Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochanka bez imienia

Wywiad z MOPSu

Polecane posty

Jak wyglada wywiad srodowiskowy ? Zona mojego kochasia zglosila mnie do MOPSu ze nie naleza sie juz mnie zasilki jako samotnej matki skoro mieszkam z kochanym i zameldowalam go na rok czasu.

nikt sie nie orientuje?

Gość g 1234
my uczciwie zarabiamy na życie i nie jesteśmy jakimiś menelami społecznymi, żeby latać po zasiłki. Nie każdy nie ma za grosz honoru

nie mamy slubu bo jego zona nie chce mu dac rozwodu.

Gość gość
Przychodzi babeczka, rozgląda się tu i tam, po czym rozklada swoje papierki i pisze. Zadaje pytania Ty odpowiadasz. Ewentualnie jak wredna będzie to po sąsiadach jeszcze zapyta (ale raczej tak nie robią. A do tej co uczciwie pracuje i sie tu udziela - dalej uczwie pracuj a my uczciwie będziemy zasilki pobierać, ktoś musi w końcu na to robić nie? :D

Gość gość
ale patologia, sąd daje rozwód , a nie żona

Gość gość
Po prostu opiekun środowiskowy, który ma twój rejon przejdzie się po sąsiadach i popyta o twoją sytuację ( czy żyjesz w konkubinacie). Wszystko zależy od tego co sąsiedzi powiedzą

Gość gość
tak czy siak, kase Ci zabiorą jeśli takową z mobsu czy gopsu otrzymywalaś bo tworzysz z nim wspolne gospodarstow domowe( pod warunkiem że on pracuje na etat i ma to udokumentowane). A nikogo to nie obchodzi czy on sie doklada czy nie.

wiem ze Sad daje rozwod ale zona powiedziala na rozprawie ze na rozwod sie nie zgadza wiec zyje w kunkubinacie

Gość g 1234
Zero jak się urodzi zerem to i tak zdechnie. Dziecko zrobilam sobie z moim odpowiedzialnym partnerem, a nie z państwem i nie przypadkiem na dyskotece. Więc mamy świadomość, że należy je utrzymać, a nie pasożytować

Naprawde moga mi odebrac zasilki na dzieci ? Tak moj kochas pracuje na pelny etat.

Gość gość
do tych co sie tak rzucaja o te "zapomogi" - moze chwila refleksji? czy jak by wam ktos dawal za darmo pieniadze to byscie nie wziely? oczywiscie mnostwo jest takich osob ktore biora bo pija, i jak to nasz wojt powiedział: oni musza dostac bo sa uzaleznieni, pija bo musza i musza miec za co pic (nie prowokacja, na zebraniu gminnym to powiedział) i 80% takich ludzi po odebraniu zasilku leci do sklepu obok po wode czy wińsko. Ale czy to jest powod by mowic że ktoś inny jest zerem? sytuacja jest taka jak jest. Pracy nie ma, a jak juz jest to zarejestrowanie graniczy z cudem. Ale coż ... nie ma to jak ocena ludzi ktorzy nic w zyciu nie przezyli.

Gość gość
jeżeli okaże się że razem mieszkacie to = się wspolne gospodarstwo domowe. Co za tym idzie, że on musi (nie ważne czy to robi czy nie) dokladac się do utrzymania tego gospodarstwa.

Gość gość
Ja na takie przeżycia to nie mam czasu, bo mam dziecko i muszę pracować po to żeby nic mu w życiu nie brakowało. I nie p********e, że nie ma pracy, bo pracować się zwyczajnie nie chce. Bo taka cwaniara nie pójdzie do pracy, bo jej darmochę z opieki zabiorą. A ze swoimi kwalifikacjami majątku się nie zbije, więc lepiej upodlić dzieci i na nich zarabiać

zapomnialam powiedziec ze sasiadow mamy niedobrych i napewno powiedza ze zonaty facet ze mna mieszka

mam 3 dzieci i nie oplaca sie chodzic mnie chodzic do pracy

Gość gość
a więc zgłaszam sprawę do prokuratora za wyłudzanie zasiłkui

Gość gość
uwielbiam te teksty - pracowac sie nie chce - pracy jest w hooj dookola. Skonczylam studia dzienne pedagogiczne. Rok stazu, 2 lata pracy w przedszkolu prywatnym (i drugi rok szukam pracy - uczylam sie po to by w swoim zawodzie pracowac!)... dzieci mam w podsatowce (wiec to nie jest to ze mi sie do pracy nie chce isc) . Mąz zarabia 3+ (bez zarejestrowania) myslisz ze mnie na nic nie stac? na utzymanie dzieci itd? z mopsu ze wszystkimi dodatkami mam 980zł. A Ty biedna musisz uczciwie pracowac - tez pojde do pracy ALE W SWOIM ZAWODZIE

Gość gość
No i w końcu mamy puentę, nie opłaca się pracować. Więc skończmy ten temat. Zaraz będzie czwarty dzieciak, o losie

jestem zaszyta

Gość gość
to nie jest wyludzanie zasiłku :D nie ma pracy - bo nie ma udokumentowanych dochodow - nie ma udokumentowanych dochodow - nie ma pracy i tak to sie kreci. Co więc nie pracuje i państwo ją musi utrzymac. I nikt jej nie udowodni ze wyludza. Nie pracuje i nalezy jej sie.

ja nie pracuje bo sie zajmuje dzieciakami ale moj kochanek pracuje i o to chodzi ze jego zona napisala cos tam do MOPSu

Gość gość
no i przyjda z mopsu sprawdzic czy rzeczywiscie z Tb mieszka. Jesli sie okaze ze tak, to pa pa kasiurko z mobsu bo ma Cie kto utrzymywac. Zamiast myslec w trakcie to Ty po fakcie - co teraz bedzie.... a teraz juz nic nie bedzie

nie potrafie spac w nocy caly czas mysle ze przyjdzie ktos z tego MOPSu i zabiora te zapomogi na dzieci bo kochanek pracuje

Gość gość
ups, ambicje po pedoagogice, kolejna grupa pasożytów społecznych, g***o się umie , a chciało by się nie wiadomo co

Gość wifigdańsk
jesli zameldowalas kogos to i tak to wyjdzie wiec czy teraz przyjdzie czy wyjdzie to w przyszłym roku zasiłkowym to juz obojetnie- i tak bedziesz musiala to uregulowac z mopsem.jesli ktos jest zameldowany w twoim mieszkaniu to dla mopsu znaczy to ze cała swoją kasę oddaje tobie i ty nią rozporządzasz,niewazne ze np nie oddaje.wy tworzycie wspolne gospodarstwo i wg.mopsu macie wspolny budzet.chyba ze oswiadczysz ze z tym panem nie tworzysz wsolnego gospodarstwa,oswiadcza sie to na pismie w obecnosci pracownika mopsu.ale jakie to zaislki na dzieci pobierasz? alimentów nie masz?

Gość gość
mieć troje dzieci i jeszcze gacha do domu przyprowadzić- ludzie kiedy tą patologię wyeliminują ze społeczeństwa, niech ich chociaż sterylizują. Jest taka jedna, a już napłodziła trójkę takich samych, przecież to nic innego nie będzie

zameldowalam kochasia tymczasowo na rok czasu bo bez meldunku nikt go nie chcial zatrudnic. Do tego jego zona podala go o alimenty na 2 ich dzieci. Jak zabiora te zasilki to bedzie krucho

Gość gość
wiec bedziesz miala nauczke na przyszlosc - albo dzieci i kasa z mopsu albko nastepny kochas (ktorego zona wczesniej czy pozniej oskubie, a ty zostaniesz z niczym)

za tydzien moj kochany bedzie mial sprawe o alimenty. Nie spie w nocy i mysle jak to bedzie gdy zasilki odbiora?