Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezbadanaprawda

Odpowiedzialne planowanie ciąży

Polecane posty

Gość niezbadanaprawda

Staram się o dziecko i byłam pewna że zaszłam ciąże już w I cyklu starań ( miałam nawet objawy :classic_cool: typu zmeczenie ból piersi brzucha itp.) Zrobiłam dziś test i wykazał że w ciąży to ja nie jestem. Rozczarowanie a później refleksja- to nawet dobrze przecież ja w ogóle zadnych badań nie robiłam.. 8I tak poczytałam o toksoplazmozie cytomegalii itp. i aż włos mi się zjeżył że tak nieodpowiedzialnie zaczęłam starania o dziecko. Możecie napisać jakie badania zrobić planując ciążę??? Zamierzam wybrać się do lekarza jednak chciałabym mieć już te badania by nie opóżniać planów o kolejny cykl.

Gość gość
no cytomegalie, toxoplazmozę i różyczkę napewno, bo choroba w trakcie ciazy może mieć poważne konsekwencje, zrób sobie też poziom progesteronu żeby sprawdzic czy nie za niski, no i mam nadzieję, że bierzesz folik

Gość Didi86
Ja byłam u swojej gin, zrobiłam cytologie, usg narządów rodnych, wyszło mi podejrzenia macicy łukowatej, ale stwierdziła że nie jest pewna, nalezy powtórzyć badanie po miesiączce, wtedy bedzie lepiej widoczna macica... (badania robiłam w 17 dc), dziś zgłosiłam sie na badanie krwi : - badanie na obecność przeciwciał toksoplazmozy - badanie na obecność przeciwciał wirusa cytomegalii - badania na obecność przeciwciał różyczki - hormonalne badania tarczycy – jeśli wykażą niedoczynność, płodność kobiety może być obniżona - podstawowe badania hormonalne, określające poziomy hormonów kobiecych Wyniki za 2 dni :)

Gość gość
Ja nie robiłam żadnych badań, ale też nie starałam się tak jak większość tutaj nawiedzonych :)

Gość gość
Ja robiłam tylko na toxo i różyczkę. Potem brałam kwas foliowy, zaczęłam też obserwować swoje cykle przy pomocy Afrodyty na ślinę. To taki tester dni płodnych i niepłodnych. W ciążę zaszłam w 3 cyklu

Gość gość
ja nie robiłam żadnych badań :o wzystkie tylko w ciaży. Po co przed?

Gość gość
Ja też nie robiłam badań przed. na pierwszej wizycie dostałam skierowania. Folik też zaczęłam brać od 5 tyg ciąży, bo wcześniej nie wiedziałam że zaszłam.