Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 miesiace i stoi

Polecane posty

Gość gość

Masakra zobaczyłam zdjęcie znajomej jej dziecko ma 4 m skończone i stało samo normalnie jestem w szoku co ludzie maja w głowach gotuje sie we mnie...

Gość gość
gotuje się w Tobie bo czyjeś dziecko szybciej się rozwija? Są takie dzieci- osobiście znam i wszystko z tym dzieckiem jest ok

Gość gość
no na 100% to dziecko samo stanęło:P mądra mamusia postawiła

Gość gość
Hehehe :) może my to samo zdjęcie widziałyśmy na facebooku :P jej mały ma 4,5 mies.

Gość gość
Szybciej sie rozwija ? Ty chora jesteś? Dzięki ze moje dziecko sie tak nie rozwija pozniej nie będzie miało problemów z kręgosłupem

Gość gość
albo wymysł, albo ktoś ma nie po kolei w głowie żeby stawiać tak małe dziecko, nawet jeśli stoi to nie powód do radości, raczej bym się martwiła, bo może to świadczyć o za dużym napięciu mięśniowych a to podlega rehabilitacją

Gość roczek
Kręgosłup i stawy takiego dziecka nie są gotowe na przyjęcie ciężaru ciała!!! O zgrozo! Zwróccie jej na to uwagę, inaczej będzie miała dziecko kalekę

Gość gość
No właśnie moze zwrócić jej delikatnie uwagę zeby tak nie robiła? Nie wolno! Czy te matki na sile chcą pokazać jak to ich dziecko szybko siada staje...

Gość gość
ja cież pierdziele, ale ludzie maja nasrane w głowach, moja szwagierka twierdziła ze jej 4 mc córka sama siedzi.... przecież tak się nie da... wrrr.... to naprawdę powód do zmartwien niż do radości. no ale ile jest matek co sadzają dzieci, podpierają poduchami, wkładają do chodzików, a potem się ciesza jak to szybko się rozwijają....potem będą płakać ze kręgosłupy dzieci maja chore....

Gość gość
moja córka ma 4 m-ce aktualnie. Co prawda siedzi sama (łapie się za co popadnie i siada), ale gdzie jej do chodzenia! Nie wyobrażam sobie stojącego 7miomiesięczniaka, choć tak samo dziwnie wyglądał syn mojej koleżanki jak zaczął chodzić SAM (matka nie naciskała) mając 7 m-cy

Gość gość
matko myslalam ze ktos ma wzwod od 4 mies bez przerwy :o

Gość gość
Hehe głośnemu chleb na myśli ;)

Gość gość
aż mi w to ciężko uwierzyć, ale różne są przypadki. U nas w rodzinie najwcześniej zaczęła chodzić moja ciocia, miała 7 miesięcy (chodzić, nie stać). Natomiast ja najpóźniej, miałam 14 miesięcy. Byłam małym spaślaczkiem

Gość gość
glodnemu chleb na mysli a spragniony wie o co chodzi :P

Gość gość
moj syn mial 7 mscy jak zaczal sam stawac w lozeczku bez chodzikow itd przy meblach chodzil jak mial 9... zalezy od dziecka

Gość gość
wyscig szczurow.moje dziecko szybciej ,moje lepiej i wszystko oczywiscie na oczach widzow czyli "znajomych " z nk czy fb.beda zazdroscic pewnie ;) tak zapatrzone w swoje pociechy i rywalizacje ,ze pozatracaly zdolnosc racjonalnego myslenia.zakompleksione mamuski.

Gość gość
Moja szwagierka ma synka który ma obecnie 7 miesięcy i sam staje w łóżeczku a na 6 miesięcy sam siedział bez podpórek. Mój najmłodszy brat chodził jak miał 9 miesięcy i również sam siedział na 6 miesięcy. Są takie dzieci które się dobrze rozwijają. Ja nie byłam taka żwawa bo chodziłam dopiero na 16 miesięcy. Ale cztero miesięcznego dziecka nie widziałam żeby stało i wydaje mi się to nie możliwe żeby coś takiego miało miejsce. To jest niemożliwe.

Gość gość
Na prawdę widziałam przecież sobie tego nie wymyśliłam dziewczyny byłam w szoku na początku myślałam ze to nie jej dziecko ... 7 miesięczne to jeszcze mogę zrozumieć chociaż i tak cieżko ale 4 miesiace?

Gość gość
sam siedzi czyli co? z leżenia się samo podnosi i siada? wątpie żeby 4 mc dziecku się to udało, to raczej rodzice sadzają a potem ciesza michy: ooo już siedzi... eh nie normalni, każdy rehabilitant, każdy fizjoterapeuta powie ze dziecka nie wolno sadzać!! nie wolno podpierać, nie wolno "przymuszać do siedzenia" ono ma samo dojść do tego jak się swoim ciałem poruszyć i usiąść, ogarnijcie się co poniektóre, to naprawdę to nie jest konkurs kto szybciej, niech wam bardziej zależy na zdrowym kręgosłupie

Gość gość
Widzisztskie zdjęcie 4 m niemowlak stoi co robisz? Wtrącasz sie i mówisz matce jak ma postępować z własnym dzieckiem?

Gość gość
jest różnica między siedzieć i siadać. To, ze dziecko umie siedzieć to nie znaczy, ze umie siadać a jak nie umie siadac nie znaczy, ze nie może siedzieć. Jeśli dziecko potrafi siedzieć stabilnie, bez podpórek to można sadzać jak najbardziej! A co do mojej córki ona i siedzi i siada- tak jak pisałam. Łapie się czego bodaj i siada

Gość gość
siedzi bo je ktoś posadził, a nie powinien, dziecko samo powinno usiaśc, a nie dla radochy rodzica sadzac i patrzec na niego

Gość gość
Jak chłopcu stoi, to normalne.

Gość gość
bzdura! Wiesz jakie siadanie jest trudne? A siedzenie nie! Jeśli dziecko siedzi stabilnie i potrafi normalnie się bawić np na siedząco można je spokojnie sadzać! Sadzać nie wolno kiedy dziecko ma chwiejną głowe, nie potrafi utrzymać równowagi. Doucz się lepiej a nie głupoty pieprzysz, bo aż żal :o Idąc Twoim tokiem większość dzieci nie powinna być pionizowana/ sadzana najlepiej do 7mego m-ca życia :D a nawet i dalej, bo są dzieci (i to jest norma) które siadać z leżenia potrafią jak mają 9 m-cy. Poczytaj troszkę mądrych książek (np coś z psychologii rozwojowej) to następnym razem się nie ośmieszysz.

Gość gość
Jak stoi, to się chce. Dlatego ja wódki w domu nie trzymam.

Gość gość
no to doczytaj Ty również, zapytaj rehabilitantów jaki jest ich stosunek do sadzania dzieci.... dziecko powinno samo nauczyć się tej umiejętności, bez wspomagania, podpierania poduszkami i podciągania.... nawet i w 9 mc.

Gość gość m
17.09 zgadzam sie w 100% z toba ,jak szkoda,ze tak malo osob posiada tak wazna wiedze.U mnie dziecko samo wstawalo w lozeczku np,lub przy kanapie jak mialo 7m chodzic sie nauczylo w 8 i pol a siadalo z pozycji lezacej do siedzacej dopiero w tym momencie co chodzilo a wczesniej tylko jak raczkowalo i z tej pozycji ,bo duzo latwiej.

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego rodzice robią pokazówkę przed znajomymi na w samych dzieciach eksperymentuja moje jak miało 6 m to juz biegały... Ja pier do le

Gość gość
moje "wyciągli" ze mnie i siedziało.... :D :D :D