Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wódka Bols Platinum vs Smirnoff Black

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, Nie wiemy, którą wódkę wybrać na wesele. Smakowaliśmy i od nas większej ilości osób smakowała Smirnoff Black (chociaż ma ona delikatny posmak jakiegoś owocu, może śliwki; trochę jak bimber ludzie mówią). Z drugiej strony był Bols Platinum, który jest od maja chyba w sprzedaży i powiem, że był całkiem smaczny. Chcielibyśmy żeby jak największej ilości osób wódka smakowała, a Bols Platinum ma chyba bardziej neutralny smak. Cenowo oferty są: Bols Platinum - 20zł/0,5l Smirnoff Black - 25zł/0,5l Jesteśmy w stanie zapłacić te 25 zł za butelkę ale nie wiemy czy warto. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tymi wódkami jeśli chodzi o wesele? Od razu jeszcze powiem, że Pana Tadeusza odrzuciliśmy ze względu na smak.

Gość gość
No właśnie Finlandia wychodzi już za drogo i niestety bardzo dużo osób pośród naszych znajomych nie za bardzo lubi Finlandię. Chociaż ja wiem, że ciężko wszystkim dogodzić.

chyba na glowy poupadali, przeciez finlandia to najlepsza wodka. pewnie pija jakies lodowcowe i dlatego mowia ze niedobra... :o

Gość gość
No ale i tak Finlandia za drogo wychodzi :/

Gość gość
Czy nikt nie miał do czynienia z tymi wódkami?

Gość PanPsuja
Ja właśnie kończę wybierać wódkę na wesele i chyba zdecydowałem sie na Bols Platinum, smaczna, ładna, nie ma kaca :p

Gość gość
Jak dla mnie to Smirnoff Black

Gość gość
ja kupiłem bolsa platinum na wesele, smakowaliśmy go przed zakupem i powiem że " smaczny " jak na wódkę a tak z ciekawości ile u was w hurtowniach on kosztuje ?

Gość gość
czemu kupujecie takie tanie wódki?

Gość gość
Na wesele najlepsza wódka to weselna Polanin jest obecnie w Carrefourze kosztuje w okolicach 20 zł a za oryginalną butelkę warto się na nią skusić

Gość gość
Zdecydownie polecam Bolsa Platinum. Zazwyczaj nie udzielam się na takich forach ale dziś musiałem zrobić wyjątek gdyż ten Bols to mistrzostwo świata. Wódka bardzo łagodna i delikatna niczym Belvedere. W tym przedziale cenowym nie znajdziesz nic lepszego.Ponad to skutki picia Bolsa Platinum są bardzo łagodne. Jedynym minusem, który dla innych może być plusem jest brak dozownika, który wg. mnie podniósł by prestiż tego alkoholu no i co za tym idzie prawdopodobnie cenę. Wybierz tą wódkę a na pewno nie będziesz żałował.

Gość gość
Właśnie dwa dni temu kupiliśmy na swoje wesele Bolsa Platinum. Wódka dobra, ładnie się prezentuje i cena też w miarę rozsądna. Większość znajomych chwali więc myślę że to dobry wybór :)

Gość gość
Ja również brałam pod uwagę kilka rodzajów. Jednak po degustacji padło na bolsa platinum

Gość 1karol1978
ja miałem Bols Platinum i wszyscy zgodnie stwierdzili, że pychota - kupujcie póki nowa marka, na początku zawsze najlepsza. A kiedyś Bols to był syf nad syfy!

Gość PanPsuja
Ja u dostawcy bezpośrednio kupiłem po 19,66 za 0,5

Gość gość
a mógłbyś podać nr tel do tego przedstawiciela, bo ja dzwoniłem do jednego z przedstawicieli i nie chce sprzedać osobie prywatnej

Gość Zioomo
A ma ktoś może namiary na jakiegoś przedstawiciela handlowego związanego z Bolsem? Chodzi o woj. mazowieckie bądź podlaskie. Z góry dziękuję!

Gość gość
Ja kupiłam bolsa na swoje wesele. W olsztynie w hurtowni jest po 19 zł za butelkę - taniej nie znalazłam

Gość gość
Z racji tego, że akcyza na wódkę od stycznia wzrasta o 16%, też dzisiaj wybrałem się do hurtowni po wódeczkę. Na celu miałem wyborową, bo sprawdzona, niestety zabrakło, więc do wyboru został Pan Tadeusz, albo Bols Platinium. Zdecydowałem się na bolsa, chociaż był to zakup w ciemno. Gościu z hurtowni zrobił mi świąteczny prezent i sprzedał za 18,70, więc było warto. Jedna wlaszeczka oczywiście poszła na spróbowanie i muszę przyznać że warta swojej ceny. Nie wiem kim jest gościu, który pisze, że jest łagodna, chyba jakimś rusem z przepitym ryjem, dla mnie ostra, ale z każdym kolejnym kielichem wchodzi coraz lepiej :D

Gość archpope
co tam bols, co tam smirnoff; żytnia! wrócili do dawnych receptur i jest naprawdę smooth

Gość franka_dzielucha
Ja zamówiłam już 30 butelek Polanina weselnej z grawerem - jako prezent dla gości i 50 bez. Moim zdaniem super na wesele - duży plus za butelkę,

Gość gość
Hehe, zostawiłam temat, ponieważ musieliśmy się szybko zdecydować, a tu proszę jak się rozrosło. My kupiliśmy Bolsa - w Makro za 20zł na 0,5l Może się wytłumaczę dlaczego w temacie pojawił się Smirnoff Black. Szczerze mówiąc Smirnoff najbardziej nam smakował i wiadomo, że jest to wódka o klasę wyżej. Zastanawialiśmy się nad nią, ponieważ była atrakcyjna cena 25zł (normalnie jest dużo droższa). Jednak zdecydowaliśmy się na Bolsa, ponieważ ma bardziej neutralny smak (wiele osób mówi, że Smirnoff smakuje jak bimber, albo, że chyba kupili podróbę bo ma dziwny smak). U nas wódka ma być także do drinków więc chyba dobrze zrobiliśmy. Bols Platinum nie jest złą wódką i nie uważam, że będziemy serwować coś złego swoim gościom, bo nie kupiliśmy finlandii (wiele osób mówi, że wcale nie lubi finlandii i przy okazji jest to najczęściej podrabiana wódka). Przy takiej ilości butelek cena robi naprawdę dużą różnicę, a nie każdego stać na taki wydatek. Bols Platinum całkiem niedawno wszedł na rynek i chcą się rozpromować więc te początkowe partie na pewno są wysokiej jakości - nie wiem jak to będzie potem. Pozdrawiam

Gość gość
Ja nie miałem mozliwości kupienia w MAKRO , ale w sklepie z alkoholami w Żyrardowie kupowałem 150 butelek i Gość ze sklepu sprzedał mi po 21zł za 0,5l. Wcześniej testowałem Bolsa Platinum i wódeczka jest ok.

Gość wu
A ja właśnie popijam smirnoffa black bo mi się dzieciak urodził i jak na wódkę to jest rewelacja

Gość gość
lepszy bols chyba

Gość SylwiaFilkusik
Zdecydowanie na wesele bardziej pasuje Weselna od Polanina.

Gość gość
my bierzemy finlandie. 250 butelek dla 150-160 gości. ale beda poprawiny na jakies 100 osob wiec mam nadzieje ze wystarczy. Cena 29,20zl za 0,5