Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marysia2222

ciagłe wtracanie sie MAMY mam dosc

Polecane posty

Gość Marysia2222

moja mama jest teraz u mnie w moim mieszkaniu przez jakis czas musi ze mna i z moim chlopakiem mieszkac... wiece co ? ale ja mam juz dosc ciagle sie wtraca we wszystko. jezu ale mnie to drażni ciagle pyta a co na obiad? a juz ziemniaki wstawiłas? ooo ktos dzis sprzata??a Mateusz( moj chłopak) poszedł juz spac? bo rano do pracy nie wstanie albo- Mateusz idz spac juz pozno... albo przestawia mi rózne rzeczy w domu........ zara zwariuje !!!!! po prostu sie rzadzi !!!! a ja tego nie nawidze !!!!!! ja sama sie nikomu nie wtracam i żądam tego samego..

Gość Marysia2222
odpowie ktos

Gość gość
musisz wytrzymac? i dlaczego jest u Ciebie?

Gość gość
wyluzuj, powiedz mamie jasno i dobitnie, że: doceniasz, że Cię tyle lat wychowywała i że jest najlepszą matką na świecie i chcesz, żeby tak zawsze pozostało i dlatego prosisz ją, żeby nie zwracała Ci non stop uwagi, albo Twojemu chłopakowi, bo nie jesteście już małymi dziećmi i umiecie sami zdecydować o której np idziecie spać, jeśli ma problem z grafikiem sprzątania, to ustalcie po prostu kto jest za co odpowiedzialny w domu i nikt nie będzie się już nigdy pytać, a obiady? gotuj z mamą na zmianę - 1 dzień ty, jeden ona. Powiedz jej, że Cię to denerwuje, że ona tak Wam ciągle matkuje, bo już się odzwyczaiłaś od mieszkania z rodzicami i jeśli mieszka z Wami to niech pozwoli się sobą zająć, bo jest gościem w Twoim domu i niech się zrelaksuje, porozwiązuje krzyżówki, pochodzi na spacery etc. A mama może się na początku obrazi trochę, że nie przyjmujesz JEJ NIEOCENIONEJ POMOCY I RAD ale w końcu zrozumie, że masz też swoje życie i to Ty rządzisz w tym domu. Nie warcz na nią tylko, powiedz to stanowczo, ale bez krzyków. :) Powodzenia

Gość gość
Musze bo musi byc u mnie. Narazie jeszcze 3-4 tyg. Jak mam powiedziec aby w koncu do niej dotarlo. Ludzie ja zara oszaleje

Gość Marysia2222
no i chyb tak zrobie. powiem dosadnie .... czemu ja tak nie nawidze jak ktos sie wtraca jezuuuu !!!!!!!! z reszta ja juz chce mieszkac tylko z moim chlopakiem i synem, na prawde. tak sie przyzwyczaiłam i nie lubie zmian ..

Gość gość
byle bez nerwów i bedzie dobrze :)

Gość gość
A mieszkanie przez mamusie zapewne kupione? To sie musisz dostosowac.

Gość gość
Tyle lat matka cie wychowywala i musiala przejsc wszystkie etapy ,ale jak juz doroslas to matka bee.Bo troche u ciebie musi pomieszkac,kolo miesiaca Jestes egoistka bo gdyby matka musiala mieszkac na stale to rozumie ,ale kilka tygodni .Jaka z ciebie corka?