Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pracownik moze tak zrobic

Polecane posty

Gość gość

i czy ja sie musze na to zgodzic?? sytuacja jest taka, prowadze firme, zatrudniam ludzi, teraz do swiat mamy bardzo goracy okres...jeden pracownik złozył mi własnie wypowiedzenie...gdy odejdzie teraz sypnie mi sie cały region tzn wojewodztwo czy ja musze sie godzic na to wypowiedzenie ? czy moge np ale po akcji świeta???

Gość gość
nie zdaze kogos innego zatrudnic aby sie podszkolił bo juz teraz mamy ta akcje

Gość gość
mogł przeciez złozyc wypowiedzenie miesiac temu to bym kogos znalazła na jego miejsce

Gość gość
jak zachowa okres wypowiedzenia to jak najbardziej może odejść!

Gość gość
rozumie rozgoryczenie, ale takie są realia czasem... ty jako pracodawca zwalniasz ludzi i nie pytasz się, czy będą mieli za co żyć, no a pracownicy mogą się zwolnić nie pytając co z firmą... takie życie i ich i wasze prawo ;)

Gość gość
no niestety nie trafiliscie zwalniam tylko jak sie nie sprawdza i saqm oszukuje

Gość gość
to zależy na jaką umowę pracuje, jeśli na umowę o pracę to ma okres wypowiedzenia i możesz się z nim dogadać ale masz prawo go zatrzymać w tym okresie jeśli jakakolwiek inna forma umowy, może sobie odejść w każdej chwili

Gość gość
ma umowe o prace na 5 lat, okres wypowiedzenia 2 tyg

Gość gość
to ściema - jak juz to to jest umowa na czas określony, a resztę reguluje kodeks pracy - zajrzyj tam proszę - okresy wypowiedzenia, zalezy ile opracuje i takie tam, poza tym kto daje umowę na 5 lat ?

Gość gość
ja w poprzedniej pracy miałam na 5 lat :) w dużej firmie

Gość gość
trzeba było dać na czas nieoznaczony, miałbyś więcej obowiązków ale i mozliwości więcej

Gość gość
aha. i też miałam 2 tygodniowy okres wypowiedzenia mimo, że przepracowałam tam prawie 3 lata

Gość gość
Ja też miałam umowę na 5 lat z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia. Autorko a nie możesz pogadać z tym pracownikiem? Żeby został na ten gorący okres? No chyba że ma już zaklepaną inną robotę albo wyjeżdża to wtedy lipa.

Gość gość
jako pracodawca sama sobie sznur ukręciłaś okresem wypowiedzenia 2 tygodnie :D możesz mu naskakać lub prosić

Gość gość
W takim razie skoro ma okres wypowiedzenia 2 tygodnie to mozesz sie nie zgodzic na to zeby sie teraz zwolnil i musi przepracowac te 2 tygodnie (i ani dnia dluzej pracowac nie musi). I to wszystko na co mozesz liczyc.

Gość gość
pracownik pracuje w sumie u mnie 6 lat od 2 ma etat na 5 lat co w tym dziwnego ostatnio jednak zalazł mi za skore - olewa prace nie chciałam go narazie zwalniac bo musze miec ludzi na okres swiateczny a ten mi wyskakuje z wolnym!!! teraz nie ma mowy powiedzialam, po akcji swieta i po zwrotach no a ten mi takie cos