Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katrina22

Czy powinnam zrobic test

Polecane posty

Gość katrina22

Moje pytanie to czy mam zrobić test, czy to raczej będzie zbędne wydawanie pieniędzy ? Oto mój przypadek: Od prawie 4 miesięcy jestem mężatką. Wraz z mężem od daawna myślimy o dziecku (oboje go bardzo chcemy), ale na chwilę obecną postanowiliśmy odłożyć owe starania na później, bo... ...bo SAMI zorganizowaliśmy sobie ślub i podróż poślubną - nikt nam nie pomagał finansowo ...bo mamy sporo wydatków ...bo niecałe 2 miesiące temu przeprowadziliśmy się do Niemiec ...bo ja nie znalazłam jeszcze pracy w Niemczech ...bo nie mamy jeszcze własnego mieszkania (wynajmujemy pokój) itp. Jednymi słowy to nie jest dobry czas na dziecko (z drugiej strony ponoć nigdy nie ma odpowiedniego momentu:P) Dlaczego zastanawiam się czy zrobić test ? Miesiączkuje co 28-32 dni przez 6-7dni. Ostatnio dostałam miesiączkę 8 października - pierwsze dwa dni były normalne (w pierwszy dzień bolał mnie rano brzuch, ale tylko rano, no i pierwsze dwa dni były normalnie obfite). Jednak miesiączka po tych dwóch dniach zaraz ustała, tzn teoretycznie trwała 4 dni, ale ten trzeci i czwarty to już były naprawde znikome brązowe plamienia. Zdziwiłam się, że tak krótko trwała @. Ale jeszcze bardziej zdziwiło mnie to że moje piersi, a dokładniej sutki, nie przestały być wrażliwe. (zawsze dzień przed miesiączką moje sutki stają się wrażliwe, ale gdy kończy się @ to i one wracają do "normalności") Ta wrażliwość utrzymywała się przez niecale 10dni ! na chwile obecną ta wrażliwość sutków przemieniła się w lekką obolałość piersi. Nie bolą aż tak że nie mogę się tyknąć ale czuje że są trochę inne. Może nie zaczęłabym świrować gdyby nie to, że jest już 16dc a ja ciągle mam pustkowie w majtkach ;/ Jak myślicie, czy to może być ciąża ? Zrobić test ? Czy to raczej zbędny wydatek ? Dodam, że nie kochałam się z mężem po tej dziwnej @ - kochaliśmy się przed nią.

Gość gość
test kosztuje ok 3 euro nie przesadzaj - idz kup zrob i bedziesz wiedziala. moze ciaza, moze nerwy, przeprowadzka, wszystko na raz ...

Gość katrina22
...nie kochaliśmy sie po tej nietypowej dla mnie @, bo jestem jakaś rozdrażniona i płaczliwa - ciągle się kłócę z mężem i to o byle co. Aż mi trochę wstyd

Gość gość
do jakiego miasta sie przeprowadziliscie w Niemczech?

Gość gość
a w Niemczech masa ludzi pol zycia wynajmuje mieszkania :D w moim bloku na 8 mieszkan tylko w 2 mieszkaja wlasciciele. wynajmuja wszyscy, starsi, mlodsi, z dziecmi malymi i z dziecmi ktore juz z nimi nie mieszkaja :D takze to zdanie mnie rozsmieszylo :P sama wynajmuje, mam 2 dzieci i dobrze mi z tym :P nie chce tu kupowac, po co?

Gość katrina22
Nie chodzi mi o cenę testu, ale o sam fakt czy to wgl możliwe aby to była ciąża ? A jeśli już podajesz ceny to wybacz ale u mnie kosztuje trochę więcej jak 3 euro :) i proszę podpisz się jakoś "gościu"

Gość gość
ale oni wynajmuja tylko pokój

Gość dobrze podpisalam sie jakos
w Rossmanie czy DM-ie kosztuja ok 3 euro, wiem bo zrobilam tu juz z 10 testow :P czasem 3,7 czasem 2,8 jak jest jakas promocja. ale bez przesady to nie jest kwota 100 e jaka placisz tu za wizyte prywatna u lekarza.

Gość katrina22
Co to za różnica gdzie mieszkam ? nie taki jest temat wątku ...

Gość katrina22
Wypowie się ktoś jeszcze ?

Gość dobrze podpisalam sie jakos
niestety nikt ci nic konkretnego nie powie, poza tym ze "istnieje taka mozliwosc, bo zawsze jak uprawiasz seks mozesz zajsc w ciaze"

Gość gość
a taka że mam w domu kilka testów,zostało mi z czasów starań o dziecko wiec jak bys mieszkała w tym samym miescie to mogłabym Ci je oddać!!!