Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starsaboveyou

Dorosłe dzieci z rodzin dysfunkcyjnych jak sobie radzicie

Polecane posty

Gość pomarańczoowa
ja pochodzę z DDD. Nie mam przyjaciół tylko znajomych. Ciężko mi się żyje, tkwie w tym dalej ponieważ nic sie nie zmienia, nie mam dokąd uciec, boje się żyć jak inni.

Gość starsaboveyou
pomarańczoowa - mieszkasz nadal z rodzicami tak? chyba nie wierzę w to, że da się wyjść na prostą bez ocięcia się od przeszłości... ciężko będzie ci się od tego uwolnić

Gość gość
ja nie jestem DDA ale tak mnie mama uksztaltowala ze nie mam wlasnego zdania,cale zycie dawalam soba manipulowac ,i dobrze na tym nie wyszlam,,Wstydzilam sie ludzi ,bylam posluszna,robilam wszystko co mi ktos polecil..Dopiero teraz zdalam sobie z tego sprawe,ale lepiej pozno niz wcale,,Wydaje mi sie ze moje kolezanki z syndromem DDA lepiej sobie zycie ulozyly

Odświeżam temat. Od 2 lat nie mieszkam w domu bo studiuje w innym mieście. Moja matka jest DDA. Całe dzieciństwo była nerwowa, nie okazywałą mi miłości, zrozumienia, akceptacji i szacunku. Żyłam w permamentnym stresie bo była wybuchowa, ciągle się kłóciła o byle co ze mną, nie miałam spokoju w domu. Nie biła mnie. Mam do niej żal o dzieciństwo i o brak miłości który nigdy jej nie daruje. Idę na własną terapię, naprawiać swoją "samoocenę". Obecnie jest lepiej bo jej nie widuje i się na mnie nie wyżywa za swoje nieudane życie. Czuję sie bezsilna wobec przyszłości, nie mam chłopaka i mało przyjaciół.

Gość gość
Witam bardzo proszę o poświęcenie kilku minut na wypełnienie ankiety na temat roli autorytetu w rodzinie dysfunkcyjnej. Pisze pracę dyplomowa na ten temat i w związku z tym potrzebne mi opinie osób, które dorastały w rodzinach dysfunkcyjnych. https://www.survio.com/survey/d/R4A9M4M7A7H4E5H7A

Gość gośćdysfunckyjna
Jeśli odcięłaś się od przeszłości, i pomimo tego nadal odczuwasz skutki wychowywania się w rodzinie dysfunkcyjnej rozważ wizytę u psychologa. Bardzo dobrzy specjaliści pracują w psychomedic.pl - mi jeden z nich pomógł uporać się z doświadczeniami, jakie miałam wychowując się w takiej rodzinie. Umawiałam się na wizytę online, ponieważ mieszkam poza Polską, ale z tego co wiem mają dużo klinik na terenie Warszawy.