieś raptem o 2 pieluchy więcej. A dady jak napisałam.

Gość gość
4-5 pieluch na dobę, to znaczy, że zmieniasz pieluchę dziecku co 5-6godzin??? Albo Twoje dziecko za mało pije albo ma inny problem z UM. Albo zasikane leży.

Gość gość
podsumowujac, koszt mleka i pieluch miesieczny to okolo 300-350 zl?

Gość gość
gdy mój synek dużo bardzo jadł to w 3 miesiącu zycia dziecka kupowaliśmy jedną paczkę dady tygodniowo co dawalo 120zl plus okolo 50zl same chusteczki. czyli higiena 170zl. mleczko?kupowalam babydream z rossnama mleko najtansze w Polsce to w 3 meisiacu szlo 8paczek 500gramowych sumując razem 128zl w miesiącu.bo mleczko BABYDREAM KOSZTUJE 15ZL ZA PÓŁ KILO!!! więc u mnie 300zl:)