Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

USG DOPOCHWOWE

Polecane posty

Gość gość

WItam:) Czy USG dopochwowe robione mniej wiecej na początku ciąży w 6 tygodniu może się mylić ? o tydzien dwa? kilka dni? jak ak to ile? i czy moze być tak ze mogłoby się pomylić i nie zgadzać z ostatnią miesiaczką tzn ,że USG np pokazuje 7 8 tydzień a z OM JEST to np 6 czy 5?

Gość gość
Tak ciąża może być młodsza niż to wynika z OM. Owulacja zawsze może się opóźnić albo zarodek zbyt wolno rozwijać. Starsza ciąża też może być bo równie dobrze można zajść w ciąże w poprzednim cyklu a kobieta może mieć krwawienie przypominające okres.

Gość gość
Pewnie że tak.Ja wg om byłam w 5 tc a na usg wyszło że w 7 tc.

Gość gość
no ok:) a np moze byc tak ze np. na początku miesiąca dajmy styczeń gdy miało się stosunek i później na końcu TEGO SAMEGO miesiąca miało się okres ( lub plamienie NIE WIEM) to mogło to być to plamienie? czy jak? i jak np poszłam do ginekologa w marcu w polowie i powiedział zgodnie z tą niby miesiaczką ze to 6 tydzień i zgodnie z USG też ustalił niby 6 tydzień . To mogło się tak pomylić ze ciąża była już ze stycznia a on nie widział? i termin ustalil na sam poczatek listopada (wiadomo orientacyjnie)

Gość gość
a jeszcze do powyżej :) NIe tylko w styczniu miało się stosunek:)

Gość gość
a powyzej ktos pisze: 5 tydzien z OM a 7 z USG to co? zaszlas a potem mialas okres?