Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Księga wieczysta

Polecane posty

Gość gość

Skąd dowiem się o istnieniu KW?

Gość gogle chronie
polecam ksiegi Sybilli

Gość gość
jest strona internetowa na ktorej mozesz sprawdzic numer ksieci wieczystej

Gość gość
ale co Ty potrzebujesz numer ksiegi wieczystej nieruchomosci? Idz do wydzialu geodezji, podadza Ci

Gość gość
Nie w tym rzecz, Chodzi mi o to, że właściciel nie wie czy miał założoną KW, a w spółdzielni powiedzieli mi, że nie mają o tym informacji. Skąd zatem mam się dowiedzieć, czy taka Księga istnieje.

Gość gość
idz dosadu rejonowego wydział ksiag wieczystych podaj adres i ci sprawdzą czy jest KW

Gość gość
a po co ci KW czy mieszkanie jest wlasnosciowe? I UMARL???

Gość gość
Potrzebna mi wiadomość czy jest założona KW z prostych powodów, żeby sprawdzić czy mieszkanie jest choćby zadłużone, czy jest ustanowiona na nim służebność. Obecny właściciel nie pamięta czy taka księga została założona, w Spółdzielni nie mają o tym wzmianki, co nie oznacza że jej nie ma, wystarczyło że kiedyś ktoś na tym mieszkaniu założył taką księgę, a nie poinformował o tym Spółdzielni. ************************* Mogę iść do Sądu sama, czy musze iść z właścicielem mieszkania?

Gość gość
wlasciciel to jakis oszust... to tak jakby nie wiedzial czy to jego nieruchomosc czy kolegi.... jesli chcesz kupic od niego mieszkanie to nie rob tego. takie rzeczy sie wie. jak nie wie to znaczy jest oszustem i tyle

Gość gość
E TAM wydaje mi sie ze ty cos kombinujesz,co cie obchodi czy mieszkanie jest zadluzone-jezeli jest splodzielcze to na pewno nie jest w KW

Gość gość
www.ekw.gov.pl wpisujesz numer i masz

Gość gość
To nie oszust, po prostu to jest współwłasność, więc właścicieli jest kilku (widziałam papiery spadkowe, więc wiem że to prawda), do tego są skłóceni i żaden od drugim nie wie co tamten robił, więc to że jeden współwłaściciel mówi mi że on nie zakładał KW to nie mam pewności co z resztą, bo ciężko się z nimi dogadać. *********************** Jak może mnie nie obchodzić czy kupuję zadłużone mieszkanie? Poza tym mieszkanie spółdzielczo-własnościowe może mieć założoną KW (ale nie musi).

Gość gość
Dzięki za link, ale nie zrozumiałeś tematu, ja nie znam nr do KW bo nie wiem czy własciciele ją założyli.