Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 3 latki

Czy wiecie jaką pozycję w grupie przedsszkolnej mają Wasze 3 latki

Polecane posty

Gość mama 3 latki

Moja córka od września chodzi do przedszkola. Radzi sobie dobrze, jednak ciekawa jestem jak funkcjonuje w grupie. Od Pań dowiaduję się, że wszystko jest ok, bawi się z dziećmi itd. No fajnie ale ja bym chciała wiedzieć czy ona jest prowodyrem zabaw, czy raczej się przyłącza do innych. Czy jest bierna czy aktywna w nawiązywaniu zabawy, czy dzieci do niej ciągną czy ona ciągnie do innych. Macie pojęcie jak funkcjonują w tym sensie Wasze maluchy 3-letnie?

Gość gość
tak samo zapewne funkcjonuje jak na placu zabaw czy w zabawie z kuzynami,dziecmi twoich znajomych.moja trzylatka wiecej pewnosci siebie w szkole zlapala,widze to po sposobie w jaki bawi sie z synem sasiadow.

Gość ponanski kwiatek polny
pewnie ćmok, zbiera bęcki :D

Gość gość
To o co pytasz zarysuje się wyraźniej dopiero w kolejnym roku przedszkola. Na razie te młodsze dzieci, z końcówki 2010 dopiero orientują się o co chodzi, gotowe co najwyżej naśladować dzieci starsze choć z tej samej grupy, bo urodzone w początku 2010 roku. Nie męcz więc nauczycielki bo wyjdziesz na przerważliwioną na punkcie swojego dziecka mamuśkę.

Gość mama 3 latki
Dzięki, tak właśnie myślałam, że może dzieci są jeszcze takie oszołomione i dopiero później będzie można mówić o ich cechach społecznych. Dzięki.

Gość gość
Pozycja w grupie przedszkolnej...to lekka przesada. Na litość boską to małe dzieci.

Gość gość
Ja również takich rzeczy byłam ciekawa i pytałam wychowawczynię, ale powiedziała, że na razie obserwuje dzieci, ale że jest jeszcze za wcześnie żeby się wypowiadała. Z doświadczenia powiedziała, że takie rzeczy klarują się dopiero w czterolatkach, więc nie męczę pani. Ale myślę że moja córka w przedszkolu ma podobne zachowania jak przejawiała w kontaktach z rówieśnikami do tej pory.

Gość przyjarany piernik
Kazda mama chciala by miec lidera, gwiazde, przywodce a te z tymi najwiekszymi ambicjami zazwyczaj maja pajaca klasowego :) 3 latek uczy sie zyc, funkcjonowac w wiekszej grupie. Swoja pozycje to on ustali za 2 czy 3 lata :)

Gość gość
Pozycję napastnika :D

Gość gość
Podstawa to dać dziecku miłość, bezwarunkową akceptacje i wzmacniać poczucie własnej wartości. Potem pomagać w gruntowaniu mocnych stron. Trzeba pozwolić tez doznawać porażek. Czyli co Ty jako rodzic dasz w pakiecie "poczucie własnej wartości" to tak dziecko bedzie funkcjonowało w grupie!