Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O której bierzecie tabletki

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej. Jak myślicie, o jakiej porze najlepiej przyjmować tabletki antykoncepcyjne i dlaczego akurat wtedy? Rano czy wieczorem? O ktorej wy przyjmujecie? I jeszcze jedno (pewnie powiecie, że to paranoja i na to liczę, bo to taka moja bania) - przyjmuję tabletki rano, o 7.00. Pozniej po jakichs dwoch godzinach wyprozniam sie. Tak jest prawie codziennie. Czy poranne wyproznianie sie moze miec wplyw na skutecznosc antykoncepcji doustnej?

Gość gość
Podnoszę temat, bo zero odzewu.

Gość gość
Nikt nic nie napisze? Proszę o jakieś wypowiedzi.

Gość gość
to może bierz tabletkę zaraz po wypróżnieniu, choć myślę,że fizjologiczne wypróżnienie ( nie biegunka) nie wpływa na skuteczność tabletki.

Gość gość
jeny ile ty masz lat? trzy? nie ma znaczenia godziana, chyba, że jesteś bulimiczką

Gość gość
Wolalabym przyjmowac tabletki z dokladnoscia co do... Powiedzmy 15 minut. Czasami wyprozniam sie wczesniej, czasami pozniej. Pytam, czy mam sie czym martwic. Co do drugiej wypowiedzi - nie do konca ja rozumiem, wiec jesli moglabys napisac nieco inaczej, to bylabym wdzieczna.

Gość gość
nie wiesz co to bulimiczka? jak żygasz to jest problem;) a reszta nie ma...ulotka wszystko ci wyjaśni

Gość gość
W ulotce jest jeszcze napisane o biegunce, nie tylko o wymiotach. Poranne wyproznienie to nie biegunka, ale i tak mam pewne watpliwosci.

Gość gość
Ja biore w poludnie. Dlaczego? Bo juz po porannej wizycie w toalecie, nie na pusty zoladek, w weekend moge sobie pospac dluzej, nie musze sie budzic o okreslonej godzinie no i przy zmianie czasu tez latwiej to ogarnac.

Gość gość
Nie powinno sie jesc tabletki na pusty zoladek, bo...? Dlaczego nie powinno sie jesc na czczo?

Gość gość
Nie ma reguly czy brac na pusty zoladek czy nie, moj ginekolog powiedzial, ze lepiej cos przegryzc wczesniej zeby tabletki nie podraznialy tak zoladka, wiec ja sie stosuje, ale kazdy moze robic jak chce.

Gość gość
Rozumiem. Czyli generalnie co - mam sie martwic tymi moimi porannymi posiedzeniami po zazyciu tabletki, czy nie?

Gość gość
Jak jestes panikara to moze zmien czas przyjmowania tabletki? Dla swietego spokoju. :)

Gość gość
Jak mam to zrobic? Przy nastepnym opakowaniu czy co? Teraz biore o 7.00, po zmianie czasu bede brala o 6.00, wiec kupa bedzie pozniej, haha!

Gość gość
Ja biore o 22. Pracuje do 21, a nie chce brać w pracy.

Gość gość
kfaaa nie moge na jaki hh... ciągniesz to babo...jak można być takim tępym??

Gość gość
Kompletnie nie rozumiem ostatniej wypowiedzi :|

Gość gość
jak chcesz zmienić godzinę brania tabletek najlepiej to zrobić przy nowym opakowaniu.