Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po stosunku

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio po każdym stosunku, który zawsze odbywam ze swoim chłopakiem, nigdy go nie zdradziłam, odczuwam dziwne pieczenie w pochwie, które mija do 3 - 4 godz. po stosunku. Czy to normalne? Czy tak ma być? Niezależnie od tego czy stosujemy prezerwatywę czy nie to pieczenie występuje, ja biorę także pigułki anty. Wizytę u swojego ginekologa mam zaplanowaną na listopad, niemniej chciałabym zorientować się w sytuacji, pisząc tutaj. Mam nadzieję, że to nic poważnego nie jest. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Gość listekjasiek
Ja tak miałam i jak poszłam do ginekologa to powiedział, że to początek infekcji bakteryjnej, która jeszcze na szczęście się nie rozwinęła. Wtedy tylko musiałam kupić tantum rosa i invag w celu odbudowy zaburzonej mikroflory pochwy - zadziałało. Niemniej i tak warto abyś problem skonsultowała ze swoim lekarzem bo my tutaj specjalistami nie jesteśmy, piszemy jedynie z autopsji.

Gość gość
Też miałam częste problemy intymne jak zażywałam tabletki antykoncepcyjne, po porodzie gdy wróciłam do antykoncepcji znajoma położna doradziła mi żebym zażywała równocześnie z nimi provag. Faktycznie nawilżenie pochwy znacznie się poprawiło i infekcje intymne przestały mnie dręczyć. Idź do ginekologa po właściwe leki, na co dzień do higieny intymnej stosuj płyny o niskim pH.

Gość gość
Bzykanie powoduje niepokój.

Gość gość
Po stosunku jest ciąża

Gość gość
raczej nie powinno tak być- może to infekcja? napewno przy tabsach znacznie łatwiej o grzybicę albo inną infekcję. Możesz spróbować tak jak piszą dziewczyny-invag dopochwowo przez 7 dni i tatnum rosa do podmywania, ale nie do irygacji. Mówi się też żeby po każdym stosunku wysikać się i wziąść prysznic-to co prawda bardziej przy infekcjach pęcherza...ale w sumie nie wiadomo czy problemem są grzyby czy bakterie.

Gość Betty Q
Przy stosowaniu tabletek anty często występuje suchość pochwy dlatego w czasie stosunku może dojść do podrażnień, otarć i mikro urazów, a to prosta droga do infekcji. Dobrze jest po stosunku posmarowac okolice intymne provag zelem, który nawilża, łagodzi i koi podrażnienia oraz utrzymuje prawidłowe pH pochwy chroniąc ja przed infekcjami.

Gość gość
Dziewczynę tylko pierwszy raz można sprawdzić.Identyfikatorów przecież nie zakładają.

Gość gość
Jeśli stosujesz tabletki antykoncepcyjne to możesz mieć problem z suchością pochwy. Miałam podobne odczucia co ty spowodowane zażywaniem właśnie tabletek. Mi ginekolog zalecił Hydrovag. Są to globulki dopochwowe z kwasem hialuronowym oraz kwasem mlekowym. Nie mam już problemu z pieczeniem i suchością pochwy, więc może i u ciebie zadziała.