Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupka u 5 tyg dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam, mój synek jest karmiony mieszanie z powodu braku pokarmu, poczatkowo dokarmialam go mlekiem nań,ale strasznie mu sie ulewali wiec zmienilam na bebiko i bylo wszystko w porządku. Ostatnio zauwazylam ze strasznie sie pręży,zaciska pięści,steka próbując zrobić kupke i puszza same baczki,tak jakby mial zatwardzenie,ale regularnie robi kupke,tylko ze jest tak duza ze nie mieści sie w pampersie,jest zolta,papkowata,potem w ciągu dorobi ze dwie mniejsze. Czy jest tu problem z zatwardzeniem? Dodam ze mamy jest czesto niespokojny,placze jakby go bolal brzuszek? Czy to moze byc wina mleka mm chociaz pije juz trzecie opakowanie i do tej pory ok. Ja tez jeszcze nie urozmaicalam swojej diety,także mój pokarm tez powinien byc ok.

Gość gość
Może ma kolki skoro się pręży. Zapytaj pediatre czy doradzi zmianę mleka.

Gość gość
moja po bebiko też robiła mega kupy i często.. zmieniłam to mleko na inne, bo miałam wrażenie, że to sama woda- tylko jadła i srała :o

Gość jjust
bardzo możliwe że są to wzdęcia, co jak najbardziej może być kwestią mleka. Co do wielkości kupek to nie wiem, ale konsystencja i kolor są chyba normalne u takiego malca.

Gość gość
mam 7 tyg dziecko i tez karmie bebiko i piersia, ma podobnie jak u Twojego maluszka. Równiez prezyl sie jakby cierpila na kolki, wzdecia(meczylismy sie 2 tyg w okresie gdy mal 4-6tyg)..Pediatra powiedziala, ze byc moze jest mala tolerancja na bebiko, bo ma jakis inny sklad melka i, ze powinno sie unormowac ok 6-7 tyg. Tak wiec teraz konczy 7 tydz i faktycznie jest lepiej ale nie wiem czy to ze wzgledu, ze teraz daje bebiko tylko na noc, a reszta karmienia to naturalnie i uwazam co jem

Gość gość
No mam nadzieje ze mu sie unormuje bo strasznie mi go szkoda jak widzę ze probuje sie zalatwic a nie moze,za 2 tyg ma szczepionkę wiec wypytam pediatry o wszystko,moze jeszcze bebilon wypróbować?tylko szkoda mi kasy bo jest w samych dużych opakowaniach,a ja w ciągu trzech tyg( bo tak pisze ze nalezy spożyć w ciągu trzech tyg) to nie zuzyje bo staram sie go jak najwięcej dostawiac do piersi chociaz tam szalu nie ma . A czy powinnam go przepajac czymś,skoro dostaje rownieez sztuczne mleko?

Gość mio mao
ponoć trzeba dać dziecku czas na przyswojenie nowego mleka-koło 2óch tygodni, jesli jednak się nie poprawi a po poprzednim mleku było lepiej to zapytaj peditary o to mleko.Choć częste zmiany też nie są dobre u małego dziecka.Możliwe też że to kolki-u mojej córki pojawiły ok.3-4 tygodnia.Masuj brzuszek,kładź na brzuchu,ogrzewaj ciepłą pieluszką albo suszarką.Możesz zacząć podawać latopic. Ja dawałam obu córkom w pierwszych miesiącach życia bo też miały problemy brzuszkowe. Zobacz sobie jeszcze na katerer rektalny-u nas pomagał.

Gość gość
ja dawalam na prezenie sie i kolki herbatke koperkowa z hippa, czasami tez kropelki espumisan

Gość gość
biedne dziecko zamiast pic mleko matki,to pije jakus syf,, masz.malo mleka bidulko? podajac mm tego nie naprawisz to szybki krok do zakonczenia laktacji. kup laktator elektryczny najlepiej medela,przystawiaj dziecko do piersi co godzine,niech spi z piersia w buzi i pobudza laktacje. ograniczaj podawanie mm. na blogu ww.hafija.pl masz pelno porad dot. kp. powwodzenia

Gość gość
popieram. nie masz malo pokarmu tylko piersi nie sa wystarczajaco stymulowane

Gość gość
niektóre to leniwe krowy i wola butle z mm podac a same wyzłopac piwsko i nazrec sie kapusty - szkoda ze takie maja dzieci bo tylko im szkodzą.

Gość gość
do goscia powyzej-widocznie stosujesz sama takie zasady, pic piwsko i zrec kapuste, skoro tak duzo o tym wiesz..nie oceniaj i nie krytykuj, bo wlasnie Tobie jest dalece od idealnosci, a takimi tekstami dajesz swaidectwo o sobie i to Twoje biedne dzieci , bo maja taka matke co saczy tylko jad i zyje krytyka innych-zal..zero lekkiego podejscia do zycia..biedna jestes..