Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedy juz

kiedy juz ten porod nie spieszy mi sie ale

Polecane posty

Gość kiedy juz

Hej dziewczyny jestem w 39t(+2dni) .Nie spieszy mi sie do porodu ,ale juz mam serdecznie dosc :( Od jakiegos juz czasu strasznie mnie meczy ta ciaza,mam juz symptomy zblizajacego sie porodu.Tylko wyglada to tak ,ze mnie meczy a efektu zadnego.Nie spie po nocach ,bo boli mnie brzuch jak na okres,w ciagu dnia tez nie lepiej bola do tego plecy na dole i glowa ,mam takie parcie ,ze chodzic nie moge,kluje, cisnie i boli .Mam takie wrazenie ,ze to sie nigdy nie skonczy,ostatnie dwa dni nie funkcjonuje wogole.

Gość gość
bzyknij sie z mezem, a jutro urodzisz ;) serio mowie :)

Gość goscjjj
U mnie dzisiaj 41t1d i przytulnie z mężem NIC nie daje tak jak masaz sutkow, sprzątanie, chodzenie po schodach, spacery itd itd. Moja szyjka jest zupełnie nie gotowa na poród mimo żadnych wątpliwości co do terminu porodu. W piątek zgłaszam sie na indukcje i przestałam wierzyć ze zacznie sie samo.

Gość kiedy juz
haha ,problem w tym ,ze nawet seks nie pomaga.Sprzatam ,gotuje ,myje okna i nic :( Cala ciaze tez aktywna bylam .To moj drugi porod i mialo byc latwiej .No wlasnie ,mialo byc...Pierwszy mialam wywolywany po terminie,mialam pare skurczy po praru godzinach rozwarcie juz na 3cm ,przeklucie wod i 5 godzin i koniec.

Gość gość
moja syjka tez nie byla gotowa.dluga twarda i zamknieta.lekarz swierdzil,ze predko nie urodze a ja czulam sie jak po zderzeniu z kombajnem :( 5 dni po wiycie odeszly i wody .i predko faktycznie mimo tego nie urodzilam.dobiero po 21 godzinach wywolywanego porodu .

Gość gość
Oj współczuję:( Ja urodziłam prawie 3tyg.przed terminem, skurcze mnie dopadły w pracy, ale dotrwałam do końca bo myślałam, że to bóle przepowiadające:) I jeszcze narzekałam, że jak tak bolą te bóle to te porodowe muszą być straszne! urodziłam tego samego dnia, przed północa ( a na izbę mnie przyjęli 2godz.przed przyjściem na świat synka, bo kolejka była-czeski film:) ) Wody mi odeszły dopiero na pół godziny przed partymi. Ponoć poród książkowy. Nie wiem co radzić... Może -wiem,że łatwo się mówi- nie myśl o tym? czytaj ksiażki, dużo leż w wannie, staraj się odprężyć:) Co ma być to będzie:)

Gość kiedy juz
No ja mam takie wrazenie,ze to przez to,ze wody nie odchodza.Bo za pierwszym razem jak mi przekluli to mialam jak w ksiazce,porod bolesny ale skurcze najpierw co pol godz ,potem 30min 15,10 ,parlam chwile i porod szybki jak na pierwszy bo tylko 5 godz.No ,ale teraz to porazka jakas :( Teraz boje sie,ze nawet nie dowiem sie kiedy zacznie obym tylko w domu nie urodzila .

Gość goscijj
To czekanie najgorsze i nie wiesz co cie czeka na indukcji.

Gość kiedy juz
ja juz indukcje mialam za pierwszym razem i teraz mam nadzieje,ze nie bede miala.