Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol brzucha co to moze byc pytanie

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegos czasu zauwazylam, ze jak cos zjem po dlugim nie jedzeniu(np po calym dniu pracy)to pozniej strasznie boli mnie brzuch, ze az mnie skreca z bolu i moj brzuch robi sie strasznie wzdety, a wczesniej nigdy czegos takiego nie mialam, wie ktos co to moze byc?

Gość gość
na pewno nie jestem w ciazy, jem tak normalnie jak zawsze, nie jest tak, ze rzucam sie na jedzenie czy cos

Gość gość
jedz regularnie ale male ilosci, a niejeden wielki posilek na wieczor.

Gość gość
No tak, boli cię brzuch, ale ból brzucha ma swoje pochodzenie w zależności od tego gdzie boli. Wiesz... np. wrzody dwunastnicy bolą w nadbrzuszu i często na czczo, kamica pęcherzyka żółciowego po prawej stronie w części środkowej przewaśnie po posiłku. Z twojego opisu jakkolwiek można powiedzieć ci tylko i wyłącznie tyle... Idź do lekarza.

Gość gość
nie, nie zmienialam diety, jadam w miare regularnie, tak jak pracuje, mam 2przerwy w pracy, pierwsza o 9.30 i druga o 13.00 i w domu jestem o 16.00 i zanim cos ugotuje to jest wlasnie 17.00-18.00 i tak jadlam zawsze i zauwazylam, ze wlasnie po zjedzeniu posilku o 17.00-18.00 tak mnie boli brzuch,a wczesniej nie.

Gość gość
mnie tak wlasnie boli ponizej pepka po obu stronach

Gość gość
Poniżej pępka po obu stronach to najęściej u kobiet... organy rodne. Przy zapaleniu jelit mogą boleć różne części brzucha (po prawej i lewej jednocześnie powyżej pęka lub poniżej pępka po prawej i lewej). Lekarz się kłania.

Gość gość
Twoja dieta jest niezdrowa i tyle, zmień diete, nie jedz obfitych pisikłów, zrób badania w kirunku pasozytów.

Gość gość
tak mysle, zeby pojsc do lekarza, ale jestem za granica no i bym mogla tutaj pojsc, ale w styczniu jade do pl i wolalabym pojsc w pl, wiec pytam sie tutaj, bo moze ktos wie co to moze byc. Tutaj lekarze nie sa zbyt dobrzy..lekarz rodzinny to jest wszystko w jednym, ginekolog, laryngolog, okulista, itd, a nie daj boze do szpitala pojsc, przyjma cie jak juz naprawde jestes umierajacy..

Gość gość
Na nic nie choruje, nie biore zadnych lekow no oprocz magnezu i witamin ;) a tak to staram sie odzywiac zdrowo i po tym ostatnim posilku zazwyzaj juz nic nie jem, bo mi sie nie chce, ewentualnie jablko czy jakis jogurt. Za wszystkie odpowiedzi dziekuje ;)