Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak środków do zycia trochę inna sytuacja

Polecane posty

Gość gość

Moja mama nigdy nie pracowała wiec nie przysługiwały jej żadne środki tylu emerytura etc. Mama dostała jakieś pieniądze z opieki społecznej w wysokości ok 230 zł miesięcznie i dostawała na mojego brata 400 zł alimentów. Niestety brat rzucił szkołe i mamie zabrali alimenty. Zostało jej wiec 200 zł na zycie. Czy moze ona liczyć na dodatkowa pomoc od państwa? Ja niestety pomoc jej nie mogę :(

Gość gość
Ja też pytam jestem w tej samej sytuacji

Gość gość
Do roboty.inni zapie***laja i mamusia tez moze.mam 63 lata jestem kobieta tez choruje na stawy,mam nadcisnienie,ale nigdy w zyciu nie pojde zebrac!

Gość gość
Do pani wyżej. Słownictwo jak na 63-łatkę to pani ma nie powiem. Mówiłam mamie i sie rozgląda. Niestety nie jest łatwo dostać prace maja 50 lat i nie mieć żadnego doświadczenia w pracy a jedynie w czym to w prowadzeniu domu

Gość gość
Ja mam 63 lata ....skonczylam studia i co z tego,kiedy wola mlodsze.......sprzatam dziecko i co zadna praca nie hanbi!

Gość gość
ale pierd...cie teraz 2 osoby w domu pracuja i jest kicha!!! zyjemy w polse!!!!!! a tu jest porazka my 2 dorosle osoby dwoje dzieci i uwiezcie ze jest porazka a czlowiek i tak "g***o kupuje" mam juz dosc bidowania szkoda mi moich dzieci..... ale kocham je bardzo,sobie butów na zime nie kupię wazne by im cieplo było panie "premierze" przez małe p bo na duze nie zasługujesz!!!!!!

Gość gość
Gosciu powyzej ile masz promili......... :)

Gość gość
to ma przesrane, współczuje... w takiej sytuacji najlepiej dla kobiety rozwod z orzekaniem o winie, ale jak go nie miała, to pozamiatane.. Pozostaje szukac jakiejkolwiek pracy, na poczatek jakiejs co przyjmuja kazdego, slyszałam, ze sa jakies opiekunki z PCK dla starszych- co łatwo nia zostac, bo sie zarabia oszałamiajaca kwote 3,50 - ale chyba lepsze to niz nic? Moze by popytała tez w takich osrodkach całodobowych dla starszych, tam juz niezle płaca, ale praca ciezka i b dluga... albo takie prace proste gdzi enie trzeba dawac cv, typu sprzatanie ew. jak ma samochód to spróbowac pracy jako posrednik nieruchomosci, wykształcenia nie wymagaja, trzeba byc obrotnym