Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjust

guzek u niemowlaka

Polecane posty

Gość jjust

Wczoraj przed kąpielą wyczułam zgrubienie (mały guzek) w okolicy sutka u mojego dwumiesięcznego synka. Nie jest to bolesna zmiana, ale zastanawiam się czy to powiększony gruczoł czy coś innego? Mam się martwić? Czy ktoś spotkał się z takim problemem?

mam podobny problem, ale z tego co czytałam może to być spowodowane Twoimi hormonami, które znajdują się również w Twoim mleku. No chyba, że nie karmisz piersią, to wtedy nie wiem. Ja jutro idę z moim dzieckiem do lekarza więc się wszystkiego dopytam. Niemniej jednak Tobie również bym radziła się skonsultować z lekarzem, bo wiadomo, że lepiej żeby to ktoś obejrzał.

Gość gość
Jeśli karmisz piersią to raczej hormony. Moja córka miała zgrubienia pod sutkami dopóki nie przestałam karmić jej piersią (9 miesięcy)

Gość gość
Jeżeli karmisz piersią to jest to normalne. Właśnie jak piała koleżanka od Twoich hormonów w mleku. Mój synek też taki miał i położna mówiła, że to samo zniknie i faktycznie tak było. Teraz córka siostry 5 tygodniowa również na guzki. Oczywiście zawsze warto zapytać lekarza przy okazji, ale nie ma powodów do zmartwień :)