Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabiNa990

Jestem w 2 mies ciązy Mdli mnie Czy dobrze jem

Polecane posty

Gość sabiNa990

Mam starszne mdłości co do niektórych potraw odrzuca mnie od miesa i słodyczy. W sumie mogę jesc tylko nabiał, warzywa owoce i pieczywo.. Najczęsciej rano kiedy jestem jeszcze głodna muszę szybko coś małego zjesc bo inaczej zwymiotuję. moje menu to np wczoraj śniadanie- twarożek wiejski wymieszany z pomidorami, ogórkami i sałatą do tego 2 kromki chleba z masłem obiad- mała miseczka zupy buraczkowej podwieczorek miseczka zmiksowanych owoców: kiwi gruszka banan kolacja- porcja szpinaku przedwczoraj śniadanie- 2 kanapki z serkiem topionym w pracy bułka czosnkowa pózny obiad- 3 pyzy + sałata ze śmietaną sucharek czy dobrze jem, czy nie jest to za dużo lub za mało. zmuszam się do miesa i czasem je zjem ale jakos mi nie wchodzi. czy takie jedzenie jest dobre dla dziecka

Gość gość
ja jadłam wszytsko na co mam ochote, a że ochoty zbytnio nie miałam to różnie bywało z jedzeniem;) przytyłam 8 kg mięsa nie jedłam wogole, bo mnie obrzydzało jak mnie z rana muliło i mdliło to piłam pepsi i jak bekłam to wszytsko było oki:)) bez pepsi bym ciąży nie przetrwała:))

Gość gość
jak dla mnie to absolutnie za malo - zwlaszcza obiad!!!! kolacja tez koszmar! Chcesz zasuszyc dziecko?

Gość gość
A gdzie porządny obiad? Musisz jeść więcej wędlin i mięsa bo masz gwarantowana anemię.

Gość sabiNa990
ale widzicie ja ogólnie zawsze jadlam jeszcze mniej, teraz jem więcej niz kiedykolwiek dla dziecka. przed ciązą byłam na diecie, jak dowiedziałam się o ciązy rzuciłam ją i przytyłam ok 3 kg od tego momentu na takim jedzeniu a przeciez to nie jest dużo, mniej juz nie mogę jesc, a więcej mi nie wchodzi. wazę teraz ok 58-59 kg przy 170 wzrostu. ciągle mi niedorbze ale mimo to jem bo wiem że dziecko potrzebuje

Gość nocotyyyyyyyy
Szczere to ja od 7 do 17 tc ciąży prawie nic nie jadłam .Mdłości i wymioty nie dawały mi spokoju. Jedyne co jadłam to sucharki ,banana i codziennie piłam trochę coli . Schudłam wtedy 6kg . Tak wiec na ten etap ciąży to ładna dieta .

Gość sabiNa990
wędlina mi wogóle nie wchodzi po prostu nie mogę na nią patrzec. mieso jak jest na obiad jakies chude to zjem ale tez nie przepadam. ogólnie wszystko teraz robie dla małego, jem duzo warzyw to akurat lubie i mogę, najgorsze te mieso jest. lekarz przepisał mi żelazo bo miałam malo