Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZEMU WAM SIE BŁĘDNIE WYDAJE ZE WSZYSCY NA KAFE SA BIEDNI

Polecane posty

Gość gość

czytam niektóre tematy i smiac mi sie chce, w was jest taka zazdrość,ze ktos może sobie pozwolić na coś droższego(np. buty za 500zł) czy dobre wakacje... pojmijcie w końcu,ze dużo jest ludzi(nawet wśród piszących na kafe), którym bardzo dobrze się żyje ale mamuski z kafe zaraz piszą,że ktos sciemnia:D ale musicie miec biedne życie i jeszcze być głupie,zeby uważać,iż każdy jest biedny:D . przykro mi,ale życie nie jest sprawiedliwe i trzeba mieć tego świadomość;)

Gość gość
skoro ja, sąsiadka, kolega, znajoma, teść, wujek, kuzynka i pani w sklepie, jak i facet na przystanku mają źle i narzekają że jest źle, a także setki autorów topiców jak wyżyć, czy stać mnie... itd na kafe to oznacza że takich co im się świetnie wiedzie nie jest dużo, za to mając świadomość jak ludzie lubią ściemniać i kolorować chwaląc się to wysoce prawdopodobne jest to że na kafe ściemniają o dobrobycie, którego w rzeczywistości nie widać na ulicy

Gość gość
heh tak to sobie wydedukowałaś:D ok. jakas logika w tym jest:) , , mam na mysli to,że mi nigdy do glowy nie przyszlo napisac,ze jak ktos lata na Malediwy, ma nowy dom bez kredytu czy kupuje torebki za 1500 napisac,ze ściemnia mam świadomosc,ze sa bogaci ludzie pomimo,ze mnie nie stac akurat na te wymienione Malewdiwy, na torebke za 1500 nie uwazam,ze nikt tego miec nie moze . co jest cala kwintesencja załozonego przeze mnie tematu

choćby z tego powodu,że bogaty człowiek jest na tyle dowartościowany,że nie musi się tym chwalić przed milionem anonimów w sieci oczekując poklasku. Może dlatego wydaje się to nieszczere. Jak ktoś się jara, że może sobie kupić buty za 500 zł to chyba dla niego też musi być wielkie święto skoro nam tu wszystkim musi to oznajmić ;P

Gość gość
Dobrze wychowany człowiek nie obnosi się ze swoim majątkiem! A uczą tego w przedszkolu - można sprawdzić w podstawie programowej wychowania przedszkolnego :-)

Gość gość
do moge wtrącic słowko... . . niby tak, ale jest duzo osob, ktore maja to czy tamto, ale przed znajomymi jest głupio sie chwalic, bo maja gorzej od nich a na anonimowym forum i tak nikt nikogo nie zna wiec czemu nie?

Gość gość
podam wam prosty przyklad(gdzie nie chodzi o chwalenie sie) byl temat "ile macie pokoi" i jak masz wiecej niz 3 to ściemniasz:D wiekszosc moich znajomych ma wiecej niz 3 pokoje wiec co w tym dziwnego???

Gość gość
chyba forum jest dla wszystkich, a nie tylko dla tych ktorzy maja gorzej w zyciu? ludzie maja sobie cos ujmowac,zeby innym było raźniej:D mam pisac,ze zarabiam 1200, bo wiekszosc tyle ma???? po co??

Gość gość
Ale to forum o wychowaniu i macierzyństwie a nie o tym za ile żyjesz czy za ile coś kupujesz :-)

Gość gość
no takie tematy sa bezsensowne,ale chodzi o osoby, ktore sie na nich wypowidaja, napisz co masz do powiedzenia bez wczuwania sie w to, co pisza inni, przeciez to tylko forum, a dla niektorych widac wyrocznia....:D

Gość zadowolony gosc
a ja wiem o co chodzi:D dla ludzi, ktorzy maja kase pewne rzeczy sa norma wiec ich nic nie dziwi, zaś biedniejszy nie moze uwierzyc,ze ktos moze zyc lepiej od niego i swoj zal i frustracje przelewa wlasnie na te bogatsze osoby p p p mnie tez nie dziwi,ze ludzie dobrze sobie zyja, bo sama mam dobrze

Gość gość
ja tak nie myśle, tylko idiota tak mysli, tyle ludzi zamoznych jest, na kafe tez takie osoby są

Gość gosxiuuuu
Ja też uważam ze człowiek którego stać na dobre, markowe rzeczy nie wchodzi na kafe żeby od razu sie tym pochwalić bo dla niego to codzienność. A pisanie typu "kupiłam torebkę za 500zl a wy biedaki zazdrościcie" to juz na bank nie świadczy o wysokim standardzie życia autora postu tylko o marzeniach w których zapewne kierunku nic nie robi. Poza tym sa ludzie którzy maja kasę i tama klase jednocześnie ze takim osobom mozna zazdrościć - a nawet jeżeli ktos ma kasę i pisze taki gnoj na kafe to wybacz ale nie bede zazdroscila nawet farrari ktore bys mial. Sama prowadzę wysoki standard zycia bo na chwile obecna stać mnie na to ale pamiętam se życie jest wywrotne i oprócz kasy sa jeszcze inne nadrzędne wartości.

Gość gosxiuuuu
I standard życia bardzo łatwo poznać po człowieku. Markowe ciuchy, torebki, buty drogie telefony - i nie koniecznie trzeba być wówczas gadzeciarzem. Bo ja np. wole sobie kupić jedna rzecz a porządna niz 5 tańszych słabszej jakości. Ja widzę po swoich znajomych komu jak sie powodzi jie dlatego ze sie chwala ale po tym co maja i powtórzę jednocześnie przy tym maja z******ta klase a nie zachowują sie jak buraki co stawiaja sie na szczycie piramidy bo maja kase.

Gość gość
dokladnie zgadzam sie z wpiem gosxiuuu znam sporo ludzi bardzo bogatych ale nie slyszalam by ktos sie chwalił tym czy tamtym . my np. stawiamy wlasnie dom,ale nikt nie wie jeżdzimy na dobre czasy, nikt nie wie gdzie(oprocz rodziny najblizszej) nie mam potrzeby obwieszczac calemu światu swoich planow, zakupow, inwestycji itp

Gość gość
Ano dlatego,że ludzie bogaci zajmują się zarabianiem pieniędzy a nie p********iem na kaffee, o tym jacy to oni są bogaci....:P:P:P

Gość gość
no nie zupełnie sie zgadzam, ja zarabiam pieniądze(nie male) i nie chodze do pracy, pstrykam czasem na kafe a kasa jest:D

Gość gość
ale buty czy torebka za 500 zł to nie majatek i nie trzeba mieć milionów aby pozwolic sobie na taki zakup,wystarczy przyzwoita pensja ok 5ooo,a tutaj nikt i tak nie wierzy ze można zarabiac az 5 tysiecy

Gość gość
a ja lubie sie chwalic na co mnie stac,poprawiam sobie tym samopoczucie wiedzac ze jest masa ludzi których na to nie stac

Gość gość
az? chyba tylko:) ale zapomnialam, na kafe to az 5 tys:D tylko,ze majac tyle ledwo bym na oplaty miala

Gość gość
bo bieda mysli,ze kazdy jest biedny hahah,

Gość gość
az? chyba tylkousmiech.gif ale zapomnialam, na kafe to az 5 tyssmiech.gif tylko,ze majac tyle ledwo bym na oplaty mialalapka.gif x x a mi 5 wystarczy tym bardziej ze mąż ma drugie tyle,prawie

Gość gość
"Dobrze wychowany człowiek nie obnosi się ze swoim majątkiem! " Zgadza się! Tylko nowobogaccy sie przechwalają takimi rzeczami jak wycieczki czy buty za 500. Nawet jak tacy mają więcej kasy to mentalnie nadal przemawia przez nich syndrom biedoty

Gość gość
tak,jestem nowobogacka,wyszłam dobrze za maż i świetnie mi z tym

Gość JacyBOgaci
Jacy bogaci ? na kafeterii NIE MA osób bogatych . Osoby bogate nie siedzą na forum bo maja 10000 innych lepszych rzeczy do robienia .Ja znam tylko jedna osoba bardzo bogata . Babka ma 56 l obecnie mieszka w RPA gdzie ma piękny dom , basen, korty tenisowe a obok domu jest lądowisko gdzie jej prywatny helikopter.To tylko przykład tego co ona posiada . Od nadmiaru pieniędzy ja już lekko zryta psychikę .

Gość JacyBOgaci
Jacy bogaci ? na kafeterii NIE MA osób bogatych . Osoby bogate nie siedzą na forum bo maja 10000 innych lepszych rzeczy do robienia .Ja znam tylko jedna osoba bardzo bogata . Babka ma 56 l obecnie mieszka w RPA gdzie ma piękny dom , basen, korty tenisowe a obok domu jest lądowisko gdzie jej prywatny helikopter.To tylko przykład tego co ona posiada . Od nadmiaru pieniędzy ja już lekko zryta psychikę .

Gość gość
Nikt nie pisze ze jest milionerem,raczej bogata klasą średnią

Gość gość
ja w porownaniu ze znajomymi jestem bogata,ale naprawdę bogatym to moge buty czyscic:D:D