Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje porady od innych

Zastanawiamy sie z mezem nad powrotem do kraju

Polecane posty

Droga autorko tak na poważnie . Nie wracajcie jeszcze , jeszcze nie dojrzeliście a w zasadzie Ty bo o zdaniu męża mało napisałaś . Tu w kraju jest ciężko i na pewno trudno będzie zachować zachodni standard życia .Jeśli kiedyś dojrzejesz do powrotu pomimo panujących w kraju warunków to wracajcie .

Gość gość
jak nie spróbujesz to się nie przekonasz :) ja myślę że jak wócisz to będziesz żałować a jak nie wrócisz to też będziesz żałować.

nie zyje w jakims super luksksuie:D wlasnie tak jest, ze wyjscie gdzies na weekendy, basen, kino, jakas rozrywka, fryzjer raz w miesiacu nie co dwa dni:P Niani juz nie mamy, gosposi tez nie aczkolwiek mam dziewczyne do sprzatania raz w tygodniu tyle ze to wydatek niewielki i nie pracujac moglabym z tego zrezygnowac. Ja sie jedynie obawiam, ze po oplatach nie starczy nam na to wszystko plus na jedzenie dobre i zeby jeszcze cos dla dziecka odlozyc.

Gość gość
a macie do czego tu wracać? chodzi mi o dom, mieszkanie?

Gość gość
ja bym jeszcze nie wrocila, na waszym miejscu za jakies conajmniej 3 lata, zarabiajcie, odkladajcie kase, a jak szansa pracy meza w Pl przepadnie(tzn. nikt go nie zechce za te 3-5lat) to zostańcie jak najdluzej

Gość Ania159753
Kobieto śniadanie dla jednej osoby w 4* hotelu Mercury w Zakopanym kosztuje 48 zł. a nie 50 zł. i tam masz wszystko w formie szweckiego bufetu : łosocsia, owoce, przeróżne wędliny, jajecznice, naleśniki , sery pleśniowe, itp. wypas. Nie pisz bzdur o śniadaniu w domu za 50 zł. na osobę bo śmiech mnie ogarnia chyba że twój stary wsuwa 1 kg. niezłej wędliny na śniadanie

Gość gość
kobieto 8 tys to bardzo dużo pieniędzy ci co tyle mają pławią sie w luksusie :)

mamy w Polsce swoje mieszkanie. Nigdzie nie pisalam o sniadaniu za 50zl na osobe:O radze czytac ze zrozumieniem, bo pisalam o 3 osobach.

Gość gość
chciałabym mieć twój "problem" gdyby ktoś nam zaproponował taką pracę i jeszcze miałabym mieszkanie w PL... nie zastanawiałabym się ani minuty! skakałabym z radości....

Gość 12334gosc34567
autorko wiedzisz jacy sa ludzie w Polsce:D poczytaj te kretynki na kafe to odechce Ci sie wraca . . . ja bym nie wrocila

Gość 12334gosc34567
4* hotelu Mercury w Zakopanym... . . a moze tak w Zakopanem...idiotka...

Gość do 12334gosc34567
no ty jesteś tego przykładem jesteś pierwsza na tym wątku która zaczęła ubliżać i wyzywać.

Gość Ania159753
Moje opłaty miesięczne na 3 os. to: 1500 zł. za media ( w tym 220 zł. za wodę na 3 os. co uważam i tak że dużo), średnio 2000 wydajemy na ciuchy (nosimy większość markowych porządnych), kosmetyki (te droższe), 2500 to jedzenie w tym co weekend restauracja i tak z 500 na rozrywki typu kino, basen itp. raz w tygodniu. Mamy razem 9500 zł. to jeszcze 3000 zł. odkładamy, paliwo i samochody służbowe. Uważam że żyjemy bardzo dobrze. Często gdzieś wyjeżdżamy na weekendy , wakacje zawsze za granicą zimą i latem.

Gość 12334gosc34567
bo mnie krew zalewa, jak kobiety w pewnym wieku robia takie byki...masakra:D

Gość do 12334gosc34567
no straszny byk.... idź sobie lepiej na drinka, wyluzuj!!!!! bo sama robisz aferę z niczego i jeszcze piszesz jacy to inni są wredni.

widze, ze zdania sa mocno podzielone. No coz bede musiala to porzadnie przemyslec i jakos przekalkulowac chociaz nie wiem jeszcze jak.

Gość gość
średnio 2000 wydajemy na ciuchy (nosimy większość markowych porządnych), kosmetyki (te droższe) , , , to co ty kupujesz niby markowego wydajc tylko 2tys na was:D chyba w lumpie:D porzadny markowy plaszcz za zime kosztuje 1200, buty 500 a gdzie maz i dziecko ubrać ale żeś sie wygłupila:D

Gość gość
markowy dla mnie jest też płaszcz H&M za 200 zł

Gość 12334gosc34567
ja pisalam ogolnie nie na przykładzie tego tematu:) kafe co idealny obraz polskiego społeczeństwa ps,.sorki, może mnie trochę poniosło, ale polonistką jestem i mnie draznia błedy zwłaszcza w prostych wyrazach...choroba zawodowa:D

Gość Ania159753
napisałam że średnio na miesiąc wydaję 2000 to jest raz mniej raz więcej co daje na rok 24 000 zł. i mnie to w zupełności wystarczy. A swoją droga lumpeks za 24 000 to nieźle przepłacasz :))

Gość Ania159753
Dla mnie dobrą marką jest np. Monari, Solar nie mówię o Pradzie i Diorze bo aż tak bogata nie jestem

Gość gość
już się zleciały kafeteryjne bogaczki która płaszcz za 1200 zł na jeden sezon kupują. spadam jestem za biedna żeby z wami dyskutować :) ja wydaję na ciuchy tylko 1 tys miesięcznie.

Gość gość
chyba bym sie pohaftowal jakby tam moja noga weszła:D sorry, ale jestes pustak, ktory chce zabłysnąc, twoich głupot czytac sie nie da, ale produkuj sie dalej, mamuski o niskiej inteligencji podlapia z toba kontakt na pewno

nie kloccie sie juz tutaj o markowe ciuchy i poprawna pisownie. Jesli mozecie to wypowiadajcie sie wq temacie a moze ulatwi mi to podjecie deczyji:)

Gość gość
polonistką jesteś.... drażni Cię " w zakopanym" a nie drażni cię idiotka, kretynka... ciekawe... polonistka czyli wykształcenie wyższe... myślałam że z tym kultura idzie w parze...

Gość gość
i rozmowa poszła na inny tor

Gość Ania159753
Miała być porada dla osoby czy wracać czy nie za 8000 ja uważam że mało to nie jest, ale jak zawsze zaczyna się kłótnia i darcie kotów nic nie wnoszące do dyskusji i sama zainteresowana uciekła.Na jej miejscu patrząc na mentalność naszego społeczeństwa jednak zastanowiła bym się czy warto wracać w ten marazm.

Gość do polonistki
a w życiu codziennym jak coś cie drażni to też tak reagujesz???? od razy bluzgi?

Gość gość
i przez polonistkę posypał się temat i jeszcze powstał obraz polskiego społeczeństwa, kłótnie, wyśmiewanie.

Gość gość
ja na pewno bym nie wrocila na Twoim miejscu a za 8 tys zyje sie na srednim poziomie, chyba osoby majce duzo mniej uwazaja to za "kupę" kasy im wiecej kasy tym wiecej potrzeb, a to jednak boli jak trzeba z czegos rezygowac, co mialo sie na co dzień my mamy razem 10 tys i zyjemy ciut powyzej przecietnosci, nie mamy zadnych kredytow, jest nas 3