Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renata1234

Donos do US

Polecane posty

Gość Renata1234

Witam. Mam bardzo poważny problem.Mieszkam w małej miejscowości. Ostatnio do sąsiadki przyjechał w odwiedziny syn luksusowym samochodem i wystrojony od stóp to głów, przywiózł drogie prezenty. Ciekawa jestem czy legalnie na to wszystko zarobił. Kiedy był młody podobno miał coś wspólnego z narkotykami. A teraz ta sąsiadka tak się nim wychwala ile to on nie zarabia. Chcę napisać anonim do US tylko mam problem gdzie go wysłać. Ten jej syn nie mieszka już w naszej miejscowości tylko w Warszawie a pracuje w Norwegii z tego co wiem. Czy pismo mogę wysłać do naszego US a oni przekażą je gdzie trzeba.

Gość gość
Ja mam sąsiada który bardzo mi zalazł za skórę, napisałam do niego donos do us bo wiedziałam, że ma sporo nagrabione. I nic. Więc napisałam jeszcze jeden, i jeszcze. W końcu poszłam a oni powiedzieli, że anonimy wyrzucają do kosza, nawet się nie zastanawiając a po drugie powiedzieli, że oni są od rozliczania ludzi a od sprawdzania to policja i prokuratura.

Gość gość
Konfiturki z Was...głupie picze!

Gość gość
straszne konfidentki i zazdrośnice!!!czekajcie jak ktos na was coś napisze, życzę z całego serca

Gość gość
To nieprawda, ze anonimy sa wyrzucane do kosza. Wszystkie anonimy zawierajace sensowne informacje sa sprawdzane, przeciez oni maja dzieki temu ulatwienie (nie musza sami szukac, jest punkt zaczepienia) i wyniki, ktorymi moga sie wykazac. Jesli odrzucili czyjs donos, to znaczy ze nie zawieral uzytecznych informacji, albo zobaczyli ze kieruje kims sasiedzka zawisc (jak autorka tego watku), donosy pisane przez zawistnych sasiadow bardzo rzadko udaje sie potwierdzic wiec niektore urzedy je olewaja. Jesli masz powazniejsze podejrzenia, np. Ktos jest przedsiebiorca i ukrywa dochody, unika placenia vat czy nie ma kasy fiskalnej, wtedy mozna go zglosic do urzedu kontroli skarbowej. Jestem przeciwna donoszeniu na sasiadow z niskich pobudek, z zawisci ze ktos sobie radzi lepiej, ale jesli macie dowody na lamanie prawa, to zglaszajcie. Ol roku mieszkam w Polscem pol w Szwajcarii - tam zglaszanie innych jest doprowadzne do takiego absurdu, ze zlapalibyscie sie za glowe, ale z drugiej strony, jest bezpieczniej, czysciej, kraj jest bogatszy, bo kazdy sie pilnuje, a nie olewa wspolne dobro, smieci, kradnie i jeszcze tych, ktorzy mu zwroca uwage, albo zmusza urzad zeby sie nim zajal nazwie konfidentem. Z takim mysleniem nigdy nie bedzie w Polsce dobrze.

Gość gość
nie ma to jak miły wścipski sąsiad

Gość gość
Zazdrosna bladzina z ciebie! Czyjś dobrobyt cię w oczy kole? Weź swoją chamską d*pę i wyjedź do Norwegii czy gdzie chcesz na emigracje zarobkową. Nikt ci nie broni, ty zawistna łajzo.

Gość XsuncYebus
porzucone narzeczone, zawistni sąsiedzi, to dla US, dobrodzieje , bardzo mile widziani. Amen.

Gość gość
No sorry...ale jesteś stuknięta...i powinnaś udać się do lekarza specjalisty.To,że w przeszłości ktoś miał konflikt z prawem,choć szczerze wątpię,bo sama piszesz "podobno miał coś wspólnego z narkotykami".Zal ci doopę ściska,że ktoś prawdopodobnie ciężką i uczciwą pracą zarobił sobie na luksusowy samochód i jest elegancko ubrany???Masz dowody kretynko zapyziała,że ta osoba działa wbrew prawu??? Jesteś CHORA

Gość gość
Zazdrosna wieśniara,typowy polaczek...wredny i zawistny,do tego wyjatkowo durny.

Gość gość
No to Reniu, dowiedziałaś się już, co myśli o takich jak Ty wiekszość Fafeterian?Wyślij ten donos...i tak już każdy wie,że lubisz pod...pier...da...lać!

Gość gość
No autorko faktycznie masz baaardzo poważny problem.I co zamierzasz w tym donosie napisać?Że syn sąsiadki drogo się ubiera i jeździ fajną bryką a ci się to nie podoba? Litości.Skompromitujesz się.Nie wiesz o nim nic-nawet nie mieszka w twojej miejscowości.

Gość gość
Ja p******ę,p******o te baby tępe

Gość gość
A dlaczego jak zlodziej nie podpieprzyc ,moze trzeba takich tepic?Jesli jest w porzadku to nic mu nie zrobia , a jak oszust to niech zajrza mu do tylka.