Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hiperprolaktynemia czynnosciowa

Polecane posty

Gość gość

Hej. po jakim czasie stosowania bromergonu zaszłyście w ciążę? co było u was przyczyna hiperprolaktynemii czynnościowej?

Gość gość
a prolaktynę miałaś podwyższona tylko po obciążeniu? ta pierwsza masz prawidłowa?

Gość gość
Ja bromergon biorę od sierpnia i na razie nic... u mnie prolaktyna podwyższona po obciążeniu... za dwa tygodnie będę miała następne badanie poziomu prolaktyny u zobaczymy co dalej...

Przed pierwszą ciążą tą pierwszą miałam prawidłową a po obciążeniu podwyższoną.Potem i ta pierwsza była podwyższona.Miałam lekarza który bardzo dokładnie zbadał co jest przyczyną hiperprolaktynemi.

Gość gość
a czy badania robiłaś prywatnie czy ze skierowaniem od lekarza? chodzi mi o diagnostykę co do przyczyny hiperprolaktynemii? Jakie badania miałas robione?

Mam pakiet pracowniczy tak więc za badania nie płaciłam.Do tego mój gin skierował mnie do jakiej znajomej która jakoś w ramach pracy naukowej zajmowała się hiperprlaktynemią.Badania jakie miałam robione to tsh,ft3,ft4,prolaktyn podstawowa,prolaktyna po godzinie i prolaktyna po dwóch godzinach.Następnie próby wątrobowe,kreatynina,badanie żył,testosteron.Na końcu MR i wyjaśniło się że mam mikrogruczolaka. Aha i jeszcze powinno się zrobić usg czy nie ma się policystycznych jajników.

Gość gość
dziękuje Ci za odpowiedz