Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzice

Polecane posty

Gość gość

mam 27 lat pracuje i świetnie daję sobie radę, ale gdy studjowałam przeszłam swoje z powodu braku pieniędzy moj rodzice nie wspomogli mnie ani złotówką mimo ze byłam jedynaczką, więc urwałam z nimi kontakt, kuzynka powiedziała że jestem nienormalna, dobrze robie czy żle?

Gość gość
nie nie piłam byłam prymuską, woleli remontowac dom niż mi dać,

Gość gość
nie żałują niestety...

Gość gość
też myślę że dobrze zrobiłaś skoro się na ciebie wypieli,skoro im nie zalezało by cię wspierać na studiach to w ogóle jacyś dziwni normalnie to nawet w biednych rodzinach, rodzina staje na rzęsach żeby dziecko wykształcić by miało na to pieniądze.Ja na studiach pracowałam i rodzice mnie przepraszali że nie moga mi na tyle pomóc bym mogła się spokojnie uczyć a nie jeszcze pracować,ale ile mogli to pomagali.Olali ciebie,wtedy im nie zależalo na tobie to i teraz nie będzie.

Gość gość
przykro mi jak inni mówią jakich mają rodziców, to niechodzi tylko o pieniądze ale o to że nigdy nie czułam żeby im na mnie zależało, teraz mam chłopaka, który by chciał poznac mojch rodziców, i co ja mu powiem...

Gość gość
oni nawet mi kiedyś powiedzieli tak,,najlepiej jak byś poszła na zakonicę, nietrzeba bedzie wesela robić, zresztą i tak nas niestać,, wiem że będe musiał powiedziec prawdę, ale jak zareagują jego rodzice pewnie pomyślą tak, matko z jakiej on sobie rodziny zonę chce wziąć:( Wstyd...

Gość gość
wiesz, ja jestem w twoim wieku i tez właśnie zerwałam kontakt z rodzicami ale nie z powodu pieniędzy bo nie lubiłam ich o to prosić. Za bardzo przesadzali kontrolowaniem mnie i przesadnie mna dyrygowali, a na wieść o moim facecie to już tym ich tak wkurzyłam że ojciec chce mnie wymeldować z rodzinnego domu. Od tego momentu nie gadam z nimi. (zaznaczam że pracuje, jestem niezależna finansowo i wynajmujemy z chlopakiem mieszkanie, mój facer rowniez pracuje). Ja sama nie wiem co będzie dalej. A ty zrób tak żeby tobie dobrze się układało w życiu i nigdy nie licz na rodziców. Licz tylko na siebie. Ech, życie...

Gość gosc w dom
a po tym jak piszesz ja bym nie powiedziala ze skonczylas studia

Gość gość
Do tej co pisze że nie konczyła studia: do kogo piszesz ? do autorki?

studiuja dorosle osoby i takie nie musza byc na utrzymaniu rodzicow. ja na studiach (dziennych) musialam zapracowac na siebie. nie rozumiem dlaczego teraz wszyscy uwazaja, ze rodzice powinni pomagac swoim dzieciom w zyciu

Gość gość
Ja też tego nie rozumiem. Ja pisałam wyżej o rodzicach kontrolujacych i wprawdzie nie na temat ale radziłabym autorce szybko się usamodzielnic. Choć wiem ze to jest trudne ale opłaci się nabrać doswiadczenia i zrozumieć sens tego - czemu tak rodzice postapili. Ja z facetem jestem pare lat i wiedzieli ze z nim jestem to i tak nie rozumiem dlaczego sa dla mnie złośliwi. Zostawie ich w czortu i niech radza sobie sami na stare lata. nie zależy mi na ich pieniadzach i spadku. Niech przekażą reszcie mojego rodzeństwa. Ja nie chce z tym nic wspolnego. Sorry ale troche sie zdenerwowałam i sie niechcący rozpisałam... Wybaczcie...

Gość gość
Ale pomyśl Autorko o tym, że jak umrą odziedziczysz wyremontowaną chałupę i tylko Ty będziesz z niej korzystać bo nie masz rodzeństwa. To jakiś plus w tej całej sytuacji. :)